Ga direct naar inhoud

Verbouwing financieren vanuit uw hypotheek

  • Hypotheek verhogen
  • Tweede hypotheek

Maak een afspraak met een hypotheekadviseur

Uw verbouwing betalen

Een verbouwing financieren vanuit uw hypotheek kan een interessante optie zijn. Dit kan door uw hypotheek te verhogen of een tweede hypotheek af te sluiten.

Hypotheek verhogen

De verbouwing betalen met een hogere hypotheek? Het is mogelijk om uw hypotheek te verhogen als u bij het afsluiten van een hypotheek gekozen heeft voor een hogere inschrijving. U hoeft dan niet opnieuw naar de notaris. Dat scheelt u tijd en geld. Houd er wel rekening mee dat uw maandlasten hoger worden, want met een extra lening betaalt u extra rente en aflossing.

Of u uw hypotheek kunt verhogen hangt ook af van uw inkomen, vaste lasten en van de eventuele overwaarde van uw huis. De minimale verhoging is € 10.000,-. Voor het extra te lenen bedrag gelden nieuwe voorwaarden.
Als u de verbouwing van uw huis wilt betalen met een hogere hypotheek dan kan het zijn dat we aanvullende stukken nodig hebben. Daarnaast openen we voor de verbouwing in sommige gevallen een bouwdepot. Bijvoorbeeld als door de verbouwing een waarde vermeerdering van de woning moet ontstaan.

Wilt u uw hypotheek verhogen voor een verbouwing? Neem dan contact op met uw hypotheekadviseur.

Tweede hypotheek

Heeft u uw hypotheek bij de notaris niet voor een hoger bedrag ingeschreven? Dan kunt u uw hypotheek niet verhogen binnen uw bestaande inschrijving. Wel kunt u dan een tweede hypotheek nemen. U moet naar de notaris om deze hypotheek vast te leggen. De minimale hoogte van de extra lening is € 10.000,-. Voor deze extra lening gelden nieuwe voorwaarden.

Verbouwen met een hogere of tweede hypotheek is vaak een fiscaal aantrekkelijke optie. Als u geld leent om uw eigen woning te verbeteren kunt u onder voorwaarden de rente op deze lening fiscaal aftrekken. Het hypotheekbedrag voor verbouwing moet u dan in maximaal 30 jaar annuïtair of lineair aflossen.

Als u de verbouwing van uw huis wilt betalen met een tweede hypotheek dan kan het zijn dat we aanvullende stukken nodig hebben. Daarnaast openen we voor de verbouwing in sommige gevallen een bouwdepot. Bijvoorbeeld als door de verbouwing een waarde vermeerdering van de woning moet ontstaan.

Wilt u een tweede hypotheek voor een verbouwing? Neem dan contact op met uw hypotheekadviseur.