Ga direct naar inhoud

Tandartsverzekering

Een gaatje, röntgenfoto, verdoving, kroon, schoonmaken van je gebit of een ongelukje met ontbrekende voortanden als gevolg. De kosten voor de tandarts en mondhygiënist kunnen hoog oplopen en worden meestal niet vergoed vanuit de basisverzekering. Met de TandenGaaf tandartsverzekeringen van Nationale-Nederlanden krijg je de meeste kosten wel vergoed. Je kiest zelf het bedrag dat je maximaal vergoed wilt krijgen.

 • Vergoeding van een groot aantal behandelingen door tandarts of mondhygiënist.
 • 100% van je tandartskosten vergoed, tot het verzekerde bedrag dat je gekozen hebt.
 • Tot € 10.000,- ongevallendekking per gebeurtenis voor mondzorg.

Bereken je premie

Dekkingen van de TandenGaaf tandartsverzekering

Je kunt je verzekeren voor tandartskosten met één van onze tandartsverzekering of een aanvullende verzekering met een tandartsdekking.

TandenGaaf 250 TandenGaaf 500 TandenGaaf 1000 TandenGaaf 1500 Aanvullende verzekering Combi
Tandheelkundige vergoeding Maximaal € 250,- per jaar Maximaal € 500,- per jaar Maximaal € 1000,- per jaar Maximaal € 1500,- per jaar Maximaal 75% van € 250,-
Dekking bij tandongevallen Maximaal € 10.000,- per gebeurtenis Maximaal € 10.000,- per gebeurtenis Maximaal € 10.000,- per gebeurtenis Maximaal € 10.000,- per gebeurtenis Maximaal € 10.000,- per gebeurtenisGratis tandongevallenverzekering

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Wat als je valt met een kapot gebit als gevolg? Dan lopen de kosten voor herstel van je tanden al snel op. De vergoeding vanuit je tandartsverzekering is dan meestal niet genoeg om de kosten te dekken. Bij je tandartsverzekering van Nationale-Nederlanden én bij onze aanvullende verzekeringen krijg je gratis een tandongevallenverzekering met een dekking van maximaal € 10.000,- per gebeurtenis.

Geen eigen risico

Voor zorg die jouw tandartsverzekering vergoedt, geldt het eigen risico niet.

Kinderen gratis meeverzekerd

Voor kinderen tot 18 jaar kun je geen aanvullende tandartsverzekering afsluiten. Zij zijn gratis meeverzekerd met de ouder met de hoogste aanvullende dekking.

Aanvullende verzekering met tandartsdekking

Met onze aanvullende verzekering Combi ben je verzekerd voor mondzorg voor 75% van € 250,- én je bent aanvullend verzekerd voor onder andere fysiotherapie, bril en lenzen én tandongevallen.

Tandartsverzekering: nodig of niet?

Of een tandartsverzekering voor jou slim is, hangt af van verschillende factoren.

Welke behandelingen verwacht je het komende jaar?

Om te bepalen wat voor jou handig is, kun je je tandarts vragen welke behandelingen je het komende jaar kunt verwachten. Op basis van de verwachte kosten kun je kun je bepalen welke dekking voor jou het handigst is. Bereken vervolgens hoeveel je daarvoor per jaar aan premie moet betalen. Zijn de verwachte kosten van de tandheelkundige behandelingen hoger dan de premie, dan loont het om een tandartsverzekering af te sluiten.

Wat dekt de basisverzekering?

Vergoedingen tandarts volwassenen vanuit de basisverzekering

Voor volwassenen vallen behandelingen bij de tandarts en mondhygiënist bijna altijd buiten het basispakket. Sluit je geen tandartsverzekering af dan moet je zelf betalen voor onder andere controles bij de tandarts, het vullen van gaatjes, röntgenfoto's en kronen. In bijzondere gevallen kun je mondzorg wel vergoed krijgen vanuit de basisverzekering, bijvoorbeeld als er sprake is van een ernstige ontwikkelingsstoornis van je gebit.

Vergoedingen tandarts kind vanuit het basispakket

Voor kinderen tot 18 jaar vallen een groot aantal tandheelkundige behandelingen binnen de basisverzekering.

