Ga direct naar inhoud

Gezondheidslijn en app Vraag de dokter

Altijd toegang tot deskundig medisch advies.

Gezondheidslijn

Bel je het liefst? Met de Gezondheidslijn krijg je deskundig medisch advies van een ervaren verpleegkundige. De Gezondheidslijn is altijd open: 24 uur per dag, zeven dagen in de week.

Hoe werkt het?

  1. Als je een vraag hebt over je gezondheid bel je gratis naar de Nationale-Nederlanden Gezondheidslijn: 026 353 53 12.
  2. Je krijgt een ervaren verpleegkundige aan de lijn aan wie je medisch advies kunt vragen.
  3. Weten de verpleegkundigen het antwoord niet? Dan overleggen ze met een arts.
  4. Je hebt binnen één telefoontje een deskundig medisch advies.

App Vraag de dokter

Met de app Vraag de dokter kun je gratis chatten met een verpleegkundige, op het moment dat het jou uitkomt. Je kunt eventueel een foto meesturen en je situatie wordt direct bekeken. Als het nodig is, raadpleegt de verpleegkundige een arts. Zo weet je snel wat je moet doen. Daarnaast is de app ook handig om voor een bezoek aan de huisarts alvast te checken waar je aan kunt denken.
De chat wordt overdag, 's avonds en in het weekend beantwoord: op werkdagen van 7:00 tot 23:00 uur en in weekenden en feestdagen van 9:00 tot 21:00 uur.

Hoe werkt het?

  1. Download de app
  2. Meld je aan in de app
  3. Je gegevens kun je beschermen met een persoonlijke pincode
  4. Start de chat
  5. Binnen een uur krijg je reactie van de verpleegkundige

Download de app

Coronavirus

Heb jij een vraag over het coronavirus? Lees dan eerst op de pagina van het RIVM wanneer je contact moet opnemen met je huisarts. Heb je alsnog een vraag? Als klant met een zorgverzekering van Nationale-Nederlanden kun je jouw vraag ook eenvoudig stellen via de Gezondheidslijn of de App ‘Vraag de dokter’. Zo kunnen we samen de druk op de zorg verlichten. Natuurlijk kun je de Gezondheidslijn en de app ook gebruiken voor andere gezondheid gerelateerde vragen.

Vertrouwelijk

Vraag de dokter wordt uitgevoerd door Medicinfo. Nationale-Nederlanden ziet deze vragen en antwoorden niet. Je gesprek met de deskundige is vertrouwelijk. De verpleegkundigen werken niet bij Nationale-Nederlanden, maar bij het Medisch Contact Centrum van Medicinfo. Deze organisatie richt zich op het beantwoorden van medische vragen.

De zorgverzekering die je helpt gezond te leven


Extra services bij jouw zorgverzekering

Bekijk alle services

Kunnen wij je helpen?