Ga direct naar inhoud

Direct je rente wijzigen in mijn.nn

  • Je nieuwe maandlasten direct inzichtelijk
  • Zie meteen welke kosten komen kijken bij je rentemiddeling
  • Vergelijk rentemiddeling met andere opties

Ga naar mijn.nn

Tussentijdse rentewijziging met rentemiddeling

Is je rentevaste periode nog niet afgelopen, maar wil je wel profiteren van een lagere hypotheekrente? Dan kun je kiezen voor een tussentijdse renteaanpassing met rentemiddeling. Bij rentemiddeling kies je een nieuwe rentevaste periode met bijbehorende rente. Daarbij verwerken wij een rentemiddelingsopslag in de nieuwe hypotheekrente. Waarom doen wij dat? Omdat je nieuwe rente lager is, compenseren we het renteverlies dat Nationale-Nederlanden loopt met een rentemiddelingsopslag. De hoogte van de nieuwe hypotheekrente ligt daardoor tussen je oude hoge rente en de huidige lagere marktrente.

Voordelen

  • Je profiteert direct van een lagere rente.
  • Je hoeft niet over eigen (spaar)geld te beschikken. Je betaalt de opslag namelijk niet in één keer. Wij verspreiden de opslag voor rentemiddeling over de nieuwe rentevaste periode.

Nadelen

  • Je betaalt een rentemiddelingsopslag die verwerkt wordt in de nieuwe hypotheekrente. De rente die je gaat betalen is daardoor hoger dan de actuele rente.
  • Wij kunnen niet vooraf garanderen dat rentemiddeling voor jou financieel voordelig is. Dit hangt deels af van de ontwikkeling van de rente tot de einddatum van de rentevaste periode.

Hoe berekenen wij je nieuwe hypotheekrente bij rentemiddeling? Dit leggen we uit op de pagina Rente berekenen bij rentemiddeling.

Risico's

Door je rente tussentijds te wijzigen kan het zijn dat je een nog lagere rente misloopt, bijvoorbeeld aan het einde van je huidige rentevaste periode. Daarmee mis je misschien een kans om je kosten over de hele looptijd verder te verlagen.