Ga direct naar inhoud

Direct je rente wijzigen in mijn.nn

  • Je nieuwe maandlasten direct inzichtelijk
  • Zie meteen welke kosten komen kijken bij je rentemiddeling
  • Vergelijk rentemiddeling met andere opties

Ga naar mijn.nn

Tussentijdse rentewijziging met rentemiddeling

Is je rentevaste periode nog niet afgelopen, maar wil je wel profiteren van een lagere hypotheekrente? Dan kun je kiezen voor een tussentijdse renteaanpassing met rentemiddeling. Bij rentemiddeling kies je een nieuwe rentevaste periode met bijbehorende rente. Daarbij verwerken wij een rentemiddelingsopslag in de nieuwe hypotheekrente. Waarom doen wij dat? Omdat je nieuwe rente lager is, compenseren we het renteverlies dat Nationale-Nederlanden loopt met een rentemiddelingsopslag. De hoogte van de nieuwe hypotheekrente ligt daardoor tussen je oude hoge rente en de huidige lagere marktrente.

Voordelen

  • Je profiteert direct van een lagere rente.
  • Je hoeft niet over eigen (spaar)geld te beschikken. Je betaalt de opslag namelijk niet in één keer. Wij verspreiden de opslag voor rentemiddeling over de nieuwe rentevaste periode.

Nadelen

  • Je betaalt een rentemiddelingsopslag die verwerkt wordt in de nieuwe hypotheekrente. De rente die je gaat betalen is daardoor hoger dan de actuele rente.
  • Wij kunnen niet vooraf garanderen dat rentemiddeling voor jou financieel voordelig is. Dit hangt deels af van de ontwikkeling van de rente tot de einddatum van de rentevaste periode.

Hoe berekenen wij je nieuwe hypotheekrente bij rentemiddeling? Dit leggen we uit op de pagina Rente berekenen bij rentemiddeling.

Risico's

Door je rente tussentijds te wijzigen kan het zijn dat je een nog lagere rente misloopt, bijvoorbeeld aan het einde van je huidige rentevaste periode. Daarmee mis je misschien een kans om je kosten over de hele looptijd verder te verlagen.

Wanneer kan een tussentijdse rentewijziging met rentemiddeling interessant voor je zijn?

  • Als je niet beschikt over eigen (spaar)geld of het niet wilt gebruiken om de boete in één keer te betalen.
  • Als je huidige rentevaste periode binnen enkele jaren afloopt.
  • Als je geen (bank)spaarhypotheek hebt.

Wil je weten wat je maandlasten worden en welke kosten aan rentemiddeling verbonden zijn?

Als je je rente wilt wijzigen door te kiezen voor rentemiddeling, dan kun je zelf in mijn.nn berekenen wat dit voor je rente betekent. In je eigen mijn.nn-account kun je inzien hoe hoog je nieuwe maandlasten zijn bij rentemiddeling en welke kosten eraan zijn verbonden. In mijn.nn vergelijk je bovendien makkelijk een tussentijdse rentewijziging met rentemiddeling en boeterente. Zo zie je zelf wat beide opties je opleveren.

Ga direct naar mijn.nn

Wat moet je doen om een tussentijdse rentewijziging met rentemiddeling aan te vragen?

Een aanvraag voor een tussentijdse rentewijziging doe je in mijn.nn. Hier kun je per leningdeel aangeven of je van ons een voorstel wilt ontvangen voor een nieuw renteaanbod, zonder dat je al ergens aan vast zit. Zo kun je alle mogelijkheden bekijken en afwegen. Als je een keuze hebt gemaakt, kun je de rentewijziging direct online regelen. De administratiekosten voor een tussentijdse rentewijziging zijn € 250,-. In je eigen mijn.nn-account krijg je direct inzicht in de kosten en de eventuele opslag die je moet betalen.

Wil je meer informatie over de gevolgen van je keuze? Neem dan contact op met je adviseur. Je kunt een tussentijdse rentewijziging ook aanvragen via je adviseur.

Maak een afspraak met een adviseur

Is een tussentijdse rentewijziging voor mijn hypotheek altijd mogelijk?

Een tussentijdse rentewijziging is niet altijd mogelijk. Bijvoorbeeld binnen drie maanden voor de einddatum van je huidige rentevaste periode. Verder is een tussentijdse rentewijziging met rentemiddeling niet toegestaan bij de Flexibel Lenen Hypotheek en Overbruggingshypotheek. Ook is rentemiddeling niet mogelijk als je een hypotheek hebt van het Hypotheekfonds voor Overheidspersoneel (HvO). Verder kun je na een keuze voor rentemiddeling tijdens je rentevaste periode niet opnieuw voor rentemiddeling kiezen. Na rentemiddeling kun je tijdens je rentevaste periode nog wel kiezen voor een tussentijdse rentewijziging met boete.

Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn? In mijn.nn zie je per leningdeel of een tussentijdse rentewijziging mogelijk is.