Ga direct naar inhoud

Een dubbele verzekering? Zonde van uw geld!

U wilt graag goed verzekerd zijn. Maar 'goed' kan ook 'te goed' zijn. Bijvoorbeeld wanneer u twee keer een verzekering voor hetzelfde risico heeft. Een dubbele verzekering dus. Aan zo’n dubbele dekking heeft u helaas niets. U kunt namelijk niet twee keer dezelfde schade claimen voor bijvoorbeeld uw bankstel (bij uw inboedelverzekering), bagage (bij uw reisverzekering) of uw gebroken arm (bij uw zorgverzekering) .

Ongemerkt een dubbele verzekering

Hoewel verzekeraars hun voorwaarden steeds leesbaarder proberen te maken, is het voor veel mensen vaak toch nog lastig om verzekeringsvoorwaarden van verschillende verzekeraars goed met elkaar te vergelijken. Het kan voor u als verzekerde dus ingewikkeld zijn om een dubbele dekking op te sporen.

Nationale-Nederlanden Rechtsbijstandverzekering

 • 395 juristen en advocaten
 • nemen uw conflict uit handen
 • zonder wachttijd

Bereken uw premie

Sluit nu af

Wél zekerheid. Niet onnodig veel betalen. Expert raadplegen?

U wilt niet natuurlijk niet onterecht premie betalen voor een dubbele verzekering. Maar u wilt ook voorkomen dat u per ongeluk een verzekering beëindigt waarvan u denkt dat deze dubbel is, maar die juist een nuttige aanvulling biedt op een andere verzekering.

Het kan daarom verstandig zijn een verzekeringsexpert te laten checken of de dekking in uw geval écht dubbel is. Deze expert kan bijvoorbeeld een verzekeringsmedewerker zijn bij een verzekeraar die uw vragen beantwoordt. U kunt uw vraag ook voorleggen aan een onafhankelijk verzekeringsadviseur.

Voorbeelden dubbele verzekeringsdekking

 • Reisverzekering en zorgverzekering
  Wilt u verzekerd zijn tegen Medische Kosten hoger dan het Nederlands tarief, dan kunt u zich tegen dit risico verzekeren via een uitbreiding op de zorgverzekering. Maar u kunt zich hier óók tegen verzekeren als uitbreiding op de reisverzekering. Hier kan een dubbele dekking dus een rol spelen.

 • Autoverzekering en rechtsbijstandverzekering
  Wanneer uw autoschade bij een garage in Frankrijk niet goed is afgehandeld, wilt u mogelijk juridische ondersteuning in uw discussie met de garage. Die juridische bijstand is te verzekeren via uw rechtsbijstandverzekering. Maar ook via uw autoverzekering. Ook hierbij geldt: pas op voor een dubbele dekking!

 • Reisverzekering en Inboedelverzekering
  Stel: u heeft een laptop. Bij veel verzekeraars, zo ook bij Nationale-Nederlanden, kunt u ervoor kiezen om deze laptop ook buitenshuis te verzekeren. Bijvoorbeeld als aanvulling op een inboedelverzekering. Buitenhuis betekent óók: op reis. Maar op reis is uw laptop, afhankelijk van de dekking die uw verzekeraar aanbiedt, mogelijk al verzekerd via uw reisverzekering.

Dubbele verzekering = zonde van uw premie

Samengevat: een dubbele verzekering betekent geld weggooien. U kunt datzelfde geld beter gebruiken voor een extra dekking in plaats van een dubbele dekking.

Twijfelt u of u een dubbele verzekeringsdekking heeft? En loopt ten minste één van uw verzekeringen bij Nationale-Nederlanden? Neemt u dan contact op met Nationale-Nederlanden. Wij kunnen u verder helpen met uw vragen. We zitten voor u klaar.