Ga direct naar: inhoud

Oncologisch nazorgprogramma

Door de ziekte en de behandeling van kanker kunt u last krijgen van klachten als minder conditie, vermoeidheid, pijn of angst. Oncologische nazorg helpt bij het herstel, vermindering van de klachten en verbetering van het dagelijks functioneren. Het programma bestaat uit hulp bij het verbeteren van de conditie, psychologische ondersteuning bij het leven na kanker en contact met lotgenoten. Oncologische nazorg is een onderdeel van een oncologisch behandeltraject.

Zie welke vormen van nazorg er zijn:

  • (Oncologosche) Revalidatie
  • Fysiotherapie en oefentherapie
  • Beweegprogramma’s

Wat krijgt u vergoed in 2019?

Verzekering Vergoeding
Basisverzekering - 100% wij vergoeden de rekening van leveranciers volledig. Een enkele keer krijgen wij een rekening van een leverancier die onredelijk hoog is. De wet bepaalt dat wij deze rekening niet mogen vergoeden. Gelukkig komt dit bijna nooit voor.
Alle aanvullende verzekeringen Geen vergoeding

Eigen bijdrage

U hoeft geen wettelijke eigen bijdrage te betalen.

Waar kunt u terecht?

U kunt voor een oncologisch nazorgprogramma terecht bij een door Nationale-Nederlanden erkende zorgverlener. U vindt een behandelaar in uw buurt via de zorgvergelijker onder ‘oncologisch nazorgprogramma’.

Wat u verder moet weten

  • Voor deelname aan het oncologisch nazorgprogramma heeft u een verwijzing nodig van een oncoloog of een revalidatiearts.
  • U krijgt geen vergoeding voor uw reiskosten, vervoerskosten of verblijfkosten.

Terug naar het overzicht van vergoedingen


Kunnen wij u helpen?