Ga direct naar inhoud

Twee compagnons en een verhuizing naar Canada

Tomas Huveneers en Jacob Garvelink in ONDERNEMERSLUST

In de podcastserie Ondernemerslust spreken we de eigenaren van zes ondernemingen. Over wat ze drijft en hoe ze elk op hun eigen manier omgaan met verandering. Ook geven experts praktische tips. In deze aflevering het verhaal van Tomas Huveneers en Jacob Garvelink van kledingwinkel en webshop Concrete Matter.

Tomas en Jacob leerden elkaar tien jaar geleden kennen via een gemeenschappelijke vriend. Het klikte zo goed tussen de twee, dat ze besloten om samen een kledingwinkel te openen. Jacob stortte zich op het cureren van de collectie ‘mantiques’ (vintage mannenkleding) en Tomas nam het zakelijke deel op zich. Ze vormen een gouden duo dat elkaar steengoed aanvoelt en vrijlaat. Niet alleen zakelijk, maar ook op persoonlijk vlak. Want die twee werelden zijn in hun samenwerking nauw met elkaar verbonden.

Veel veranderingen

In de jaren die volgden gebeurde er veel: een verhuizing naar Canada, lekkage in het winkelpand, een pandemie, een gezinsleven. Grote veranderingen met daarnaast nog genoeg kleinere uitdagingen. Het drijft de zakenpartners niet uit elkaar. Het versterkt hun band juist en draagt alleen maar bij aan hun gezamenlijke missie: het opnieuw waarderen van vakmanschap en kwaliteit.

Momenten van twijfel

Toch zijn er ook genoeg momenten geweest waarop de heren twijfelden aan hun ondernemersbestaan. Wanneer ga je door en wanneer stop je? Is werken in loondienst niet verstandiger? Ondanks al deze twijfels, veranderingen en uitdagingen hebben Jacob en Tomas het heel goed samen. Ze hebben nog nooit ruzie gehad en delen nog steeds dezelfde visie.

Benieuwd naar hoe zij dit precies doen? En wat volgens arbeidspsycholoog Tosca Gort het geheim is van een gezonde relatie tussen compagnons? Luister het complete verhaal.

Ga naar alle afleveringen

Nieuwsbrief

Als ondernemer ben je continu in beweging. De wereld om je heen verandert, en jij en je onderneming ook. Met onze tips, achtergrondartikelen en interviews helpen we jou om die veranderingen vol vertrouwen aan te gaan.

Meld je aan voor de nieuwsbrief