Ga direct naar inhoud

Evert verloor zijn baan

Evert van Rossem (57) raakte onlangs zijn baan kwijt en maakt zich nu zorgen over zijn pensioen. Heeft hij straks wel genoeg? Wat zijn de mogelijkheden?

Ontslag

Jarenlang werkte Evert met plezier bij een zakelijke dienstverlener in Rotterdam. Toen de crisis toesloeg, kwam het bedrijf echter in zwaar weer. Onlangs bleek - na tien jaar trouwe dienst - dat er om economische redenen binnen het bedrijf geen plaats meer was voor Evert. Sinds kort zit Evert dus zonder baan en maakt hij zich zorgen over zijn aanstaande pensioen. Hij heeft door zijn lange diensttijd een flinke ontslagvergoeding (€ 57.720,-) meegekregen, maar Evert vraagt zich af wat hij met dit geld het beste kan doen.

Wat nu?

Wat Evert tijdens zijn loopbaan aan pensioen heeft opgebouwd, blijft gewoon staan. Zijn pensioen groeit echter niet verder aan. Hoe langer hij werkloos is, hoe groter de kans op een pensioentekort. Dat kan betekenen dat Evert en Marta op hun pensioendatum flink minder te besteden hebben dan ze hadden gehoopt.

Belangrijk om te weten

Belangrijk om te weten: voorziet Everts pensioenregeling in een partnerpensioen op zogeheten risicobasis dan vervalt dat partnerpensioen bij ontslag.


Direct inzicht in je eigen situatie?

Service & Contact

Heb je een vraag?

Regel het eenvoudig zelf of neem contact met ons op.

Naar Service & Contact

Wil je advies?

Met een onafhankelijk adviseur kijk je samen naar welk product bij je past.

Vind je adviseur