Ga direct naar: inhoud

Doorlopende Annuleringsverzekering

 • Standaard verzekerd tot € 1.500,- per persoon per reis
 • Kinderen tot vijf jaar gratis meeverzekerd
 • Ook betaalde overnachtingen in Nederland verzekerd

Bereken uw premie

Sluit nu af

Goed verzekerd als uw vakantie onverwachts niet doorgaat

U moet onverwachts een geplande vakantie afzeggen of uw vakantie onderbreken. Met de Doorlopende Annuleringsverzekering van Nationale-Nederlanden zijn de annuleringskosten van uw vakanties het hele jaar door verzekerd.

Wat anderen over ons zeggen

"Schadeafhandeling i.v.m. annuleringsverzekering zeer snel geregeld. Kreeg meteen een bevestiging van ontvangst en na 2 dagen een checklist met ontbrekende/ aanvullende documenten…”

10 februari 2014, Gerritsen

Hele jaar door verzekerd

Met de Doorlopende Annuleringsverzekering bent u het hele jaar door goed verzekerd als u door onverwachte omstandigheden uw reis moet annuleren of afbreken. En u bent vaak voordeliger uit dan met een losse annuleringsverzekering..

Dekking uit te breiden

U bent standaard verzekerd tot € 1.500,- per verzekerde per reis. Wilt u meer zekerheid? Dan kunt u uw Doorlopende Annuleringsverzekering uitbreiden naar een dekking van € 2.500,- of € 5.000,- per verzekerde per reis.

Uw gezin ook meeverzekerd

Kinderen tot vijf jaar zijn gratis meeverzekerd. Daarnaast kunt u uw echtgenoot of partner meeverzekeren en uw kinderen tot 21 jaar die thuis wonen of ergens anders wonen vanwege hun studie. Gaan uw gezinsleden apart op vakantie? Ook dan zijn zij verzekerd!

Ook in Nederland

Gaat u op vakantie of een weekendje weg in Nederland? Dat valt ook onder de Doorlopende Annuleringsverzekering. Er moet wel sprake zijn van een betaalde overnachting.

De Doorlopende Annuleringsverzekering biedt onder andere dekking als u een reis moet afbreken, onderbreken of annuleren in de volgende gevallen:

 • U, een familielid, huisgenoot, zakenpartner of goede vriend overlijdt, wordt ernstig ziek of krijgt een ongeval.
 • Er treden complicaties op bij de zwangerschap van u of uw partner of er zijn medische bezwaren om op reis te gaan.
 • U mag om medische redenen niet de vaccinatie krijgen die vereist is voor uw vakantiebestemming.
 • Er ontstaat ernstige schade aan uw eigendommen in Nederland of aan uw vakantieaccommodatie.
 • U wordt onverwacht werkloos.

Kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen over de Doorlopende Annuleringsverzekering?

Wilt u schade melden?

Ook interessant
Dekkingen

Kenmerken

 • U kunt de verzekering in één keer afsluiten voor het hele gezin. De gezinsleden zijn dan ook bij afzonderlijke vakanties verzekerd.
 • Kinderen tot vijf jaar zijn gratis meeverzekerd.
 • De verzekering is ook geldig bij een betaalde overnachting in Nederland.

De Doorlopende Annuleringsverzekering biedt dekking als u uw vakantie moet annuleren of afbreken vanwege de volgende gebeurtenissen:

 • U, een familielid, huisgenoot, zakenpartner of goede vriend overlijdt, wordt ernstig ziek of krijgt een ongeval.
 • Er treden complicaties op bij de zwangerschap van u of uw partner of er zijn medische bezwaren om op reis te gaan.
 • U mag om medische redenen niet de vaccinatie krijgen die vereist is voor uw vakantiebestemming.
 • Er ontstaat ernstige schade aan uw eigendommen in Nederland of aan uw vakantieaccommodatie.
 • U wordt onverwacht werkloos.

Standaarddekking uitbreiden

U bent tot € 1.500,- per verzekerde per reis verzekerd. U kunt uw Doorlopende Annuleringsverzekering uitbreiden naar een dekking van € 2.500,- of € 5.000,- per verzekerde per reis.

Maximale Reisduur

U kunt ervoor kiezen om vakanties voor maximaal 90 of 180 dagen te verzekeren. Het gaat daarbij om de aaneengesloten tijd dat u van huis bent. Komt u thuis en gaat u later in het jaar weer op vakantie? Dan kunt u opnieuw maximaal 90 of 180 dagen aaneengesloten verzekerd op vakantie.

Dekkingsgebied

U kunt kiezen voor de Dekking Europa en de Werelddekking.

Onder de Dekking Europa vallen: Europa inclusief de Azoren, Madeira, de Canarische eilanden, Turkije en Groenland. Ook bent u met de dekking voor Europa verzekerd bij reizen in een aantal niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. Het gaat om Algerije, Egypte, Israël, Libanon, Libië, Marokko, Syrië en Tunesië.

Als u kiest voor de Werelddekking, dan geldt de verzekering overal ter wereld.

Goed om te weten

We bieden u een uitgebreide dekking. Om uw verzekering betaalbaar te houden, is het echter niet mogelijk om alles te verzekeren. Zo bent u bijvoorbeeld niet verzekerd voor:

 • annulering als deze verzekering meer dan veertien dagen na het boeken van de reis is afgesloten;
 • annulering bij een negatief reisadvies. Raadpleeg hiervoor uw reisorganisatie of het Calamiteitenfonds;
 • annulering vanwege faillissement van uw reisorganisatie. Raadpleeg hiervoor uw reisorganisatie of het Calamiteitenfonds.
Uw premie

Wat bepaalt de hoogte van uw premie?

De premie voor deze verzekering is niet voor iedereen hetzelfde. De premie hangt af van onder andere:

 • uw gezinssamenstelling;
 • uw leeftijd;
 • het dekkingsgebied dat u kiest;
 • het verzekerd bedrag dat u kiest per persoon per reis.

Profiteer van pakketkorting

Deze verzekering maakt deel uit van het ZekerheidsPakket Particulieren. Daarin kunt u verschillende verzekeringen afsluiten en profiteert u van pakketkorting. De verzekeringen zijn verdeeld in vijf rubrieken: Recht & Plicht, Wonen, Vervoer, Vrije tijd en Inkomen. Als u in twee rubrieken een verzekering kiest, dan ontvangt u 2% korting. Voor elke extra rubriek waarin u een verzekering afsluit, krijgt u 2% extra korting op de totaalpremie. Als u in alle rubrieken een verzekering afsluit, dan loopt uw pakketkorting dus op tot 8%.

Heeft u al een schadeverzekering uit het ZekerheidsPakket Particulieren rechtstreeks bij Nationale-Nederlanden gesloten? Neem dan contact met ons op om in aanmerking te komen voor pakketkorting, onze medewerkers regelen dit dan direct voor u.

Korting bij betaling

U betaalt één totaalpremie voor uw ZekerheidsPakket Particulieren. Sluit u het pakket rechtstreeks bij Nationale-Nederlanden af? Dan betaalt u de premie per maand.

U kunt de verzekeringen in het ZekerheidsPakket Particulieren ook afsluiten via uw verzekeringsadviseur. U kunt dan per maand, per kwartaal of jaarlijks betalen. Betaalt u per kwartaal of per jaar? Dan profiteert u van de volgende korting:

 • Betalen per jaar: 3% korting

 • Betalen per kwartaal: 1,5% korting

Lees meer over het ZekerheidsPakket Particulieren

Bereken uw premie

uniqueid