Ga direct naar: inhoud

Waardeoverzicht

Elk jaar ontvangt u van ons een waardeoverzicht. Dit is een jaaropgave van uw beleggingsverzekering waarin u kunt lezen wat de waarde is van uw beleggingsverzekering. Valt uw beleggingsverzekering in box 3 van de Belastingdienst? Dan krijgt u ook elk jaar een opgave van de fiscale waarde. Deze waarde heeft u nodig voor uw aangifte inkomstenbelasting of voor het aanvragen van toeslagen.

Jaaropgave beleggingsverzekering

De jaaropgave geeft inzicht in de waardeontwikkeling van uw beleggingsverzekering. De getoonde waarde is altijd een momentopname. U heeft deze jaaropgave niet nodig voor uw aangifte inkomstenbelasting bij de Belastingdienst.

In de jaaropgave van uw beleggingsverzekering vindt u de volgende informatie:

  • Hoe heeft de waarde van uw beleggingsverzekering zich ontwikkeld?
  • Wat is de waarde van uw beleggingen?
  • Wat zijn de voorbeeldkapitalen?
  • Uitleg over maximumkosten
  • Toelichting op begrippen

Voor Nationale-Nederlanden en voormalig RVS beleggingsverzekeringen versturen we de jaaropgave rond de datum waarop de verzekering is afgesloten. Voor voormalig ING beleggingsverzekeringen versturen we de jaaropgave in het tweede kwartaal.

Opgave fiscale waarde

Valt uw beleggingsverzekering in box 3 van de Belastingdienst? Dan krijgt u elk jaar een opgave van de fiscale waarde van uw beleggingsverzekering. U krijgt deze opgave vóór 1 maart van elk jaar. De waarde gaat altijd over het voorgaande jaar. U heeft de opgave van de fiscale waarde nodig voor uw aangifte inkomstenbelasting of voor het aanvragen van toeslagen bij de Belastingdienst.

Ieder jaar geven we de fiscale waarde van uw beleggingsverzekering (box 3) op 1 januari van het vorige jaar door aan de Belastingdienst. Dit zijn we wettelijk verplicht. We berekenen de waarde volgens de richtlijnen van de Belastingdienst. Let op: de fiscale waarde van uw beleggingsverzekering kan anders zijn dan de waarde die op de jaaropgave van uw beleggingsverzekering staat.

uniqueid

Kunnen wij u helpen?