Ga direct naar inhoud

Ander werk voor Claudia

Lerares Claudia (52) denkt aan een overstap naar een andere werkgever. Wat betekent dat voor haar pensioen?

Haar huidige situatie

Claudia werkt parttime op een basisschool als lerares. Zij bouwt pensioen op bij pensioenfonds ABP. Claudia doet haar werk met veel plezier maar zij denkt toch aan een overstap naar een andere baan. Haar goede vriendin Anja werkt bij een ontwikkelingsorganisatie en zij heeft Claudia al meerdere malen gepolst of het ook wat voor haar zou zijn. Ze kan daar meewerken aan educatievraagstukken en daarbij van grote toegevoegde waarde zijn gezien haar achtergrond in het onderwijs. Het gaat om een functie voor vier dagen, ze gaat daardoor meer verdienen omdat zij nu drie dagen werkt.

Wat als?

Stapt Claudia over naar een nieuwe werkgever dan stopt de (verdere) opbouw van het pensioen bij ABP. Claudia zal wellicht willen onderzoeken of de nieuwe werkgever al dan niet een pensioenregeling heeft en zo ja, wat de kwaliteit van deze regeling is. Alleen als de nieuwe werkgever een pensioenregeling heeft, is een zogeheten waardeoverdracht mogelijk.

Doet Claudia niets?

Dan blijft het pensioen dat ze tot haar ontslag opbouwde bij ABP. Kiest ze voor waardeoverdracht? Dan neemt Claudia het pensioen van ABP mee naar de nieuwe pensioenregeling. Maar waardeoverdracht kan ook nadelig uitpakken. Bijvoorbeeld wanneer de nieuwe pensioenregeling minder gunstige voorwaarden biedt dan haar pensioen bij ABP. Een pensioenadviseur kan samen met Claudia nagaan of waardeoverdracht de beste optie is.

Service en Contact

We kunnen je op verschillende manieren helpen.

Heb je een vraag?

Regel het eenvoudig zelf of neem contact met ons op.

Naar Service en Contact

Wil je advies?

Met een onafhankelijk adviseur kijk je samen naar welk product bij je past.

Vind je adviseur