Ga direct naar inhoud

Een zorgverzekering én een reisverzekering

Het coronavirus zorgt nog steeds voor grote onzekerheid. Bekijk daarom voordat je op reis gaat het reisadvies van je bestemming en de lokale maatregelen. Heb je vragen over een geplande reis en wat je verzekering voor je kan betekenen?

Bekijk de meest gestelde vragen

22 juni 2021

Naar het buitenland of andere vakantieplannen? Dan is het slim om je verzekeringen even onder de loep te nemen. Want je wilt natuurlijk niet na je vakantie voor onverwacht hoge kosten komen te staan als je een ongeluk hebt gehad of ziek bent geworden. Omdat sommige zorgkosten vergoed worden uit de zorgverzekering en andere weer uit een reisverzekering zetten we de belangrijkste verschillen voor je op een rij. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Deze zorgkosten krijg je vergoed vanuit je zorgverzekering

Vanuit de basisverzekering krijg je een deel van de spoedeisende zorg in het buitenland vergoed; tot maximaal het in Nederland geldende tarief. In sommige landen, zoals Zwitserland, Japan of de USA vallen de kosten vaak hoger uit dan in Nederland. Om te voorkomen dat je voor hoge kosten komt te staan als je spoedeisende hulp nodig hebt, kun je je voor het verschil verzekeren. Heb je een aanvullende zorgverzekering bij Nationale-Nederlanden? Dan worden deze kosten volledig vergoed. Heb je dit niet, dan kun je hiervoor een reisverzekering afsluiten met de dekking Medische zekerheid.

Vier zorggerelateerde vergoedingen die vanuit je reisverzekering worden vergoed

  • Heb je geen aanvullende zorgverzekering? Dan vergoedt de dekking Medische zekerheid in de reisverzekering het verschil in medische kosten als deze in het buitenland hoger uitvallen.
  • Krijg 24/7 persoonlijke hulpverlening via de NN Alarmcentrale.
  • Als je tijdens je vakantie bijvoorbeeld ziek wordt of een ongeluk krijgt en daardoor langer moet blijven, worden de extra kosten hiervoor vergoed.
  • Ook kosten die je moet maken om naar huis te gaan door ziekte of een ongeluk worden vergoed vanuit de reisverzekering.

Natuurlijk ben je vanuit de reisverzekering ook verzekerd voor niet zorggerelateerde vergoedingen zoals verlies, diefstal of schade aan je bagage, verlies of diefstal van geld of schade aan je vakantieverblijf.

Kosten voor spoedeisende zorg gemaakt in het buitenland?

Zo werkt het met de zorgverzekering
Als je plotselinge zorgkosten in het buitenland hebt gemaakt stuur je de rekening naar je zorgverzekeraar. Het grootste deel van de spoedeisende zorg in het buitenland krijg je namelijk vergoed vanuit de basisverzekering. Ben je verzekerd bij Nationale-Nederlanden? Dan is dat heel eenvoudig. Het gaat namelijk precies hetzelfde als bij een Nederlandse zorgnota. Je regelt het online in een paar klikken via Mijn NN Zorgverzekering of de NN App.

Zo werkt het met de reisverzekering
Blijft er nog een gedeelte van de kosten over? Dan kun je deze met de toelichting van je zorgverzekeraar declareren bij je reisverzekering. Deze kijkt vervolgens welke kosten je alsnog vergoed krijgt. Als je geen aanvullende zorgverzekering hebt, is het belangrijk dat je de dekking Medische zekerheid hebt voor een volledige vergoeding van de zorgkosten. Lopen je zorgverzekering en reisverzekering bij dezelfde verzekeraar? Dan is het nog simpeler: stuur gewoon je nota’s in via een zorg- of reisdeclaratie en geef daarbij gelijk de polisnummers van beide verzekeringen op!

Let op!

Ben je verzekerd bij Nationale-Nederlanden en wil je precies weten wat er vergoed wordt vanuit jouw reisverzekering? In de polisvoorwaarden vind je het volledige overzicht.