Ga direct naar inhoud

Verbouwing financieren vanuit je hypotheek

  • Hypotheek verhogen
  • Tweede hypotheek

Maak een afspraak met een hypotheekadviseur

Je verbouwing betalen

Een verbouwing financieren vanuit je hypotheek kan een interessante optie zijn. Dit kan door je hypotheek te verhogen of een tweede hypotheek af te sluiten.

Verbouwen met een hogere of tweede hypotheek is vaak een fiscaal aantrekkelijke optie. Als je geld leent om je eigen woning te verbeteren kun je onder voorwaarden de rente op deze lening fiscaal aftrekken. Het hypotheekbedrag voor verbouwing moet je dan in maximaal 30 jaar annuïtair of lineair aflossen.

Hypotheek verhogen

De verbouwing betalen met een hogere hypotheek? Het is mogelijk om je hypotheek te verhogen als je bij het afsluiten van een hypotheek gekozen hebt voor een hogere inschrijving. Je hoeft dan niet opnieuw naar de notaris. Dat scheelt je tijd en geld. Houd er wel rekening mee dat je maandlasten hoger worden, want met een extra lening betaal je extra rente en aflossing.

Of je je hypotheek kunt verhogen hangt ook af van je inkomen, vaste lasten en van de eventuele overwaarde van je huis. De minimale verhoging is € 10.000,-. Voor het extra te lenen bedrag gelden nieuwe voorwaarden.

Als je de verbouwing van je huis wilt betalen met een hogere hypotheek dan kan het zijn dat we aanvullende stukken nodig hebben. Daarnaast openen we voor de verbouwing in sommige gevallen een bouwdepot. Bijvoorbeeld als door de verbouwing een waarde vermeerdering van de woning moet ontstaan.

Wil je je hypotheek verhogen voor een verbouwing? Neem dan contact op met je hypotheekadviseur.

Tweede hypotheek

Heb je je hypotheek bij de notaris niet voor een hoger bedrag ingeschreven? Dan kun je je hypotheek niet verhogen binnen je bestaande inschrijving. Wel kun je dan een tweede hypotheek nemen. Je moet naar de notaris om deze hypotheek vast te leggen. De minimale hoogte van de extra lening is
€ 10.000,-. Voor deze extra lening gelden nieuwe voorwaarden.

Als je de verbouwing van je huis wilt betalen met een tweede hypotheek dan kan het zijn dat we aanvullende stukken nodig hebben. Daarnaast openen we voor de verbouwing in sommige gevallen een bouwdepot. Bijvoorbeeld als door de verbouwing een waarde vermeerdering van de woning moet ontstaan.

Wil je een tweede hypotheek voor een verbouwing? Neem dan contact op met je hypotheekadviseur.


Overige financieringsopties

Het is ook mogelijk om een verbouwing te financieren met een lening, schenking of eigen geld. Bekijk onze overige financieringsopties.

Service en Contact

We kunnen je op verschillende manieren helpen.

Heb je een vraag?

Regel het eenvoudig zelf of neem contact met ons op.

Naar Service en Contact

Wil je advies?

Met een onafhankelijk adviseur kijk je samen naar welk product bij je past.

Vind je adviseur