Ga direct naar inhoud

Oplossingen voor bouwbedrijven

Dé oplossing bij verzuim voor werkgevers in de bouw

Je kunt zonder (financiële) zorgen je bouwbedrijf leiden, ook als een werknemer ziek wordt. Onze support heb je.

Bereken je verzuimkosten

Onze oplossingen voor de kosten van ziekteverzuim

Ieder bouwbedrijf maakt het wel eens mee: een werknemer die uitvalt door ziekte. Wil je als werkgever goed verzekerd zijn tegen de kosten van ziekteverzuim en hulp bij de wettelijke verplichtingen? Kies dan voor onze inkomensverzekeringen speciaal voor bouwbedrijven. We hebben veel ervaring met het verkorten en voorkomen van verzuim in jouw branche. De verzekeringen bieden onder meer:

Gemak en financiële zekerheid

Met de verzuimverzekering vergoeden we het verzekerd loon van de zieke werknemer én ondersteunen we je bij de re-integratie. Je hoeft je financieel geen zorgen meer te maken. Daarnaast ontvang je ook nog eens korting op de premie van de module(s) Ziekteverzuim, Ziekteverzuim mkb uitgebreid en WGA Eigenrisicodragen. Ook krijg je een eigen tarief voor de WGA Hiaat Aanvullingszekerheid Plus verzekering als je in de doelgroep Bouw- en infrabedrijven valt.

Ondersteuning door specialisten

Eén op de vijf werkgevers weet niet wat te doen als een werknemer ziek wordt. Wij zorgen er samen met specialisten voor dat je werknemer snel weer (verantwoord) aan de slag kan. En we helpen je bij de wettelijke verplichtingen. Bekijk alvast onze handige checklist voor het begeleiden van zieke werknemers. Zo weet je precies wat er van jou en je werknemer verwacht wordt.


Direct persoonlijk advies aanvragen

Verzuimloket Bouw- en infrabedrijven

De specialisten van het verzuimloket Bouw- en infrabedrijven hebben veel ervaring met verzuim in de bouw. Ze weten wat er speelt en met welke uitdagingen je te maken hebt. Zo kunnen ze jou en je werknemers nog beter begeleiden. Om verzuim te verkorten en waar mogelijk te voorkomen.Speciale voordelen voor de bouwsector

Korting op onze oplossingen

 • Korting op de module(s) Ziekteverzuim en Ziekteverzuim mkb uitgebreid voor werkgevers die behoren tot de doelgroep Bouw- en infrabedrijven.
 • Een eigen tarief voor de WGA Hiaat aanvullingszekerheid Plus verzekering voor werkgevers die behoren tot de doelgroep Bouw- en infrabedrijven.

De voordelen van de modules Ziekteverzuim en Ziekteverzuim mkb uitgebreid voor Bouw- en infrabedrijven

 • Verhaalsrechtsbijstand is kosteloos meeverzekerd.
 • Werkgeverslasten zijn tot 60% mee te verzekeren.
 • Collectieve ongevallenverzekering is kosteloos meeverzekerd.
 • Met het verzuimloket Bouw- en infrabedrijven bespaar je op verzuimkosten van arbeidsongeschikte werknemer(s) door de begeleiding van specialisten die de bouwsector goed kennen. Zij zorgen ervoor dat je zieke werknemer sneller weer aan het werk kan.  
 • Kies je voor de module Ziekteverzuim mkb uitgebreid, onze meest uitgebreide oplossing? Dan krijg je onder andere meer premiestabiliteit doordat het effect van het eigen verzuim op de premie gemaximeerd is. Ook vergoeden we interventies volledig als de bedrijfsarts of casemanager deze inzet.


Keuzemogelijkheden arbodienstverlening

 • Bij de module Ziekteverzuim kun je kiezen om arbodienstverlening via ons te sluiten. Bij deze combinatie krijg je 2,5% korting op de premie.
 • Bij de module Ziekteverzuim mkb uitgebreid verzeker je altijd arbodienstverlening mee.
 • Voor Bouw- en infrabedrijven is er een speciaal verzuimloket, uitgevoerd door ArboDuo.

Wat is het verzuimloket Bouw- en infrabedrijven?

 • Arbodienstverlening en casemanagement uitgevoerd door ArboDuo, met expertise de bouw.
 • Je ontvangt volledige ondersteuning bij langdurig verzuim (Wet verbetering Poortwachter).
 • Je hebt één vast aanspreekpunt voor preventie, verzuim en re-integratie met begeleiding door specialisten die de bouwsector kennen.
 • Digitaal ziek- en betermelden.


Overzicht van onze oplossingen voor de bouw
Module Ziekteverzuim Module Ziekteverzuim mkb uitgebreid Module Ziekteverzuim en WGA Eigenrisicodragen WGA Hiaat Aanvullingszekerheid Plus
Bouw- en infrabedrijvenHandige documenten

Een overzicht van alle documenten zoals polisvoorwaarden en verzekeringskaarten.

Bekijk alle documenten


Welke inkomensverzekering past bij jou?

Vraag je adviseur naar welke inkomensoplossing het beste bij je bouwbedrijf past. Neem contact op met je adviseur of zoek een onafhankelijke adviseur in de buurt.

Vind een adviseur