Ga direct naar inhoud

Mentaal gezond met Vitalmindz

Positief denken gaat positief werken.

Bij Nationale-Nederlanden helpen we je graag om een mentaal gezond en vitaal leven te hebben. De programma’s van Vitalmindz kunnen je daarbij helpen. Hierin krijg je training en coaching om bijvoorbeeld een burn-out, stress, angst, somberheid en overspannenheid te voorkomen of ermee om te gaan. Je ontdekt ook waar je kracht ligt. Zo blijf je vitaal en kun je floreren op de werkvloer én thuis.

Vitalmindz is onderdeel van het Fit Pakket (in 2022 heet dit nog de module Fit). Heb je dit op je polisblad staan? Dan krijg je dit jaar één van de onderstaande behandelprogramma’s vergoed. De programma’s worden online en per telefoon geboden en worden e-health genoemd. Omdat deze online zijn kun je hier zelfstandig mee aan de slag gaan en kun je ze doen wanneer jou dat uitkomt.

Vanaf 2023 zit het Fit Pakket standaard bij je basisverzekering.

Programma’s

Je hebt de keuze uit vier verschillende programma’s. Alle programma’s zijn interactief; door middel van opdrachten, animaties en video’s word je geholpen bij je klachten. Bij sommige programma’s heb je ook telefonisch contact met een coach van Vitalmindz.

Werkstress (burn-out)

(acht online sessies en drie telefonische sessies)

Dit programma gaat over het aanpakken van klachten door stress, overspannenheid en burn-out. Merk je dat je deze klachten hebt op het werk? Of kun je door deze klachten tijdelijk niet werken? In acht sessies van 30 minuten doorloop je een aantal thema’s over persoonlijkheid, zingeving, assertiviteit, cognitie en energie. Je leert inzien hoe de klachten zijn ontstaan en hoe deze in de toekomst kunnen worden voorkomen. Daarbij werk je toe naar een actieplan.

De training duurt zes weken waarin je acht online sessies van 30 minuten doorloopt. Deze worden aangevuld met drie telefonische coaching-sessies van 30 minuten.

Stop met piekeren

(vijf sessies)

Stop met piekeren gaat over het aanpakken van klachten van somberheid en lichte depressieve klachten. Door psycho-educatie en oefeningen gericht op cognitieve gedragstherapie ga je aan de slag met de klachten. Dit houdt in dat je wordt geholpen bij de bewustwording van je negatieve gedachtes, de invloed ervan op je gedrag en hoe je deze negatieve gedachtes kunt veranderen naar helpende gedachtes.

Het programma bestaat uit vijf sessies van elk ongeveer 20 minuten. Dit wordt aangevuld met twee telefonische gesprekken met de begeleider van Vitalmindz.

Depressie

(negen sessies)

Het programma Depressie richt zich op het aanpakken van depressiviteit, futloosheid, somberheid en angst. In de sessies werk je zelfstandig aan opdrachten, aan de hand van filmfragmenten van herkenbare situaties en animaties. Stap voor stap krijg je steeds meer grip op jouw gevoelens, gedachten en gedrag. Het doel van dit programma is om verergering van deze klachten te verminderen en depressiviteit te overwinnen.

Dit programma bestaat uit negen sessies van elk ongeveer 45 minuten. Hierin word je begeleid door je therapeut.

Angst en paniek

(negen sessies)

Wist je dat 1 op de 5 Nederlanders ooit last heeft van een angststoornis? Deze gaan zelden vanzelf over, maar zijn gelukkig wel goed te behandelen. Het programma Angst en paniek gaat over aanpakken van angsten, paniek en fobieën. Door cognitieve gedragstherapie word je je bewust van de klachten, de oorzaak en leer je hoe je de klachten kunt verminderen. Het gaat daarbij om klachten op gebied van angst, paniek en fobie waar je al langere tijd last van heeft en die je in je dagelijks functioneren belemmeren.

Angst en paniek bestaat uit negen online sessies van ongeveer 45 minuten.


Hoe werkt Vitalmindz?

Je kunt zelfstandig gebruikmaken van de online programma’s van Vitalmindz. Per jaar wordt één van de vier bovenstaande e-health behandelprogramma’s vergoed. Dit is onderdeel van het Fit Pakket van Nationale-Nederlanden. Deze module is in 2022 gratis voor alle verzekerden in een werkgeverscollectiviteit en voor collectiviteiten waarmee wij speciale afspraken hebben gemaakt. Vanaf 2023 zit het Fit Pakket standaard bij onze basisverzekering en kunnen dus alle klanten Vitalmindz gebruiken. Je hoeft hiervoor geen aanvullende verzekering af te sluiten.

Let op: Het is belangrijk dat je je inschrijft voor het programma via het inschrijfformulier voor Nationale-Nederlanden. Het programma wordt namelijk niet vergoed als je je inschrijft zonder te laten weten dat je bij ons bent verzekerd.

Inschrijven voor Vitalmindz

De persoonlijke gegevens die je invult tijdens het gebruik van de online modules, worden niet met derden gedeeld en zijn alleen voor jouzelf inzichtelijk. Vitalmindz deelt deze informatie ook niet met Nationale-Nederlanden. Je privacy is volledig gewaarborgd.

Samenwerking met Vitalmindz

Vitalmindz werkt samen met Nationale-Nederlanden. De ervaren coaches en psychologen van Vitalmindz helpen je graag om een vervullend, gelukkig en succesvol leven te hebben. Vitalmindz is gespecialiseerd in het ondersteunen van organisaties om hun medewerkers vitaal te houden en om burn-out te voorkomen. Om dat te bereiken worden ze geholpen met mentale obstakels en het vinden van iemands unieke kracht.

Meer informatie?

Heb je vragen over Vitalmindz of over jouw gezondheid? Bel dan tegen lokaal tarief de Nationale-Nederlanden Gezondheidslijn via 026 353 5312. Zo krijg je met één telefoontje deskundig advies, 24 uur per dag, 7 dagen per week.