Ga direct naar inhoud

Vallen smartphones en tablets onder de inboedelverzekering?

Dit artikel gaat over Aangenaam wonen binnen Wonen

3 april 2015

In bijna ieder Nederlands huishouden bevinden zich één of meerdere smartphones en tablets. Stel dat één van deze apparaten binnen of buitenshuis kapot gaat, valt dit dan onder de inboedelverzekering? In dit artikel krijg je antwoord op deze vraag.

Het is vervelend, maar goed denkbaar: je smartphone valt uit je broekzak of uit je tas. Precies op de voorkant, waardoor het glas gebroken is. Je denkt: "Had ik maar een verzekering afgesloten bij het kopen van mijn telefoon". Als je smartphone of tablet door een dergelijk ongelukje binnenshuis kapot gaat, is dit niet bij iedere inboedelverzekering gedekt. Gelukkig is er bij de meeste verzekeraars wel een mogelijkheid om voor een All-risk of All-in dekking te kiezen. Hierdoor zijn ongelukjes wel verzekerd. Voor het buitenshuis verzekeren van mobiele apparatuur is er de buitenshuisdekking.

Welk bedrag krijg ik voor mijn smartphone of tablet terug?

Het is per verzekeraar en verzekering verschillend of je geld terugkrijgt, en zo ja, hoe hoog dat bedrag is. Bij een traditionele inboedelverzekering krijg je geld terug wanneer je smartphone of tablet wordt gestolen of als deze buiten jouw schuld om beschadigt. Bij de Inboedelverzekering met All-in dekking van Nationale-Nederlanden zijn ook ongelukjes verzekerd. Zoals het laten vallen van je smartphone of de kop koffie die over de tablet gaat. Dit geldt echter niet als je expres schade aan je spullen toebrengt. Met een buitenshuisdekking kan je ook spullen verzekeren die je mee naar buiten neemt. Het verschilt per verzekeraar welke spullen er dan zijn verzekerd en voor welke bedragen. Bekijk de verschillende dekkingen per type verzekering van Nationale-Nederlanden.

Buitenshuisdekking ook voor muziekinstrumenten

De buitenshuisdekking is er niet alleen voor smartphones en tablets. Als je een muziekinstrument hebt, is deze bij Nationale-Nederlanden ook verzekerd als je er mee op pad bent. Je kunt dan dus met een gerust hart je gitaar meenemen naar oefenruimtes en optredens. Benieuwd welke spullen nog meer onder de Buitenshuisdekking van de Inboedelverzekering van Nationale-Nederlanden vallen? Deze spullen vallen ook onder deze dekking.

Is er naast de inboedelverzekering met buitenshuisdekking een alternatief?

Als je geen All-In inboedelverzekering en/of buitenshuisdekking wilt afsluiten, is er natuurlijk ook de optie om te sparen. Breng in kaart wat de waarde van je (mobiele) spullen is en wat je maandelijks kunt sparen. Op die manier weet je of een All-In inboedelverzekering voor jou een logische optie is. Je kunt natuurlijk ook een losse verzekering afsluiten bij de winkel waar je de smartphone koopt. Dit is vaak duurder en dekt slechts één apparaat. Daarnaast is de looptijd van een dergelijke verzekering vaak maar één of twee jaar. Heb je in het derde jaar schade aan je mobiele apparaat dan draai je alsnog zelf voor de kosten op.

Mobile devices nu eenmaal kwetsbaar

Het is leuk om altijd en overal online te zijn, maar smartphones en tablets zijn vaak kwetsbaar en kostbaar. Zowel binnen als buitenshuis is de kans op beschadiging aanwezig. Zorg daarom goed voor je spullen. Als je een beschermhoes om je smartphone of tablet doet, is de kans op beschadiging kleiner.

Lees meer over de All-In Inboedelverzekering met aanvullende Buitenshuisdekking van Nationale-Nederlanden.

Inboedelverzekering

  • Tien jaar de nieuwwaarde vergoed
  • Tot € 100.000,- verzekerd
  • Direct persoonlijke hulp bij schade

Bereken je premie

Lees meer over de Inboedelverzekering

Opstalverzekering

  • Geen eigen risico
  • Tot € 600.000,- verzekerd
  • Direct persoonlijke hulp bij schade

Bereken je premie

Lees meer over de
Opstalverzekering

Zekerheidspakket

  • Eén overzichtelijk pakket
  • Zelf je verzekeringen kiezen
  • Profiteer van pakketkorting

Bereken je premie

Lees meer over het Verzekeringspakket