Ga direct naar inhoud

Motorverzekering

 • Premiekorting voor tweede motor
 • Helm en kleding verzekerd voor € 500,- (Casco)
 • Een jaar verzekerd voor nieuwwaarde (Casco)
 • Tot 8% korting binnen het ZekerheidsPakket Particulieren

Goed verzekerd de weg op

Met de motor bent u kwetsbaar in het verkeer. Met onze Motorverzekering bent u verzekerd tegen de belangrijkste risico’s.

Motorverzekering afsluiten

U kunt deze verzekering afsluiten via uw verzekeringsadviseur.

Meer over onafhankelijk advies

Heeft u al een ZekerheidsPakket Particulieren rechtstreeks bij ons afgesloten? Neem dan telefonisch contact met ons op.

Schade - Schade melden - Nationale-Nederlanden

Nog meer zekerheid

Voor uw motor kunt u kiezen uit de dekkingen WA, WA Extra en WA Casco. Met de dekking WA bent u verzekerd voor schade die u met uw motor veroorzaakt bij anderen.
Kiest u voor WA Extra? Dan bent u verzekerd voor schade zoals diefstal, brand, storm, hagel en joyriding. Met de dekking WA Casco bent u het meest uitgebreid verzekerd.

Nieuwwaarde een jaar verzekerd

Als u een nieuwe motor verzekert, dan is deze bij onze Cascodekking het eerste jaar verzekerd tegen de nieuwwaarde. Is uw motor total loss? Dan kijken wij wat een vergelijkbare motor op dat moment kost en krijgt u dat bedrag uitgekeerd. Dit geldt voor alle nieuwe motoren tot € 17.500,-.

Ook accessoires verzekerd

Kiest u voor de Extra dekking? Dan is schade aan uw geluidsapparatuur voor maximaal € 500,- meeverzekerd. Bij de Cascodekking is ook schade aan uw helm en kleding tot € 500,- gedekt.

Profiteer van pakketkorting

Deze verzekering sluit u in het ZekerheidsPakket Particulieren waarin u ook nog andere verzekeringen kunt sluiten. Pakketkorting kan oplopen tot 8% en voor de autoverzekering zelfs tot 12%. Lees meer over het Verzekeringspakket.

Ook als u bij ons twee motoren verzekert, kunt u rekenen op premiekorting.

Ook interessant

Meer over de motorverzekering

Vergelijkbare schadeverzekeringen

Dekkingen

Uitgebreide dekking

Voor uw motor kunt u kiezen uit de dekkingen WA, WA Extra en WA Casco. Hieronder vindt u de verschillen tussen de dekkingen.

Uw dekking WA WA
Extra
WA
Casco
Verwondingen die u met uw motor aan een ander toebrengt of schade aan de spullen van iemand anders
24 uur per dag hulp bij een ongeval in binnen- en buitenland
Dekking in het buitenland
Schade aan uw eigen motor door diefstal, ruitbreuk, brand, botsing met dieren, storm, hagel en joyriding
Schade aan uw eigen motor door een botsing met een ander voertuig
Uw geluidsapparatuur verzekerd tot € 500,-
Uw helm, kleding en geluidsapparatuur verzekerd tot € 500,-
Uw nieuwe motor één jaar verzekerd voor nieuwwaarde
Hulpverlening bij een mechanisch defect aan de motor in het buitenland

Diefstalpreventie

Kiest u voor Extra- of Cascodekking voor een motor die nog geen zeven jaar oud is en waarvan de cataloguswaarde boven € 10.000,- ligt? Dan gelden er bij ons speciale regels voor de beveiliging. Uw motor moet dan beveiligd zijn met een SCM-goedgekeurd beveiligingssysteem.
Laat u de motor ergens achter en is uw motor jonger dan zeven jaar, dan moet deze op slot staan met het slot van de fabrikant van de motor en een ART-goedgekeurd motorfietsslot ongeacht de cataloguswaarde.

