Relaxed op vakantie met het gezin: zo doe je dat!

Lekker met de auto eropuit. Gezellig met het gezin kamperen. Even weg van de dagelijkse drukte, want je viert als gezin samen vakantie. Tijd met elkaar doorbrengen is reden nummer 1 waarom gezinnen op vakantie gaan. Toch gaat dat niet altijd even ontspannen. Slechts de helft van alle Nederlanders gaat relaxed op vakantie. Terwijl de voorpret juist óók een beetje als vakantie mag voelen! Daarom geven we je vier tips om wél relaxed op vakantie te gaan. Met het hele gezin.

Tip 1: Pak je koffer lekker laat in

De koffers inpakken klinkt vaker als een ‘moetje’ dan als vakantie voorpret. Onze tip is om hier niet te vroeg mee te beginnen. Dat klinkt misschien vreemd. Maar uit ons onderzoek bleek dat mensen die last-minute (tot één dag voor vertrek) hun koffers inpakken, relaxter op vakantie gaan.

Grote kans dat dit komt doordat koffers inpakken een beetje stressvol is. Dus als je hier al 2 weken voor de vakantie mee begint, heb je 2 weken lang koffer-stress. Meer tips nodig? Bekijk onze 7 tips voor minder inpakstress.

Tip 2: Goed verzekerd op reis

Meer dan de helft van de Nederlanders gaat relaxter op vakantie met een reisverzekering. Logisch, want als er onverwacht iets gebeurt tijdens je vakantie, staan wij voor je klaar. Een heel ontspannen gedachte. Zo wordt verlies of diefstal van je bagage vergoed. Je kunt ook rekenen op hulpverlening bij een ongeval en vergoeding van medische kosten. Je voelt je een stuk relaxter, als je een reisverzekering hebt.

Tip 3: Relaxte kinderen = relaxte ouders

Kindjes op de achterbank en gaan! Dacht je… Maar kinderen hebben soms helemaal geen zin om urenlang stil te zitten. Best begrijpelijk. En omdat het voor hen ook vakantie is, kun je ze best een beetje verwennen tijdens de autorit. Met speelgoed en lekkernijen bijvoorbeeld.

Tip 4: Relaxed je werk afronden

Vrij nemen van werk en vakantie zijn voor veel mensen met elkaar verbonden. En dus krijgen veel mensen te maken met werkoverdracht. Om meerdere redenen is ook dit een stressfactor.

Natuurlijk wil je alles netjes afronden of overdragen. Maar soms heb je er gewoon écht de tijd niet voor. Onze tip voor een relaxte werkoverdracht is dan ook om hier op tijd mee te beginnen. Geef ook duidelijk aan welke collega’s jouw werk overnemen. Volgens ons onderzoek begint voor een derde van de Nederlanders de vakantie al na de laatste werkdag, als het werk is afgerond. Dit betekent dus dat je na een goede werkoverdracht al met een vakantieglimlach op je gezicht kunt lopen!

Doorlopende Reisverzekering

  • Kinderen tot vijf jaar gratis meeverzekerd
  • 24/7 persoonlijke hulp van de NN Alarmcentrale
  • Bagage standaard meeverzekerd

Bereken je premie

Bekijk de reisverzekering

Module Doorlopende Annulering

  • Los af te sluiten
  • Betaalde overnachtingen in Nederland ook verzekerd
  • Kies zelf het verzekerd bedrag, tot € 5.000, - per verzekerde per reis

Bereken je premie

Bekijk de module

lay2632c2dfc3524a15b72dd42b7bcb3f8b

Nationale-Nederlanden Bank N.V. is de bemiddelaar van de Doorlopende Reisverzekering en Module Doorlopende Annulering. Je sluit deze makkelijk online af via ons. Lees meer over de bemiddeling.


Meer artikelen