Ga direct naar inhoud

Basisverzekering Restitutie

Als het om jouw gezondheid gaat, wil je de beste zorg ontvangen. Wij willen dat jij de regie hebt over de beste zorg. Daarom heb je met onze restitutieverzekering vrije zorgkeuze. Je bepaalt zelf naar welke arts of welk ziekenhuis je gaat. En je hebt de keuze uit meerdere aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen.

  • Kies de zorgverlener die je wilt.
  • Geen onverwachte kosten.
  • Extra service van Nationale-Nederlanden.

Bereken uw premie

De Zorgverzekering in het kort

Met de Nationale-Nederlanden Zorgverzekering ben je goed verzekerd. Wij hebben een restitutiepolis. Dit betekent dat je zelf kiest naar welke zorgverleners je gaat. Wij vergoeden de rekening volledig. Een enkele keer krijgen wij een rekening van een zorgverlener die onredelijk hoog is. De wet bepaalt dat wij deze rekening niet mogen vergoeden. Gelukkig komt dit bijna nooit voor.

Bovendien bieden wij jou extra services. Als je een Nationale-Nederlanden Zorgverzekering hebt, kun je:

  • Een second opinion vragen aan een (internationale) topspecialist via Best Doctors®.
  • 24/7 medische vragen stellen aan de Nationale-Nederlanden Gezondheidslijn.

De zorgverzekering is geschikt voor iedereen die woont of werkt in Nederland

De basisverzekering is een verplichte zorgverzekering. De overheid bepaalt ieder jaar de inhoud van de basisverzekering. De zorg in het basispakket is voor iedereen hetzelfde. Kinderen tot achttien jaar betalen geen premie. Zij zijn gratis meeverzekerd op de polis van hun ouders of verzorgers.

Kosten op een rij

Voor de Nationale-Nederlanden Zorgverzekering betaal je een vaste premie per maand. In 2020 is de premie € 122,76 per maand, bij een verplicht eigen risico van € 385,-.

Sluit je de basisverzekering via onze website af? Dan krijg je automatisch 3% korting op de premie en 9% korting op de premie van een aanvullende verzekering. Jouw premie is dan € 119,08 per maand.

Verzeker jij je collectief via uw werkgever of een ledenorganisatie? Dan krijg je mogelijk een andere korting.

In enkele stappen aangevraagd

1. Vraag verzekering aan

Je vraagt een Nationale-Nederlanden Zorgverzekering aan via onze website of telefonisch. Tijdens de aanvraag geef je onder andere aan of je een vrijwillig eigen risico wilt en of je deel uit maakt van een collectieve verzekering.

2. Behandeling aanvraag

Na jouw aanvraag ontvang je van ons een bevestigingsmail. Je bent dan nog niet verzekerd. Wij controleren eerst nog of je recht hebt op een zorgverzekering en of je geen betalingsachterstand hebt bij jouw huidige zorgverzekeraar. Als je aan onze voorwaarden voldoet, dan accepteren wij de aanvraag.

3. Jouw zorg verzekerd

Je ontvangt binnen tien werkdagen je polisblad. Na ontvangst van het polisblad krijg je binnen een maand jouw zorgpas. Je vindt de zorgpas ook in de NN App.
Via mijn.nn heb je inzicht in jouw polis, kun je rekeningen declareren en wijzigingen doorgeven.

Bereken je premie

Aanvullingen op jouw basisverzekering

Meer informatie


Formulieren, voorwaarden en andere documenten

Zorgverzekeraars Nederland – Overzicht restitutiepolissen

Verzekeringskaart

De Verzekeringskaart van het Verbond van Verzekeraars helpt je de Zorgverzekering van Nationale-Nederlanden te vergelijken met andere aanbieders.

Verzekeringskaart Restitutieverzekering

Kunnen wij je helpen?