Ga direct naar inhoud

Wat is een Doorlopende Annuleringsverzekering?

Je moet onverwachts een geplande vakantie afzeggen of je vakantie onderbreken. Met de Doorlopende Annuleringsverzekering van Nationale-Nederlanden zijn de annuleringskosten van je vakanties het hele jaar door verzekerd. Je krijgt ook een vergoeding bij een vertraging op de heenreis van meer dan 8 uur.


Waarvoor ben ik verzekerd?

De Doorlopende Annuleringsverzekering biedt onder andere dekking als je een reis moet afbreken, onderbreken of annuleren in de onderstaande gevallen.

  • Jijzelf, een familielid, huisgenoot of zakenpartner overlijdt, wordt ernstig ziek of krijgt een ongeval.
  • Een goede vriend overlijdt.
  • Er treden bij de zwangerschap van jou of je partner complicaties op of er zijn medische bezwaren om op reis te gaan.
  • Je mag om medische redenen niet de vaccinatie krijgen die vereist is voor je vakantiebestemming.
  • Er ontstaat ernstige schade aan je eigendommen in Nederland of aan je vakantieaccommodatie door bijvoorbeeld brand, inbraak of storm.
  • Je wordt onverwacht werkloos.

Goed om te weten: je bent standaard tot € 1.500,- per verzekerde reis per persoon verzekerd en dit kun je uitbreiden naar een dekking van € 2.500,- of € 5.000,- per verzekerde reis per persoon.

Bereken je premie


Waarvoor ben ik niet verzekerd?

We bieden je een uitgebreide dekking. Om je verzekering betaalbaar te houden, is het echter niet mogelijk om alles te verzekeren. Zo ben je bijvoorbeeld niet verzekerd voor een annulering als deze verzekering meer dan veertien dagen na het boeken van de reis is afgesloten. Je bent ook niet verzekerd voor een annulering vanwege faillissement van je reisorganisatie. Tip: check of je reisorganisatie is aangesloten bij de SGR (Stichting Garantiefondsen Reisgelden), ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen) of het Calamiteitenfonds. Je krijgt dan in verschillende gevallen de kosten die je hebt gemaakt vergoed.

Wij geven hier alleen een samenvatting van de dekkingen. Lees onze polisvoorwaarden voor meer informatie.

Let op! Sluit je nu een Annuleringsverzekering af, dan ben je niet verzekerd bij annuleringen door het coronavirus.

Meer info


Maximale reisduur

Je kunt ervoor kiezen om vakanties voor maximaal 90 of 180 dagen te verzekeren. Het gaat daarbij om de aaneengesloten tijd dat je van huis bent. Kom je thuis en ga je later in het jaar weer op vakantie? Dan kun je opnieuw maximaal 90 of 180 dagen aaneengesloten verzekerd op vakantie.

Bekijk de polisvoorwaarden

Hieronder vind je de meest recente voorwaarden van de Nationale-Nederlanden Doorlopende Annuleringsverzekering. Op je polisblad of in mijn.nn vind je terug welke voorwaarden en dekkingen voor jou gelden.

Goed om te weten! De Polisvoorwaarden ZekerheidsPakket Particulieren zijn algemene voorwaarden en gelden voor alle schadeverzekeringen in het ZekerheidsPakket.

Bekijk verzekeringskaart

Doelgroepomschrijving

Reizen en het coronavirus


Veelgestelde vragen

Kan ik kinderen meeverzekeren op een Doorlopende Annuleringsverzekering?

Kinderen (inclusief pleeg- en stiefkinderen) kun je meeverzekeren als zij:

  • in duurzaam gezinsverband met jou (de verzekeringnemer) samenwonen (hieronder valt ook een omgangsregeling of co-ouderschap); of
  • in een verpleeghuis wonen dat door de overheid erkend is; of
  • onder de Wet Studiefinanciering vallen en voor een dagstudie buitenshuis wonen.
Ik ben Nederlander maar woonachtig in het buitenland. Kan ik een Doorlopende Annuleringsverzekering aanvragen?

Je kunt helaas geen verzekering bij ons afsluiten. Voor het afsluiten van een Doorlopende Annuleringsverzekering moet je in Nederland wonen.

Moeten kinderen onder de 5 jaar ook op de polis van de Doorlopende Annuleringsverzekering vermeld staan?

Kinderen tot vijf jaar zijn gratis meeverzekerd. Wel willen we graag weten welke kinderen zijn verzekerd. Het is daarom belangrijk dat alle kinderen op de polis staan vermeld.


Alle veelgestelde vragen


Nationale-Nederlanden Doorlopende Annuleringsverzekering afsluiten