Ga direct naar inhoud

Uit elkaar? Dit moet u regelen

Gaat u uit elkaar en staat u samen met uw (ex-)partner op de polis? Dat heeft dat gevolgen voor uw verzekering. Ontdek wat er verandert en wat u zelf kunt regelen.

Bent u verzekeringnemer?

Voor u verandert er niets. U houdt uw huidige verzekering. Per 1 januari van het volgende jaar mag u uw verzekering opzeggen of wijzigen.

Bent u medeverzekerde?

U krijgt een eigen verzekering en kunt een andere aanvullende verzekering kiezen. Uw premie betaalt u zelf. Kreeg u collectiviteitskorting via uw ex-partner? Dan vervalt deze korting. Misschien kunt u via een andere collectiviteit korting krijgen op uw premie.

Lees meer over de NN Zorgverzekering

Heeft u meeverzekerde kinderen

Als u het er allebei mee eens bent, kiest u zelf bij wie uw kinderen op de polis komen. Die ouder ontvangt de vergoedingen. En betaalt de premie als uw kinderen ouder zijn dan 18 jaar.

Komt u er samen niet uit? Dan blijven de kinderen op de polis van de ouder die al verzekeringnemer was. Wilt u dat niet? Dan hebben we extra informatie nodig: een bewijs waaruit blijkt wie het ouderlijk gezag heeft (zoals een rechterlijke beslissing) of •een bewijs waaruit blijkt dat u samen het ouderlijk gezag hebt, maar waarin afspraken zijn gemaakt wie voor de kinderen zorgt (zoals een ouderschapsplan).

Wat moet u doen

1. Geef de scheiding aan ons door

Dit kan schriftelijk, telefonisch, of via Mijn NN Zorgverzekering. U en uw ex mogen dit allebei doen.

2. U bepaalt de datum

U of uw ex bepaalt zelf wanneer u de scheiding aan ons doorgeeft. Dit is niet afhankelijk van de officiële datum. Wilt u dat de wijziging meteen ingaat? Laat ons dan binnen 30 dagen na uw scheiding weten dat u uit elkaar bent. Ontvangen wij de wijziging later? Dan gaat de wijziging in op de eerste van de volgende maand.

3. U krijgt een nieuwe polis

U en uw ex ontvangen allebei een bevestigingsbrief en een nieuwe polis.