Ga direct naar inhoud

Budget bepalen

De eerste stap bij het kopen van een huis is in de meeste gevallen bepalen hoeveel je kunt uitgeven. Kun je een hypotheek krijgen? Hoeveel kun je maximaal lenen? Hoeveel eigen geld heb je nodig? En hoe zit het eigenlijk met de maandlasten van je hypotheek?

Starterslening

Je wilt een huis kopen, maar je kunt niet genoeg hypotheek krijgen. De starterslening kan je helpen. Hiermee kun je extra lenen bovenop je hypotheek.

Lees meer

Hoe zit het met de maandlasten van je hypotheek?

Wat zijn de bruto en netto [gemiddelde] hypotheeklasten? We leggen het uit en helpen je je netto hypotheeklasten te berekenen.

Lees meer

Kan ik als startende zzp'er een hypotheek krijgen?

Ben je pas sinds kort zzp’er en wil je een huis kopen? Lees meer over de mogelijkheden die Nationale-Nederlanden je biedt om een hypotheek af te sluiten.

Lees meer

Hoeveel hypotheek krijgt een zzp’er?

Hoeveel kun je dan lenen als zzp'er? En wat is de maximale hypotheek zzp? Hypotheek berekenen zzp werkt anders dan met vast dienstverband.

Lees meer

Een hypotheek voor ondernemers: steeds toegankelijker

Ben je ondernemer en wil je een huis kopen? Lees meer over de mogelijkheden die Nationale-Nederlanden je biedt met de Ondernemershypotheek.

Lees meer

Een hypotheek voor flexwerkers met perspectiefverklaring

Werk je als uitzendkracht en wil je een huis kopen? Vraag bij je uitzendbureau een perspectiefverklaring voor je hypotheekaanvraag.

Lees meer

Hypotheek met BKR registratie. Hoe zit dat?

Een BKR registratie heeft een effect op de hoogte van het maximale hypotheekbedrag dat je kunt lenen. Hoe werkt dat precies? Je leest het in dit artikel.

Lees meer

Ja, je kunt een hypotheek afsluiten met een studieschuld!

Wil je een huis kopen, maar heb je een studieschuld? Goed nieuws. Je kunt een hypotheek krijgen, al moet je met een aantal zaken rekening houden.

Lees meer

Als alleenstaande een huis kopen?

Ben jij op zoek naar een nieuw huis of heb je al iets op het oog? Er zijn behoorlijk wat dingen waar je aan moet denken. Hier vind je alle praktische informatie.

Lees meer

Hoe bereken je kosten koper?

Heb je een huis op het oog? Dan krijg je bij het kopen van een woning bijna altijd te maken met kosten koper (k.k.). Bereken zelf de kosten koper.

Lees meer

Hypotheekrente, wat is dat eigenlijk?

Als je een huis koopt, betaal je vaak hypotheekrente. Wat is hypotheekrente eigenlijk, hoe wordt de hoogte van de rente bepaald en waarom verschillen de percentages?

Lees meer

Wat is hypotheekrenteaftrek nou eigenlijk? Mack (8) legt het uit

De hypotheekrenteaftrek ingewikkeld? Mack (8) legt het uit. Je mag jaarlijks het bedrag dat je aan hypotheekrente betaalt, aftrekken van de belasting.

Lees meer

Wat kan een hypotheekadviseur voor mij betekenen?

Het kopen van een huis is waarschijnlijk de grootste uitgave van je leven. Hoe fijn is het als deze uitgave volledig is afgestemd op jou?

Lees meer

Wat zijn de verschillen tussen een lineaire en annuïteitenhypotheek?

Een lineaire en annuïteitenhypotheek lijken veel op elkaar. Annuiteit of lineair er belangrijke verschillen. Wat zijn de kenmerken en de verschillen?

Lees meer

In gesprek met de hypotheekadviseur

Leonie heeft een afspraak met een hypotheekadviseur. Ze heeft vragen voor de adviseur welke in een gesprek worden toegelicht.

Lees meer