Ga direct naar inhoud

Varen

Watersport zit in de genen van Nationale-Nederlanden. Wij zijn de grootste bootverzekeraar in Nederland én ervaren watersportspecialisten. We geven je tips en inspiratie, zodat jij zorgeloos kunt varen.

Start vaarseizoen: ben jij er al klaar voor?

We mogen weer! Het kriebelt om op pad te gaan. Maar hoe bereid je je route voor? En is je boot wel goed onderhouden? Bekijk onze tips voor een onvergetelijk vaarseizoen.

Bekijk tips voor het vaarseizoen

Wanneer heb je een vaarbewijs nodig?

Met lekker weer een dagje op het water of genieten van een bootvakantie? Dan is het handig te weten wat de regels op het water zijn. En of je een vaarbewijs nodig hebt voor het vaartuig.

Meer over het vaarbewijs

Is een bootverzekering verplicht?

Genieten van je boot gaat net wat makkelijker als je weet dat je goed verzekerd bent. Maar is je boot verzekeren verplicht? Bekijk welke situatie voor jou van toepassing is.

Waarom je boot verzekeren

Zorgeloos op pad met je boot

Hoe maak je een vaartocht zo ontspannen mogelijk? Let goed op je vaardigheden, voorbereidingen én de staat van je boot.

Bekijk onze tips

Vaar over het Wad naar Texel

Op naar de Wadden! De tocht naar Texel is minstens zo mooi als het eiland zelf. Maar hoe is de stroming op zee? En wat doet de wind?

Plan je boottocht

Zeeland verkennen met je boot

Niet alleen Friesland, ook Zeeland is een prachtige watersportprovincie. Maak een dagtocht en ontdek de natuur, havens en stadjes.

Bekijk twee dagtochten

Voor het eerst het IJsselmeer op

Het IJsselmeer is een binnenmeer, maar kan zich gedragen als een wilde zee. Kies daarom een rustige dag en bereid je goed voor.

Bekijk onze tips

Een boot kopen in vier stappen

Hoe mooi kan het zijn: je gaat je eigen boot kopen! Het kopen van een boot kent natuurlijk wel wat aandachtspunten. Lees waarop je écht moet letten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Zo koop je een boot in 4 stappen

Tips voor bootverzekering vergelijken

Grote brand legt jachtwerf volledig in as

Een allesverwoestende brand legde in de nacht van 4 op 5 maart een botenloods in de Haagse wijk Binckhorst volledig in as. We stonden direct klaar om alle verzekerde gedupeerden bij te staan.

Een verhaal uit de verzekeringspraktijk

Mooie vaarroutes in Nederland

Nederland barst van de mooie vaarroutes. Heb je een boot of sloep en wil je een mooie nieuwe tocht maken? Maak hier kennis met de mooiste vaarroutes van Nederland.

Leuke vaarroutes in Nederland

Tips voor een zorgeloze zeilvakantie

De zon schijnt en er staat een lekker briesje. De boot is volgepakt en iedereen heeft er zin in. Met deze tips van de watersporters van Nationale-Nederlanden voorkom je dat je vakantie in het water valt bij pech of een ongeluk. En als er dan toch iets gebeurt, helpt het om een verzekeraar te hebben die met je meedenkt.