Ga direct naar inhoud

Preventietrainingen voor werknemers

Om ziekteverzuim te voorkomen

Speciaal voor leden van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV)

Met het stijgende ziekteverzuim, lange wachtlijsten en een tekort aan personeel in huisartsenpraktijken, is het nóg belangrijker om ziekteverzuim te voorkomen. Daarom biedt Nationale-Nederlanden in samenwerking met de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV), HCS en Zorg van de Zaak preventietrainingen aan voor werknemers in huisartsenpraktijken.

Logo Landelijke Huisartsenvereniging

De preventietrainingen helpen bij het voorkomen van ziekteverzuim. Met (extra) aandacht voor de belangrijkste verzuimoorzaken binnen huisartsenpraktijken: psychisch verzuim en verzuim door lichamelijke klachten. Werknemers kunnen meedoen met een groepstraining of persoonlijke training.

Logo HCS

Logo Zorg van de Zaak

Trainingen HCS

Groepstrainingen (online)

Mentale kracht en veerkracht

Inzichten en handvatten voor mentale kracht en veerkracht

Door alles wat er op ons afkomt worden we soms mentaal flink op de proef gesteld. Hierdoor kunnen werknemers vermoeidheid, gebrek aan grip op de situatie, moeite om prioriteiten te stellen en onzekerheid ervaren. De workshop mentale kracht en veerkracht geeft inzichten en handvatten om dit te veranderen.

Wat is mentale kracht?

Mentale kracht is onze manier van omgaan met situaties die wat extra’s van ons vragen of stress geven.

Kosten online € 87,00 (inclusief btw) per deelnemer
Aantal deelnemers minimaal 10 tot maximaal 12 deelnemers
Duur workshop van 1 uur
Accreditatie 1 punt

Mindset bij veranderingen

Focus op mogelijkheden en perspectief

Onze mindset is niet gisteren ontstaan. Mindset is een manier van denken en van oordelen zoals jouw houding tegenover bepaalde zaken. Jouw mindset wordt gekleurd door de omstandigheden, zoals bijvoorbeeld door het seizoen.

In deze workshop leren werknemers het verschil tussen fixed en growth mindset, krijgen zij handvatten om ‘om te leren denken’ en op hun gedachten te reflecteren. Het helpt om te focussen op mogelijkheden in plaats van zorgen en negatieve gedachten, de neerwaartse spiraal om te buigen en met motivatie en vertrouwen perspectief te blijven zien.

Kosten online € 87,00 (inclusief btw) per deelnemer
Aantal deelnemers minimaal 10 tot maximaal 12 deelnemers
Duur workshop van 1 uur
Accreditatie 1 punt

Meer informatie over mindset bij veranderingen

Grip op werkdruk

Met plezier en voldoening blijven werken

Van alleen hard werken ervaar je geen werkdruk, maar als je er geen grip meer op hebt wel! Meer grip krijgen op werkdruk lijkt in de maatschappij waarin we leven een onmogelijk opgave, iedereen heeft het druk en afleiding ligt op de loer. Hoe kunnen werknemers beter omgaan met stoorzenders die het werk onderbreken? Hoe houden zij hun energieniveau op peil? En hoe kunnen zij effectief werken zonder te moeten haasten?

Kosten online € 87,00 (inclusief btw) per deelnemer
Aantal deelnemers minimaal 10 tot maximaal 12 deelnemers
Duur workshop van 1 uur
Accreditatie 1 punt

Meer informatie over grip op werkdruk

Van stress naar succes

Met plezier en voldoening blijven werken

Stress is één van de meest voorkomende oorzaken van ziekteverzuim. Gelukkig zijn er verschillende manieren om stress te verminderen en om te zetten. Hoe pak je dat als werknemer aan? De training 'Van stress naar succes' is voor werknemers die meer inzicht willen hebben in de oorzaken van stress en wat ze kunnen doen om in balans te blijven.

Kosten online € 96,00 (inclusief btw) per deelnemer
Aantal deelnemers minimaal 10 tot maximaal 12 deelnemers
Duur workshop van 1,5 uur
Accreditatie 2 punten
Persoonlijke trainingen

Vitaliteit Coaching

Vitaliteitscoach om gezonder en vitaler te gaan leven

Werknemers die fit zijn en energie hebben, zorgen voor een gezonde en energieke organisatie waar je met plezier werkt. Echter soms lukt het niet om zelf met je gezondheid en vitaliteit aan de slag te gaan. Dan helpt de inzet van een vitaliteitscoach die samen met jou een plan maakt om gezonder en vitaler te gaan leven. De vitaliteitscoach zal je vervolgens gedurende het hele traject blijven begeleiden en motiveren.

