Ga direct naar inhoud

Rechtsbijstandverzekering afsluiten

Het afsluiten van de Nationale-Nederlanden Rechtsbijstandverzekering is snel en gemakkelijk. In een paar stappen heeft u dit geregeld. Heeft u vragen over het online afsluiten of sluit u uw verzekering liever telefonisch af, neem dan contact met ons op.

1. Bepaal de dekking van uw Rechtsbijstandverzekering

Bij het afsluiten van een Rechtsbijstandverzekering bij Nationale-Nederlanden, kiest u zelf waarvoor u verzekerd wilt zijn. U kunt bij Nationale-Nederlanden zes dekkingen afsluiten. Deze dekkingen staan overzichtelijk weergegeven op de pagina Dekking Rechtsbijstandverzekering.

Bereken uw premie

Meer over de Rechtsbijstandverzekering


2. De Rechtsbijstandverzekering afsluiten

Na het bepalen van uw dekking, kun u kiezen voor een premieberekening. Aan het einde van deze premieberekening, kunt u ervoor kiezen om uw rechtsbijstandverzekering direct af te sluiten.

3. U bent verzekerd

Na het afsluiten van uw Rechtsbijstandverzekering bent u direct bij ons verzekerd. Wij verzekeren vanaf dat moment dus de risico’s die u heeft geselecteerd. U hoeft hierbij geen rekening te houden met een wachttijd. De dekking Mediation bij Echtscheiding is daarbij een uitzondering. Lees meer over de dekking Mediation.

4. Ontvang de bevestiging via e-mail en per post

U ontvangt na het afsluiten van de Rechtsbijstandverzekering een bevestiging per e-mail en per post. U kunt deze bevestiging gebruiken voor uw administratie. Ook kunt u als klant een mijn.nn account aanmaken. Hierin staan uw verzekeringen overzichtelijk op een rij.