Ga direct naar: inhoud

Nationale-Nederlanden Rechtsbijstand Onderzoek

17 maart 2016

Een conflict op de werkvloer? Dan lost de Nederlander dit het liefst zelf met de werkgever op en schakelt bij voorkeur geen hulp in (29%). Dit blijkt uit het Rechtsbijstand Onderzoek van Nationale-Nederlanden. Op deze pagina lees je de belangrijkste resultaten uit het onderzoek.

Vrouw roept eerder hulp in van rechtsbijstandverzekering

Ruim één op de vier medewerkers (28%) heeft wel eens een conflict gehad met de werkgever. Van de mannen heeft 35% wel eens een conflict gehad met de werkgever, bij de vrouwen is dit 19%. Schakelen de werknemers hulp in bij het conflict? Dan kiezen vrouwen (22%) eerder voor hun rechtsbijstandverzekering dan mannen (12%). Zo’n 17% zet de vakbond in voor het oplossen van een arbeidsconflict.

Hoe heeft u dit toen opgelost (vrouwen)?

Hoe heeft u dit toen opgelost (mannen)?

Angst voor ontslag bij een op de vijf werknemers

De meeste mensen zijn niet bang om ontslag te krijgen. Van de werknemers heeft 19% ‘een paar keer per jaar’ angst dat de werkgever het contract opzegt. Vrouwen zijn hiervoor iets banger dan mannen. Bij de mannen heeft 78% geen angst, bij de vrouwen is dit 74%.

Bent u wel eens bang om ontslagen te worden (vrouwen)?

Bent u wel eens bang om ontslagen te worden (mannen)?

Eén op de twee heeft rechtsbijstandverzekering

Werknemers in Nederland vragen niet snel om hulp bij een arbeidsconflict, een rechtsbijstandverzekering hebben veel mensen echter wel (51%). De meerderheid (71%) denkt dat deze verzekering in actie komt bij een conflict met de werkgever. Waarom de meeste mensen een rechtsbijstandverzekering afsluiten? Zij denken dat het goedkoper is, dan wanneer zij zelf een keer de advocaat moeten betalen.

Rechtsbijstandverzekering

  • Professionele hulp
  • Bepaal zelf uw dekking
  • Onbeperkt telefonisch advies

Bereken uw premie

Meer informatie

Verzekeringspakket

  • Profiteer van pakketkorting
  • Zelf uw verzekeringen kiezen
  • Eén overzichtelijk pakket

Bereken uw premie

Meer informatie