Ga direct naar inhoud


Hypotheek voor CPO

  • Speciaal voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap
  • Aantrekkelijke hypotheekrente voor nieuwbouw
  • Geen rente verschuldigd over bouwdepot

Bereken uw maximale hypotheek

Wat is CPO?

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) is een vorm van sociale projectontwikkeling waarbij toekomstige bewoners gezamenlijk opdrachtgever zijn voor hun eigen nieuwbouwproject. Op deze manier kunt u zelf bepalen waar, hoe en met wie u woont.

Bij CPO heeft u volledig inzicht en inspraak in bijvoorbeeld de keuze van het bouwsysteem, het afwerkingsniveau en het kostenniveau. Ook kunt u bouwmaterialen en advies collectief inkopen, en bent u daarmee vaak voordeliger uit.


Een hypotheek voor CPO

Nationale-Nederlanden heeft voor CPO een uniek aanbod. U kunt hierbij namelijk onze Nieuwbouwhypotheek afsluiten. Hierbij profiteert u onder andere van een aantrekkelijk tarief, kunt u de facturen van bijvoorbeeld de aannemer gemakkelijk betalen vanuit een bouwdepot en heeft u de mogelijkheid om uw tijdelijke dubbele woonlasten te financieren.

Voordelen van de Nieuwbouwhypotheek

  • Aantrekkelijke hypotheekrente
  • Geen rente verschuldigd over bouwdepot
  • Ook geschikt voor CPO

Voordelen van een hypotheek bij NN

  • Online status van uw hypotheekaanvraag volgen
  • Automatische rentedaling na aflossing
  • 24/7 inzicht en service via mijn.nn of de NN app

Stappenplan CPO

Bij de vrijheid en inspraak van CPO komt veel kijken. Volg onderstaand stappenplan voor een succesvol traject.

Oriëntatie

In veel gevallen is er een partij (gemeente, woningbouwcorporatie, particulier) die grond of een gebouw bezit en deze grond of dat pand beschikbaar stelt voor CPO. In zo’n geval organiseert deze partij vaak een informatieavond waarvoor u zich als geïnteresseerde kunt inschrijven.

Zorg ervoor dat u ruim op tijd weet wat uw financiële mogelijkheden zijn, dit zal uw keuzes verder in het traject vergemakkelijken. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld alvast uw maximale hypotheek te berekenen.

Richt een vereniging op

Samen met de andere geïnteresseerden richt je een rechtspersoon op, meestal in de vorm van een vereniging. De gemeente beschouwt u dan als formele gesprekspartner, u kunt gezamenlijke beslissingen nemen en opdrachten verstrekken aan bijvoorbeeld de architect.

Zoek een bouwbegeleider

In een energiezuinig huis wordt de warmte beter vastgehouden. U hoeft dan ook minder te stoken en verbruikt dus minder gas. De CO2-uitstoot van uw woning wordt hierdoor minder. En dat is weer goed voor het milieu.

Kies een architect

Bij sommige plannen ligt het stedenbouwkundig ontwerp al klaar. In andere gevallen moet u deze zelf nog maken. Een architect helpt bij het verkavelingsplan tot het technisch ontwerp van de huizen. Meestal kiest u samen één architect.

Omgevingsvergunning aanvragen en aannemer kiezen

Als het ontwerp klaar is kan de omgevingsvergunning worden aangevraagd bij de gemeente en gaat u op zoek naar een geschikte aannemer. De bouwbegeleider en architect helpen bij het onderhandelen over de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Hypotheek aanvragen

Als de koopovereenkomst rond is, jullie een aannemer hebben gevonden én de vergunningen binnen zijn, kunt u de hypotheek aanvragen. De deelnemers van de vereniging regelen deze individueel. Onder bepaalde voorwaarden kunt u de hypotheek al eerder aanvragen. Neem hiervoor contact op met uw financieel adviseur.

Bouwen maar!

Vaak heeft u binnen het geschetste ontwerp nog volop keuzemogelijkheden. Een extra kamer of andere indeling van de keuken? Of overweegt u aanvullende energiezuinige maatregelen? Maak er duidelijke afspraken over met de aannemer. Hierna kan de bouw beginnen!

Lees meer over de Nieuwbouwhypotheek


Gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek

Heeft u interesse in de mogelijkheden van CPO? En wilt u weten of dit financieel haalbaar is? Kies voor persoonlijk hypotheekadvies afgestemd op uw mogelijkheden en uw wensen.

Maak een afspraak