Oplossingen voor de gezondheidszorg

Dé oplossing bij verzuim voor werkgevers in de gezondheidszorg

Je kunt zonder (financiële) zorgen je organisatie leiden, ook als een werknemer ziek wordt. Onze support heb je.

Bereken je verzuimkosten

Onze oplossingen voor de kosten van ziekteverzuim

Iedere organisatie maakt het wel eens mee: een werknemer die uitvalt door ziekte. Wil je als werkgever goed verzekerd zijn tegen de kosten van ziekteverzuim en hulp bij wettelijke verplichtingen?

Kies dan voor onze inkomensverzekeringen speciaal voor organisaties in de sector gezondheidszorg. We hebben veel ervaring met het verkorten en voorkomen van verzuim in jouw branche.

Preventietrainingen voor werknemers om ziekteverzuim te voorkomen

Speciaal voor leden van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV)

Met het stijgende ziekteverzuim, lange wachtlijsten en een tekort aan personeel in huisartsenpraktijken, is het nóg belangrijker om ziekteverzuim te voorkomen. Daarom biedt Nationale-Nederlanden in samenwerking met de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) en Zorg van de Zaak preventietrainingen aan voor werknemers in huisartsenpraktijken.

Meer informatie

Gemak en financiële zekerheid

Met de verzuimverzekering vergoeden we het verzekerd loon van de zieke werknemer én ondersteunen we je bij de re-integratie. Je hoeft je financieel geen zorgen meer te maken. Als lid van een brancheorganisatie of als werkgever in de sector gezondheidszorg ontvang je ook nog eens korting op de premie van de module(s) Ziekteverzuim, Ziekteverzuim mkb uitgebreid en WGA Eigenrisicodragen. Daarnaast krijg je ook een eigen tarief voor de WGA Hiaat Plus verzekering als je lid bent van de LHV of als je behoort tot de doelgroep apothekers of huisartsen die geen lid zijn van de LHV.

Ondersteuning door specialisten

Eén op de vijf werkgevers weet niet wat te doen als een werknemer ziek wordt. Wij zorgen er samen met specialisten voor dat je werknemer snel weer (verantwoord) aan de slag kan. En we helpen je bij de wettelijke verplichtingen. Bekijk alvast onze handige checklist voor het begeleiden van zieke werknemers. Zo weet je precies wat er van jou en je werknemer verwacht wordt.


Direct persoonlijk advies aanvragen

Verzuimloket LHV

De specialisten van het verzuimloket LHV hebben veel ervaring met verzuim in de gezondheidszorg. Ze weten wat er speelt en met welke uitdagingen je te maken hebt. Zo kunnen ze jou en je werknemers nog beter begeleiden. Om verzuim te verkorten en waar mogelijk te voorkomen.

Speciale voordelen voor de gezondheidszorg

Korting op onze oplossingen

 • Korting op de module(s) Ziekteverzuim en Ziekteverzuim mkb uitgebreid voor leden van brancheorganisaties, of werkgevers die behoren tot een doelgroep binnen de gezondheidszorg.
 • Een eigen tarief voor de WGA Hiaat Plus verzekering voor werkgevers die lid zijn van LHV of die behoren tot de doelgroep apothekers en huisartsen die geen lid zijn van de LHV. Voor leden van de LHV en de doelgroep huisartsen vult de WGA Hiaat Plus verzekering de uitkering aan tot € 100.000 en niet tot € 66.952,- (per 1 januari 2023).

De voordelen van de modules Ziekteverzuim en Ziekteverzuim mkb uitgebreid voor de gezondheidszorg

 • Korting op de module(s) Ziekteverzuim en Ziekteverzuim mkb uitgebreid van het Verzuimpakket Werkgever.
 • Verhaalsrechtsbijstand is kosteloos meeverzekerd.
 • Werkgeverslasten zijn tot 25% mee te verzekeren.
 • Met het verzuimloket LHV bespaar je op verzuimkosten van arbeidsongeschikte werknemer(s) door de begeleiding van specialisten die de gezondheidszorg goed kennen.
 • Kies je voor de module Ziekteverzuim mkb uitgebreid, onze meest uitgebreide oplossing? Dan krijg je onder andere meer premiestabiliteit doordat het effect van het eigen verzuim op de premie gemaximeerd is. Daarnaast vergoeden we interventies volledig als de bedrijfsarts of casemanager deze inzet.


Keuzemogelijkheden arbodienstverlening

 • Bij de module Ziekteverzuim kun je kiezen om arbodienstverlening via ons te sluiten. Bij deze combinatie krijg je 2,5% korting op de premie.
 • Bij de module Ziekteverzuim mkb uitgebreid verzeker je altijd arbodienstverlening mee.
 • Je kunt kiezen uit arbodienstverlening en casemanagement van ArboNed, HCS of Zorg van de Zaak.
 • Voor leden van LHV is er een speciaal verzuimloket, uitgevoerd door HCS of Zorg van de Zaak.

Wat is het verzuimloket LHV?

 • Arbodienstverlening en casemanagement uitgevoerd door HCS of Zorg van de Zaak met kennis over verzuim in  de gezondheidszorg.
 • Je ontvangt volledige ondersteuning bij langdurig verzuim (Wet verbetering Poortwachter).
 • Je hebt één vast aanspreekpunt voor preventie, verzuim en re-integratie met begeleiding door specialisten die de gezondheidszorg kennen.
 • Digitaal ziek- en betermelden.


Overzicht van onze oplossingen voor de gezondheidszorg
Module ziekteverzuim Module ziekteverzuim mkb uitgebreid Module Ziekteverzuim en WGA ERD WGA Hiaat Aanvullingszekerheid Plus Inkomenscompensatie Een- of Meerjarig
Apothekers Eenjarig
Dierenartsen
Fysiotherapeuten
Huisartsen (geen lid van LHV)
Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV)
Medisch Assistenten (Medass)
Handige documenten

Een overzicht van alle documenten zoals polisvoorwaarden en verzekeringskaarten.

Welke inkomensverzekering past bij jou?

Vraag je adviseur naar welke inkomensoplossing het beste bij je bouwbedrijf past. Neem contact op met je adviseur of zoek een onafhankelijke adviseur in de buurt.

Vind een adviseur