Wel vergoed vanuit de basisverzekering

 • Jaarlijkse controle bij de tandarts
 • Fluoridebehandeling
 • Tandsteen verwijderen
 • Vullingen
 • Verdovingen
 • Röntgenfoto's

Voor deze behandelingen geldt geen eigen bijdrage en geen eigen risico.

Niet vergoed vanuit de basisverzekering

 • Kronen, inlays, etsbrug, dummy en wortelkap
 • Gedeeltelijke prothese
 • Implantaten in een niet-tandeloze kaak
 • Vergoeding orthodontie tot 18 jaar
 • Uitwendig bleken
 • Abonnementskosten bij de tandarts

Kun je onverwachte kosten betalen?

Stel, je maakt een val met je fiets en daarbij val je je voortanden uit je mond. Dan kun je een flinke tandartsrekening verwachten. Kun je dit soort onverwachte kosten zelf betalen of ben je hier liever voor verzekerd? Bij onze tandartsverzekeringen én onze aanvullende zorgverzekeringen zit standaard een tandongevallenverzekering, waarbij je maximaal € 10.000,- per gebeurtenis vergoed krijgt.


Vergoedingen voor tandheelkunde

Wil je precies weten wat wel en niet vergoed wordt vanuit het basispakket, de tandartsverzekeringen en aanvullende verzekeringen? Bekijk dan de vergoedingen:

Vergoedingen voor orthodontie

Orthodontie wordt niet vergoed door onze tandartsverzekeringen. Hiervoor bieden sommige aanvullende verzekeringen een vergoeding. Bekijk de vergoedingen voor orthodontie:

Acceptatiecriteria TandenGaaf 1.000 en TandenGaaf 1.500

Kies je voor de uitgebreide tandartsverzekering TandenGaaf 1.000 of TandenGaaf 1.500, dan vragen we je om jouw tandarts een tandartsverklaring te laten invullen. Je kunt deze verzekering namelijk alleen afsluiten als je tandarts binnen nu en twee jaar geen hoge kosten verwacht.

Tandartsverklaring

Jouw tandarts vult de verklaring in, waarna je deze ondertekent en weer aan ons retour stuurt. Wij beoordelen op basis van de tandartsverklaring de staat van je gebit en of je een uitgebreide tandartsverzekering kunt afsluiten.

De tandarts kan kosten voor een tandartsverklaring rekenen. Wij vergoeden het tarief dat op de verklaring is afgegeven altijd, ongeacht of je de aanvullende tandartsverzekering kunt afsluiten of niet.

Geen tandartsverklaring nodig

In de volgende gevallen hebben we geen tandartsverklaring nodig:

 • Als je kunt aantonen dat je direct voorafgaand een vergelijkbare uitgebreide tandartsverzekering had bij je huidige verzekeraar.
 • Voor gezinsleden onder de achttien jaar.

In drie stappen je zorgverzekering 2020 geregeld

Stap 1. Nieuwe zorgverzekering aanvragen

Vraag je zorgverzekering gemakkelijk aan via onze website of telefonisch via 026 353 53 53. Weet je niet goed welk pakket je moet hebben? Start de Pakketvinder of vraag advies bij een adviseur.

Stap 2. Behandeling aanvraag

Na je aanvraag ontvang je van ons een bevestigingsmail. Je bent dan nog niet verzekerd. We controleren eerst je aanvraag.

Stap 3. Je bent verzekerd

Je ontvangt binnen tien werkdagen je polisblad. Binnen een maand ontvang je je zorgpas. Sluit jij je nieuwe zorgverzekering bij ons af voor 1 januari 2020? Dan zorgen wij ervoor dat jouw huidige zorgverzekering wordt stopgezet. Daar hoef je zelf dus niets voor te doen.

Zorgverzekering aanvragen

Aanvullingen op je basisverzekering


Verzekeringskaart

De Verzekeringskaarten van het Verbond van Verzekeraars helpt u de tandarts verzekeringen van Nationale-Nederlanden te vergelijken met andere aanbieders.

Verzekeringskaart Tandengaaf 250

Verzekeringskaart Tandengaaf 500

Verzekeringskaart Tandengaaf 1000

Verzekeringskaart Tandengaaf 1500

Verzekeringskaart Tandenzeker (niet meer afsluitbaar)

Formulieren, voorwaarden en andere documenten

Kunnen wij je helpen?