Ga direct naar inhoud

Nationale-Nederlanden werkt samen met DAS

Nationale-Nederlanden is blij met jou als klant en biedt je graag een optimale dienstverlening. Daarom verleent DAS de rechtsbijstand aan jou. DAS heeft, als de grootste rechtsbijstandverlener, deskundige juristen met veel ervaring voor je klaarstaan als je juridische hulp nodig hebt.

Je voordelen

We maken het je graag gemakkelijk. Je kunt rekenen op:

  • Meerdere vestigingen, dus altijd dichtbij.
  • Direct telefonisch advies, ook als er nog geen juridisch probleem is.
  • Gemakkelijk een verzoek tot rechtsbijstand indienen: via je verzekeringsadviseur of direct online bij DAS.
  • Brede juridische dienstverlening, gericht op het voorkomen én oplossen van juridische problemen.
  • Handige hulpmiddelen die je helpen bij je eventuele zakelijke verplichtingen, bijvoorbeeld om te voldoen aan de AVG en de leveringsvoorwaardencheck.

Contactgegevens

Je kunt je verzoek tot rechtsbijstand indienen via je verzekeringsadviseur of bij DAS.

Veelgestelde vragen en antwoorden

Wat is DAS?

Heb je bij ons een Rechtsbijstandverzekering of een Autoverzekering met de module Rechtsbijstand afgesloten, dan behandelt DAS je rechtsbijstandvragen. Om belangentegenstellingen te voorkomen is Nationale-Nederlanden wettelijk verplicht om de uitvoering van rechtsbijstandverzekeringen over te dragen. Kijk voor meer informatie op www.das.nl/nn.

Wil je een beroep doen op je Rechtsbijstandsverzekering of op je verzekering met een dekking voor rechtsbijstand?

Als je een verzoek tot rechtsbijstand wilt indienen, kun je bij DAS gemakkelijk online een verzoek indienen via www.das.nl/nn. Heb je een verzekeringsadviseur, dan kun je verzoeken tot rechtsbijstand bij je adviseur indienen.

Mag ik zelf een advocaat regelen of gaat dat via de Rechtsbijstandverzekering?

Als DAS concludeert dat het noodzakelijk is om een gerechtelijke of administratieve procedure te voeren, dan kun je kiezen om hiervoor een rechtshulpverlener zoals een advocaat (verder te noemen: rechtshulpverlener) van binnen of buiten DAS in te schakelen. Als je kiest voor een rechtshulpverlener buiten DAS, dan mag je deze niet zelf inschakelen; alleen DAS mag dit doen. DAS neemt de kosten van deze rechtshulpverlener voor haar rekening tot het maximum dat op je polis vermeld is. Als je buiten DAS om zelf een rechtshulpverlener inschakelt, moet je de kosten zelf betalen. Per zaak schakelt DAS altijd maar één keer een rechtshulpverlener in.

Is je zaak (onlangs) afgehandeld en heb je nog vragen?

Voor (onlangs) afgehandelde zaken kunt je contact opnemen met DAS. Heb je een verzekeringsadviseur, dan kun je voor al je vragen, ook over afgehandelde zaken, contact opnemen met je adviseur.