Ga direct naar inhoud

Oplossingen voor de horeca

Dé oplossing bij verzuim voor werkgevers in de horeca

Je kunt zonder (financiële) zorgen je horecazaak leiden, ook als een werknemer ziek wordt. Onze support heb je.

Bereken je verzuimkosten

Onze oplossing voor de kosten van ziekteverzuim

Iedere horecazaak maakt het wel eens mee: een werknemer die uitvalt door ziekte. Wil je als werkgever goed verzekerd zijn tegen de kosten van ziekteverzuim en hulp bij de wettelijke verplichtingen? Kies dan voor onze inkomensverzekeringen speciaal voor de horeca. We hebben veel ervaring met het verkorten en voorkomen van verzuim in jouw branche. De verzekering biedt onder andere:

Gemak en financiële zekerheid

Met de verzuimverzekering vergoeden we het verzekerd loon van de zieke werknemer én ondersteunen we je bij de re-integratie. Je hoeft je financieel geen zorgen meer te maken. Als lid van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) ontvang je ook nog eens korting op de premie van de module(s) Ziekteverzuim, Ziekteverzuim mkb uitgebreid en WGA Eigenrisicodragen. Daarnaast krijg je ook een eigen tarief voor de WGA Hiaat verzekering en korting op onze WIA Excedent verzekering als lid van KHN.

Ondersteuning door specialisten

Eén op de vijf werkgevers weet niet wat te doen als een werknemer ziek wordt. Wij zorgen er samen met specialisten voor dat je werknemer snel weer (verantwoord) aan de slag kan. En we helpen je bij de wettelijke verplichtingen. Bekijk alvast onze handige checklist voor het begeleiden van zieke werknemers. Zo weet je precies wat er van jou en je werknemer verwacht wordt.Direct persoonlijk advies aanvragen

Verzuimloket Horeca

De specialisten van het verzuimloket Horeca hebben veel ervaring met verzuim in de horeca. Ze weten wat er speelt en met welke uitdagingen je te maken hebt. Zo kunnen ze jou en je werknemers nog beter begeleiden. Om verzuim te verkorten en waar mogelijk te voorkomen.Speciale voordelen voor de horeca

Korting op onze oplossingen

 • Korting op de module(s) Ziekteverzuim en Ziekteverzuim mkb uitgebreid voor leden van KHN.
 • Een eigen tarief voor de WGA Hiaat verzekering en korting op onze WIA  Excedent verzekering voor werkgevers die lid zijn van KHN.

De voordelen van de modules Ziekteverzuim en Ziekteverzuim mkb uitgebreid als lid van KHN

 • Verhaalsrechtsbijstand is kosteloos meeverzekerd.
 • Werkgeverslasten zijn tot 25% mee te verzekeren.
 • Extra korting op de termijnopslag wanneer je ervoor kiest om in termijnen de premie te betalen.
 • Met het verzuimloket Horeca bespaar je op de verzuimkosten van arbeidsongeschikte werknemer(s) door de begeleiding van specialisten die de horeca goed kennen. Zij zorgen ervoor dat je zieke werknemer sneller weer aan het werk kan.
 • Kies je voor de module Ziekteverzuim mkb uitgebreid, onze meest uitgebreide oplossing? Dan krijg je onder andere meer premiestabiliteit doordat de jaarlijkse aanpassing van het premiepercentage is gemaximeerd tot een daling of stijging van maximaal één klasse. Daarnaast vergoeden we interventies volledig als de bedrijfsarts of casemanager deze inzet.


Keuzemogelijkheden arbodienstverlening

 • Bij de module Ziekteverzuim kun je kiezen om arbodienstverlening via ons te sluiten. Bij deze combinatie krijg je 2,5% korting op de premie.
 • Bij de module Ziekteverzuim mkb uitgebreid verzeker je altijd arbodienstverlening mee.
 • Voor leden van KHN is er een speciaal verzuimloket, uitgevoerd door HCS.

Wat is het verzuimloket Horeca?

 • Arbodienstverlening en casemanagement uitgevoerd door HCS, met kennis van verzuim in de horeca.
 • Je ontvangt volledige ondersteuning bij langdurig verzuim (Wet verbetering Poortwachter).
 • Je hebt één vast aanspreekpunt voor preventie, verzuim en re-integratie met begeleiding door specialisten die de horeca kennen.
 • Digitaal ziek- en betermelden.


Overzicht van onze oplossingen voor de horeca
Module Ziekteverzuim Module Ziekteverzuim mkb uitgebreid WGA Hiaat Aanvullingszekerheid Uitgebreid WGA Hiaat Aanvullingszekerheid Plus Inkomenscompensatie Eénjarig WIA Excedent
KHN
Handige documenten

Een overzicht van alle documenten zoals polisvoorwaarden en verzekeringskaarten.

Welke inkomensverzekering past bij jou?

Vraag je adviseur naar welke inkomensoplossing het beste bij je bouwbedrijf past. Neem contact op met je adviseur of zoek een onafhankelijke adviseur in de buurt.

Vind een adviseur