Nieuwbouwhypotheek

  • Aantrekkelijke hypotheekrente
  • Geen rente verschuldigd over bouwdepot
  • Ook voor zelfbouw, vernieuwbouw en CPO

Bereken je maximale hypotheek

Nationale-Nederlanden nieuwbouwhypotheek

Het kopen van een nieuwbouwhuis werkt anders dan het kopen van een bestaand huis. Een nieuwbouwwoning koop je meestal vanaf papier. Daarom moet je bij een hypotheek voor nieuwbouw rekening houden met andere voorwaarden.

Vaak weet je niet precies wanneer de bouw start. Daarom biedt Nationale-Nederlanden je een geldigheidsduur van de hypotheekofferte van 12 maanden. Ook profiteer je van een aantrekkelijke hypotheekrente en heb je de mogelijkheid om je tijdelijke dubbele woonlasten mee te financieren. Bovendien betaal je de bouwfacturen gemakkelijk vanuit een bouwdepot.

De Nationale-Nederlanden Nieuwbouwhypotheek is geschikt voor projectmatige nieuwbouw, zelfbouw, vernieuwbouw en collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO). Met de nieuwbouwhypotheek van Nationale-Nederlanden leg je een stevige basis onder de aankoop en bouw van je nieuwbouwhuis.

Voordelen van de Nieuwbouwhypotheek

  • Aantrekkelijke hypotheekrente
  • Geen rente verschuldigd over bouwdepot
  • Mogelijkheid financieren dubbele woonlasten

Daarom een hypotheek bij NN

  • Online status van je hypotheekaanvraag volgen
  • Automatische rentedaling na aflossing
  • 24/7 inzicht en service via mijn.nn of de NN app

Dubbele woonlasten bij nieuwbouw

Heb je op dit moment een eigen huis? En koop je een nieuwbouwhuis? Dan krijg je tijdelijk te maken met dubbele woonlasten. Bij een Nieuwbouwhypotheek van Nationale-Nederlanden kun je deze dubbele lasten volledig meefinancieren in je hypotheek.

Overbruggingskrediet bij nieuwbouw

Is je oude huis met overwaarde nog niet verkocht? En koop je een nieuwbouwhuis? Dan biedt een overbruggingskrediet uitkomst. Met deze tijdelijke lening beschik je over (een deel) van de overwaarde. Meer weten over een overbruggingskrediet?

Meer weten over een overbruggingskrediet?

Bouwdepot voor nieuwbouw

Als jouw nieuwbouwhuis nog in aanbouw is, dan krijg je te maken met een bouwdepot. Vanuit dit bouwdepot betaal je rekeningen van bijvoorbeeld de aannemer. Een bouwdepot heeft een looptijd van maximaal twee jaar.

Meer weten over een bouwdepot voor nieuwbouw?

Aantrekkelijke rente nieuwbouw

De verhouding tussen je hypotheek en de waarde van je woning bepaalt de tariefklasse van je hypotheek. Voor een nieuwbouwhypotheek betaal je rente die één tariefklasse lager is. Dit geldt voor de eerste rentevaste periode.

Meer weten over het rentetarief voor nieuwbouw?

Energiezuinig wonen

Koop je een energiezuinige nieuwbouwwoning? Soms kun je dan meer lenen. Lees meer over de extra financieringsmogelijkheden voor energiezuinige woningen bij de aankoop van je eerste woning of bij de aankoop van een andere woning.

Hoeveel je extra kunt lenen hangt af van je persoonlijke situatie. Jouw hypotheekadviseur kan je vertellen welke mogelijkheden jij hebt.

Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

Veranderingen in je persoonlijke omstandigheden kunnen van invloed zijn op je financiële situatie. Met NHG beperk je de financiële risico’s van een eigen koopwoning. Een ander voordeel van een hypotheek met NHG is dat je een korting op de hypotheekrente krijgt. Je hypotheekadviseur kan je vertellen of je in aanmerking komt voor een hypotheek met NHG.

Handige informatie voor je nieuwbouwwoning

Bij het kopen van een nieuwbouwhuis komt veel kijken. We helpen je graag op weg met tips en informatie.

Ook Eden koos voor nieuwbouw

Eden en haar vriend wilden graag meer ruimte voor hun kinderen. Vanaf het balkon van hun oude flat konden ze hun nieuwe woonwijk bijna aanraken. “Toen we zagen dat deze wijk werd gebouwd, gingen we direct kijken naar de ontwerpen. We wisten het gelijk, hier moeten we naartoe.”


Gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek

Heb jij je oog laten vallen op een mooi nieuwbouwproject? Of ben je zelfs al ingeloot voor een nieuwbouwwoning en wordt het nu tijd om je hypotheek te regelen?

Onze hypotheekadviseurs beantwoorden graag je vragen over de aanschaf en financiering van je nieuwbouwwoning. Maak een afspraak voor een persoonlijk hypotheekadvies.

Maak een afspraak

Service en Contact

We kunnen je op verschillende manieren helpen.

Heb je een vraag?

Regel het eenvoudig zelf of neem contact met ons op.

Naar Service en Contact

Wil je advies?

Met een onafhankelijk adviseur kijk je samen naar welk product bij je past.

Vind je adviseur