Ga direct naar inhoud

Beleggingsbeleid

Wil je beleggen? Of beleg je al bij Nationale-Nederlanden? Weet dan in ieder geval dat je beleggingen bij ons in goede handen zijn. Uiteraard willen we een zo hoog mogelijk financieel resultaat behalen.

Informatie over onze beleggingsfondsen

Bij ons kun je beleggen in verschillende beleggingsfondsen. Ieder fonds heeft zijn eigen kenmerken en zijn eigen beleggingsbeleid. Je vindt meer informatie over de beleggingsfondsen op drie plekken:

Lijst met beleggingsfondsen van Nationale-Nederlanden

Dit is een overzicht van onze beleggingsfondsen. Als je klikt op een fondsnaam vind je informatie over:

  • het beleggingsbeleid
  • het risicoprofiel
  • het rendement
  • de portefeuilleverdeling
  • de statistieken
  • de kosten van het fonds. We werken de gegevens iedere maand bij.

Bekijk het overzicht van de fondsen

Prospectus en Essentiële Beleggersinformatie

Van elk beleggingsfonds dat we aanbieden is een prospectus en een EBI (Essentiële Beleggersinformatie) beschikbaar. In het prospectus staat informatie waarmee je een oordeel kunt vormen over de fondsen. De EBI is een voorgeschreven document voor beleggers. Hiermee kun je informatie over de beleggingsfondsen goed met elkaar vergelijken.

Lees meer over Essentiële Beleggersinformatie

Jaarverslagen

De fondsbeheerder maakt voor alle beleggingsfondsen een jaarverslag. Hierin staat bijvoorbeeld de winst- en verliesrekening. Ze specificeren alle beleggingen van het fonds. En laten zien wat de beurswaarde aan het eind van het boekjaar was.

Maatschappelijk verantwoord beleggingsbeleid

De fondsbeheerder belegt op een maatschappelijk verantwoorde manier. Ze denken dat het milieu, sociale factoren en goed bestuur invloed hebben op een gunstig beleggingsresultaat. Lees meer over verantwoord beleggen op de website van NN Group.

Duurzaam beleggingsbeleid en SFDR

Vanaf 10 maart 2021 geldt de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR). In de SFDR staat welke informatie financiële instellingen moeten geven over de duurzaamheid van hun beleggingen.

Lees meer over ons duurzame beleggingsbeleid en de SFDR