Ga direct naar inhoud

Overlijden en uw hypotheek

  • Bescherm uw partner tegen financiële zorgen
  • Zorg dat uw partner in het huis kan blijven wonen

Ik wil advies

Regel het goed voor elkaar

Het aankopen van een huis is waarschijnlijk de grootste en belangrijkste aankoop die u samen met uw partner doet. Maar, denkt u dan ook na over later. Als één van beiden er niet meer is, is dat al moeilijk genoeg. Dan is het fijn als u (of uw partner) geen zorgen heeft over of u wel in het huis kunt blijven wonen. Het is daarom belangrijk om de zaken goed te regelen voor als u of uw partner overlijdt.

Samen met uw partner een hypotheek

Als u samen met uw partner een hypotheek gaat afsluiten, is het goed om na te denken over later. Regel het goed voor elkaar, voor als één van u er alleen voorstaat.

Overlijdensrisicoverzekering

Met de Overlijdensrisicoverzekering kunt u er gerust op zijn dat bij overlijden uw nabestaanden financieel ondersteund worden. Zij krijgen dan een gegarandeerd bedrag uitgekeerd, waarmee (een deel van) de hypotheek kan worden afgelost. Zo kunt u ervoor zorgen dat u of uw partner de hypotheek (gedeeltelijk) kan blijven betalen. Dat geeft een veilig en gerust gevoel.


Overlijden melden

U kunt een overlijden melden via de Nabestaandendesk. Onze medewerkers helpen u bij het afhandelen van het overlijden voor de producten die de overledene bij Nationale-Nederlanden heeft lopen.