Ga direct naar inhoud

Op vakantie naar het buitenland? Dan is het slim om je verzekeringen onder de loep te nemen. Sommige zorgkosten worden namelijk vergoed uit je zorgverzekering. Andere kosten vallen weer onder de reisverzekering. Bekijk hieronder de belangrijkste verschillen. Zo voorkom je onverwacht hoge kosten.

Zorgverzekering: deze kosten krijg je vergoed

Vanuit de basisverzekering ben je in het buitenland verzekerd tot het tarief dat in Nederland geldt. In sommige landen, zoals Zwitserland, Spanje en Turkije, zijn de kosten vaak hoger dan in Nederland. Dit betekent dat je basisverzekering dan niet alle zorgkosten vergoedt. Wil je voorkomen dat je voor hoge kosten komt te staan als je spoedeisende hulp nodig hebt? Dan kun je je hiervoor verzekeren. Dit kan op twee manieren:

  • Heb je een aanvullende zorgverzekering bij Nationale-Nederlanden? Dan vergoeden we de zorgkosten in het buitenland volledig.
  • Heb je geen aanvullende zorgverzekering? Dan kun je een reisverzekering afsluiten met de dekking Medische zekerheid. Ook dan vergoeden we de kosten volledig.

Reisverzekering: deze kosten krijg je vergoed

Met de Reisverzekering van Nationale-Nederlanden krijg je 24/7 persoonlijke hulpverlening via de NN Alarmcentrale. Bekijk hieronder welke kosten je vergoed krijgt:

  • Kosten om naar huis te gaan. Bijvoorbeeld omdat je door ziekte niet meer zelf kunt rijden.
  • Kosten omdat je door ziekte of een ongeluk langer op vakantie moet blijven.
  • Kosten als je bijvoorbeeld in het ziekenhuis ligt en naar huis moet bellen.

Natuurlijk ben je vanuit je reisverzekering ook verzekerd voor vergoedingen die niet met zorg te maken hebben. Bijvoorbeeld verlies, diefstal of schade aan je bagage. Of schade aan je vakantieverblijf.

Sluit onze Reisverzekering af met Medische zekerheid

Heb je geen aanvullende zorgverzekering? Dan kun je onze Reisverzekering afsluiten met de dekking Medische zekerheid. Deze dekking vergoedt medische kosten als deze kosten in het buitenland hoger zijn dan in Nederland.

Bekijk de Reisverzekering

Kosten voor spoedeisende zorg gemaakt in het buitenland?

Zo werkt het met de zorgverzekering
Als je plotselinge zorgkosten in het buitenland hebt gemaakt stuur je de rekening naar je zorgverzekeraar. Het grootste deel van de spoedeisende zorg in het buitenland krijg je namelijk vergoed vanuit de basisverzekering. Ben je verzekerd bij Nationale-Nederlanden? Dan is dat heel eenvoudig. Het gaat namelijk precies hetzelfde als bij een Nederlandse zorgrekening. Je regelt het online in een paar klikken via Mijn NN Zorgverzekering of de NN App.
Zo werkt het met de reisverzekering
Blijft er nog een gedeelte van de zorgkosten over? Dan kun je deze met de toelichting van je zorgverzekeraar declareren bij je reisverzekering. Deze kijkt vervolgens welke kosten je alsnog vergoed krijgt. Heb je geen geen aanvullende zorgverzekering? Dan is het belangrijk dat je de dekking Medische zekerheid bij je reisverzekering hebt. Je krijgt dan een volledige vergoeding van de zorgkosten. Lopen je zorgverzekering en reisverzekering bij dezelfde verzekeraar? Dan is het nog simpeler: stuur gewoon je rekeningen in via een zorg- of reisdeclaratie. En geef daarbij gelijk de polisnummers van beide verzekeringen op.

Let op!

Ben je verzekerd bij Nationale-Nederlanden en wil je precies weten wat er vergoed wordt vanuit jouw reisverzekering? In de polisvoorwaarden vind je het volledige overzicht.


Ook interessant voor jou:

Koffer inpakken: tips voor minder inpakstress

Heb je eindelijk alles ingepakt, past je koffer niet meer dicht. En waar had je ook al weer je paspoort gelaten? We delen 7 tips om ontspannen én slim in te pakken.

Bekijk de tips

Vakantiechecklist: goed voorbereid op vakantie

Heb je genoeg contact geld op zak? En zijn je verzekeringen in orde? Waar je ook heen gaat, een goede voorbereiding draagt bij aan een onbezorgde vakantie.

Bekijk de vakantiechecklist

6 bestemmingen voor een last minute autovakantie

Nog geen vakantie geboekt? Bekijk deze zes prachtige vakantiebestemmingen waar je in één dag heen rijdt. Koffers pakken en instappen maar!

Bekijk de bestemmingen