Ga direct naar inhoud

Oplossingen voor de groothandel

Dé oplossing bij verzuim voor werkgevers in de groothandel

Je kunt zonder (financiële) zorgen je groothandel leiden, ook als een werknemer ziek wordt. Onze support heb je.

Bereken je verzuimkosten

Onze oplossing voor de kosten van ziekteverzuim

Iedere groothandel maakt het wel eens mee: een werknemer die uitvalt door ziekte. Wil je als werkgever goed verzekerd zijn tegen de kosten van ziekteverzuim en hulp bij de wettelijke verplichtingen? Kies dan voor onze inkomensverzekeringen speciaal voor de groothandel. We hebben veel ervaring met het verkorten en voorkomen van verzuim in jouw branche. De verzekering biedt onder andere:

Gemak en financiële zekerheid

Met de verzuimverzekering vergoeden we het verzekerd loon van de zieke werknemer én ondersteunen we je bij de re-integratie. Je hoeft je financieel geen zorgen meer te maken. Als groothandel ontvang je ook nog eens korting op de module(s) Ziekteverzuim, Ziekteverzuim mkb uitgebreid en WGA Eigenrisicodragen. Als je lid bent van Federatie groothandel in levensmiddelen (FGL) of Groothandel in levensmiddelen (GIL) krijg je korting op de WGA Hiaat verzekering én onze WIA Excedent verzekering.

Ondersteuning door specialisten

Eén op de vijf werkgevers weet niet wat te doen als een werknemer ziek wordt. Wij zorgen er samen met specialisten voor dat je werknemer snel weer (verantwoord) aan de slag kan. En we helpen je bij de wettelijke verplichtingen. Bekijk alvast onze handige checklist voor het begeleiden van zieke werknemers. Zo weet je precies wat er van jou en je werknemer verwacht wordt.
Direct persoonlijk advies aanvragen

Arbodienstverlening met kennis van je branche

De specialisten van onze arbodienstverleners hebben veel ervaring met het verkorten en voorkomen van verzuim. Ze weten wat er speelt en met welke uitdagingen je te maken hebt. Zo kunnen ze jou en je werknemers nog beter begeleiden. Om ziekteverzuim te verkorten en waar mogelijk te voorkomen.

Speciale voordelen voor de groothandel

Korting op onze oplossingen

  • Korting op de module(s) Ziekteverzuim en Ziekteverzuim mkb uitgebreid voor leden van brancheorganisaties binnen de groothandel
  • Korting op de WGA Hiaat- en WIA Excedent verzekering voor werkgevers die lid zijn van FGL/GIL.

De voordelen van de modules Ziekteverzuim en Ziekteverzuim mkb uitgebreid voor de groothandel

  • Verhaalsrechtsbijstand is kosteloos meeverzekerd.
  • Werkgeverslasten zijn tot 25% mee te verzekeren.
  • Kies je voor de module Ziekteverzuim mkb uitgebreid, onze meest uitgebreide oplossing? Dan krijg je onder andere meer premiestabiliteit doordat het effect van het eigen verzuim op de premie gemaximeerd is. Daarnaast vergoeden we interventies volledig als de arbodienst of casemanager deze inzet.


Keuzemogelijkheden arbodienstverlening

  • Bij de module Ziekteverzuim kun je kiezen om arbodienstverlening via ons te sluiten. Bij deze combinatie krijg je 2,5% korting op de premie.
  • Bij de module Ziekteverzuim mkb uitgebreid verzeker je altijd arbodienstverlening mee.
  • Je kunt kiezen uit arbodienstverlening en casemanagement van ArboNed, HCS of Zorg van de Zaak.


Overzicht van onze oplossingen voor de groothandel
Module Ziekteverzuim Module Ziekteverzuim mkb uitgebreid Module Ziekteverzuim en WGA Eigenrisicodragen WGA Hiaat Aanvullingszekerheid Uitgebreid Inkomenscompensatie Eén- of Meerjarig WIA Excedent
FGL/GIL Meerjarig
GroothandelHandige documenten

Een overzicht van alle documenten zoals polisvoorwaarden en verzekeringskaarten.

Bekijk alle documenten

Welke inkomensverzekering past bij jou?

Vraag je adviseur naar welke inkomensoplossing het beste bij je bouwbedrijf past. Neem contact op met je adviseur of zoek een onafhankelijke adviseur in de buurt.

Vind een adviseur