Is uw motor ouder dan zes jaar, of ligt de cataloguswaarde lager dan € 10.000,-? Dan gelden geen speciale beveiligingseisen.

Een jaar verzekerd voor nieuwwaarde

Bij de dekking Casco is een nieuwe motor het eerste jaar verzekerd voor de nieuwwaarde. Is uw motor total loss? Dan keren we het bedrag uit dat een vergelijkbare motor op dat moment kost. Dit geldt voor alle nieuwe motoren tot € 17.500,-.

Is de schade na het eerste jaar ontstaan? Dan trekken we per maand 1% van de nieuwwaarde af. Dit is het bedrag waarvoor uw motor dan verzekerd is.

Uw premie

Wat bepaalt de hoogte van uw premie?

De premie voor deze verzekering is niet voor iedereen hetzelfde. De premie hangt af van onder andere:

 • uw leeftijd;
 • de cataloguswaarde van de motor;
 • het aantal kilometers dat u rijdt per jaar;
 • het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd. Als u een jaar geen schade heeft, dan krijgt u korting op de premie. Hoe meer schadevrije jaren, hoe hoger uw korting. Als u schade veroorzaakt, dan wordt uw korting het volgende jaar lager. In de tabel in de polisvoorwaarden ziet u hoe dit werkt;
 • het eigen risico dat u kiest (bij de dekkingen WA Extra en WA Casco).

Eigen risico

Bij de dekking WA Casco is het eigen risico standaard € 150,-. Maar u kunt ook voor een eigen risico kiezen van € 300,-, € 400,-, € 500,-, € 750,- of € 1.000,-. Hoe hoger uw eigen risico, hoe meer korting u krijgt op de premie.

Profiteer van pakketkorting

Deze verzekering maakt deel uit van het ZekerheidsPakket Particulieren. Daarin kunt u verschillende verzekeringen afsluiten en profiteert u van pakketkorting. De verzekeringen zijn verdeeld in vijf rubrieken: Recht & Plicht, Wonen, Vervoer, Vrije tijd en Inkomen. Als u in twee rubrieken een verzekering kiest, dan ontvangt u 2% korting. Voor elke extra rubriek waarin u een verzekering afsluit, krijgt u 2% extra korting op de totaalpremie. Als u in alle rubrieken een verzekering afsluit, dan loopt uw pakketkorting dus op tot 8%.

Korting bij betaling

U kunt de Motorverzekering in het ZekerheidsPakket Particulieren afsluiten via uw verzekeringsadviseur. U betaalt één totaalpremie voor alle verzekeringen in het pakket. U kunt deze per maand, per kwartaal of jaarlijks betalen. Betaalt u per kwartaal of per jaar? Dan profiteert u van de volgende karting:

 • Betalen per jaar: 3% korting
 • Betalen per kwartaal: 1,5% korting

Tweede verzekering: korting op de premie

Heeft u onze Autoverzekering ook in uw Zekerheidspakket? Dan betaalt u een lagere premie voor uw Motorverzekering. U krijgt ook premiekorting als u twee motoren bij ons verzekert.

Aanvullende verzekeringen

Kies voor nog meer zekerheid

Naast de Motorverzekering zijn er nog een paar verzekeringen die belangrijk zijn voor motorbezitters. Wilt u meer zekerheid? Kies dan voor een van deze aanvullende verzekeringen.

Soort verzekering Uw dekking
Rechtsbijstand Motorrijtuigen Met de Rechtsbijstandverzekering bieden wij u uitgebreide rechtshulp. Bijvoorbeeld bij letselschade, het verhalen van schade aan uw motor, waardevermindering van uw motor en de kosten van een huurmotor. Wij helpen u ook bij inbeslagname van uw motor of rijbewijs en geschillen over koop, onderhoud of reparatie. Soms is rechtsbijstand bij strafvervolging mogelijk.
Ongevallenverzekering voor opzittenden Blijvende invaliditeit: € 25.000,- per zitplaats
uniqueid

Kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen over de Motorverzekering?

Wilt u schade melden?