De vitaliteitscoach helpt je bij het maken van een persoonlijk leefstijlplan. Dit plan omvat persoonlijke doelen en welke acties er nodig zijn voor het behalen van deze doelen. Voorafgaand aan het intakegesprek ontvang je een korte vragenlijst die je tijdens het gesprek met de coach bespreekt. Van het gesprek wordt door de coach een kort verslag gemaakt.

Kosten online € 680, 00 (inclusief btw)
Aantal deelnemers 1 deelnemer
Duur 3 sessies van 45 minuten

Meer informatie over Vitaliteit Coaching

Trainingen Zorg van de Zaak

Groepstrainingen (online)

Mentale veerkracht

Handvatten om mentaal veerkrachtig te blijven

Veerkracht is het vermogen om te herstellen van stress en tegenslag. Veerkrachtige mensen herken je aan hun wilskracht, zelfvertrouwen en optimisme. Ze aanvaarden dat tegenslagen een deel zijn van het leven, trekken lessen uit wat er gebeurt en zoeken er een betekenis in voor de toekomst.

Tijdens de workshop staat het volgende centraal: Door in oplossingen te denken en ernaar te handelen, neem je regie in je leven en in je werk.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Wat is mentale veerkracht en wat zijn de zeven pijlers hiervan?
  • Hoe werkt ons brein met betrekking tot veerkracht?
  • Wat houdt vaste mindset en groeimindset in?
  • De functie van omdenken
Kosten online € 130,00 (inclusief btw) per deelnemer
Aantal deelnemers minimaal 6 tot maximaal 10 deelnemers
Duur workshop van 3 uur
Accreditatie 3 punten

Meer informatie over mentale veerkracht

Werk en privé in balans

De balans vinden én behouden

Je bent succesvol op eigenlijk alle gebieden in je leven. Het lukt je eigenlijk maar net om alle ballen in de lucht te houden. Je bent druk. Vre-se-lijk druk. Hoe vind je de balans terug en hoe zorg je ervoor dat je niet in oude patronen vervalt?

De workshop is interactief opgebouwd en maakt gebruik van de oplossingsgerichte methodiek. Hierbij staat niet het probleem centraal, maar de oplossing. Na het volgen van deze workshop weet je hoe je succesvol in balans kunt blijven:

  • Je weet hoe je om kunt gaan met de druk om te presteren;
  • Je weet de juiste balans te vinden tussen werk, zorgtaken en je vrije tijd.

Je gaat naar huis met je persoonlijk Balansplan. Hierin heb je beschreven wat je nodig hebt om je balans te (her)vinden én te behouden.

Kosten online € 130,00 (inclusief btw) per deelnemer
Aantal deelnemers minimaal 6 tot maximala 10 deelnemers
Duur workshop van 3 uur
Accreditatie 3 punten

Meer informatie over werk en privé in balans

Persoonlijke trainingen

Mentale check-up

Mentale APK voor werknemers om uitval te voorkomen

Een goede werk-privébalans is belangrijk voor werknemers. Dat is soms best een uitdaging met veel projecten, een druk privéleven en veel veranderingen in de samenleving. Kan de werk-privébalans van je werknemer beter? Dan kan de mentale check-up helpen.

Een mentale check-up maakt inzichtelijk hoe je werknemer ervoor staat, geeft praktische handvatten en kan uitval voorkomen. Vanuit een digitale stresstest en ingevulde vervolgvragenlijst gaat je werknemer in gesprek met een maatschappelijk werkster. Je werknemer krijgt direct praktische tips om de werk-privébalans te verbeteren.

Kosten online € 303,55 (inclusief btw)
Aantal deelnemers 1 deelnemer
Duur gesprek van 1 uur

Meer informatie over de mentale check-up

One Session Therapie

Eén gefocust gesprek om op het goede moment bij te sturen

Persoonlijke problemen, vanuit werk of privé, beïnvloeden het functioneren van medewerkers. Als daar niets mee gebeurt kan er een sneeuwbaleffect ontstaan waarbij alles steeds meer stress oplevert. Dat kan leiden tot spanningsklachten, slechter functioneren, moeite met samenwerken en uitval. Andersom kan een interventie gericht op één concreet vraagstuk een positieve reactie op andere gebieden in gang zetten.

One Session biedt medewerkers de mogelijkheid om een uurtje te sparren met een ervaren psycholoog om weer grip op de situatie te krijgen. De video-call sessies kunnen op korte termijn direct online gepland worden, ook ‘s avonds en in het weekend. De focus ligt op het waar je nu tegenaan loopt, en wat je zelf kunt doen om de situatie te verbeteren. Zo voorkom je escalatie van problemen en uitval en vergroot je de autonomie in de omgang met uitdagingen.

Kosten online €302,29 (inclusief btw)
Aantal deelnemers 1 deelnemer
Duur gesprek van 1 uur

Meer informatie over One Session Therapie