Ga direct naar inhoud

Ontslag

Krijg je te maken met ontslag? Dan brengt dit allerlei onzekerheden mee. Lukt het een nieuwe baan te vinden? En wat betekent het ontslag voor je pensioen? Maar ook zelf ontslag nemen beïnvloedt je pensioen. We leggen uit wat de gevolgen zijn.

Je pensioen na ontslag

Als je ontslagen bent of zelf ontslag neemt, dan bouw je geen pensioen meer op. Het pensioen dat je al hebt opgebouwd, blijft staan, maar groeit niet verder aan. Bij pensioenfondsen worden zogeheten premievrije aanspraken vaak wel welvaartsvast (indexatie) gehouden. Er is dan geen opbouw meer, maar wel een kleine jaarlijkse aangroei. Bedenk dat je ontslag mogelijk ook gevolgen heeft voor het pensioen van je partner.

Je partnerpensioen na ontslag

Sommige pensioenregelingen hebben een partnerpensioen op zogenaamde ‘risicobasis’. Zo lang je in dienst bent, is partnerpensioen verzekerd. Maar als je uit dienst gaat, vervalt dit pensioen. Daarna is geen partnerpensioen meer verzekerd. Je kunt er dan voor kiezen bij uitdiensttreding een deel van je ouderdomspensioen te ruilen voor partnerpensioen.

Je hebt al een nieuwe baan gevonden?

Bekijk dan ook de informatie over waardeoverdracht.

Service en Contact

We kunnen je op verschillende manieren helpen.

Heb je een vraag?

Regel het eenvoudig zelf of neem contact met ons op.

Naar Service en Contact

Wil je advies?

Met een onafhankelijk adviseur kijk je samen naar welk product bij je past.

Vind je adviseur