Hypotheekvorm aanpassen

  • Ieder moment mogelijk
  • Aanpassen aan jouw situatie
  • Samen met je adviseur

Maak een afspraak

Je lopende hypotheek van Nationale-Nederlanden aanpassen

Wil je meer zekerheid of bijvoorbeeld meer aflossen? Als je hypotheekvorm niet meer bij je past dan kun je kiezen voor een andere hypotheekvorm.

Wanneer kun je je hypotheekvorm aanpassen?

Je kunt je lopende hypotheek op elk moment wijzigen in een andere hypotheekvorm. Dit kan tijdens de rentevaste periode of als je rentevaste periode is afgelopen.

Aan het einde van de rentevaste periode

Het einde van de rentevaste periode is een goed moment om je hypotheek aan te passen aan je wensen. Samen met je adviseur bepaal je welke hypotheekvorm het beste bij je past.

Voor een wijziging aan het einde van de rentevaste periode brengen wij geen kosten in rekening. Je betaalt een hypotheekadviseur voor advies en bemiddeling. Dit kan een vast bedrag zijn of een vergoeding per uur. Deze kosten verschillen per adviseur.

Tijdens de rentevaste periode

Als je niet wilt wachten tot het einde van de rentevaste periode, dan kun je de hypotheek tussentijds aanpassen.

Je hebt twee mogelijkheden:

  • Je wijzigt de hypotheekvorm met behoud van de rente en rentevaste periode
    Je lopende hypotheek wordt aangepast aan de gewenste hypotheekvorm. De basisrente en resterende rentevaste periode blijven daarbij gelijk. De productopslag kan wel veranderen. Samen met je adviseur bepaal je welke hypotheekvorm het beste bij je past.

  • Je wijzigt de hypotheekvorm in combinatie met een tussentijdse rentewijziging
    Je lopende hypotheek wordt aangepast aan de gewenste hypotheekvorm in combinatie met een nieuwe rente en rentevaste periode. Door het aanpassen naar een lagere rente kun je besparen op je maandlasten. Houd er rekening mee dat je meestal een vergoeding moet betalen voor het vervroegd aanpassen van je rente. Samen met je adviseur bepaal je of deze optie interessant voor jou is.

Voor een wijziging tijdens de rentevaste periode brengen wij € 250,- in rekening. Daarnaast betaal je je hypotheekadviseur voor advies en bemiddeling. Dit kan een vast bedrag zijn of een vergoeding per uur. Deze kosten verschillen per adviseur.


Waar moet je op letten

Het wijzigen van je hypotheekvorm kan ervoor zorgen dat je maandlasten veranderen. Bijvoorbeeld omdat je meer gaat aflossen of opbouwen. De wijziging kan ook fiscale gevolgen hebben.

Je hypotheek wijzigen in een BankSpaar Plus Hypotheek kan alléén als je een bestaande Kapitaalverzekering Eigen Woning (KEW), Spaarrekening Eigen Woning (SEW) of Beleggingsrekening Eigen Woning (BEW) voortzet.

Je hypotheek wijzigen in een Aflossingsvrije hypotheek mét behoud van hypotheekrenteaftrek is alléén mogelijk als je voor 1 januari 2013 een hypotheek hebt afgesloten waarvan de rente aftrekbaar is.

Je hypotheek kan altijd gewijzigd worden in een Lineaire Hypotheek of Annuïteiten Hypotheek met behoud van hypotheekrenteaftrek.


Actuele hypotheekrente

Bekijk de actuele hypotheekrente

Jouw situatie

Samen met je adviseur bepaal je welke hypotheekvorm het beste bij je past. Hij kan bekijken welke optie voor jou het meest interessant is, en een omzettingsofferte aanvragen.

Maak een afspraak

Service en Contact

We kunnen je op verschillende manieren helpen.

Heb je een vraag?

Regel het eenvoudig zelf of neem contact met ons op.

Naar Service en Contact

Wil je advies?

Met een onafhankelijk adviseur kijk je samen naar welk product bij je past.

Vind je adviseur