Ga direct naar: inhoud

Ongevallenverzekering

 • Bepaal zelf het te verzekeren bedrag
 • Zelf kiezen of u overlijden door een ongeval meeverzekert
 • Geen medische keuring nodig
 • Tot 8% korting binnen het ZekerheidsPakket Particulieren

Bereken uw premie

Sluit nu af

Extra financiële zekerheid na een ongeluk

Een ongeluk kan enorme gevolgen hebben voor u en uw gezin. Zeker als u of een gezinslid door dit ongeval invalide wordt of overlijdt. De Ongevallenverzekering biedt extra financiële zekerheid.

Kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen over de Ongevallenverzekering?

Wilt u een ongeval melden?

Kies zelf uw bedrag

Met de Ongevallenverzekering van Nationale-Nederlanden kiest u zelf voor welk bedrag u zich verzekert. Ook als u recht heeft op andere vergoedingen, dan betalen we (een deel van) het verzekerd bedrag uit aan u of uw gezin.

Lichamelijk letsel

Bent u door een ongeluk gewond geraakt? En kunt u daardoor een bepaald lichaamsdeel niet meer gebruiken? Dan betalen wij u een deel van uw verzekerd bedrag uit.

Schade - Schade melden - Nationale-Nederlanden

Zelf kiezen wat u verzekert

Met de Ongevallenverzekering bent u standaard verzekerd voor het invalide raken van u of een gezinslid door een ongeval. U kunt zelf kiezen of u overlijden wilt meeverzekeren. Hetzelfde geldt voor tandheelkundige behandeling bij een kind door een ongeval.

Premie - Premie berekenen - Nationale-Nederlanden

Profiteer van pakketkorting

Deze verzekering maakt deel uit van uw ZekerheidsPakket Particulieren. Daarin kunt u verschillende verzekeringen afsluiten, en daar krijgt u pakketkorting voor. Uw pakketkorting kan oplopen tot 8%.

Voor u en uw gezin

Een ongeluk zit in een klein hoekje en de gevolgen daarvan kunnen zwaar zijn. Niet alleen lichamelijk en geestelijk, maar ook financieel. Met de Ongevallenverzekering van Nationale-Nederlanden krijgt u een extra financiële vergoeding, boven op een eventuele andere vergoeding.

De verzekering geldt niet alleen voor uzelf, u kunt ook andere personen meeverzekeren. U kiest zelf welke gezinssituatie u verzekert. In het schema hieronder ziet u wie bij de verschillende gezinssituaties verzekerd zijn.

Gezin met kinderen Gezin zonder kinderen Alleenstaand met kinderen Alleenstaand zonder kinderen
U als verzekeringsnemer
Alle personen met wie u in gezinsverband samenwoont
Minderjarige kinderen, waaronder stief-en pleegkinderen
Ongehuwde kinderen tot 27 jaar die bij u wonen of voor studie buitenshuis wonen

Wat zijn de kenmerken van de Ongevallenverzekering?

 • U kiest zelf wie u verzekert: uw hele gezin of alleen uzelf. Ook kiest u zelf of u overlijden door een ongeval wel of niet meeverzekert;
 • U kiest zelf voor welk bedrag u zich wilt verzekeren;
 • U hoeft bij het aanvragen van de verzekering niet medisch gekeurd te worden;
 • U heeft een doorlopende wereldwijde dekking en bent dus in de hele wereld verzekerd.

Let op!

De Ongevallenverzekering keert niet altijd uit. Bijvoorbeeld als het ongeluk plaatsvond bij het beoefenen van een risicovolle sport of een risicovol beroep. In de polisvoorwaarden leest u waarvoor u wel en niet verzekerd bent.


Verzekeringskaart

De Verzekeringskaart van het Verbond van Verzekeraars, helpt u de Ongevallenverzekering van Nationale-Nederlanden te vergelijken met andere aanbieders.

Verzekeringskaart

Ook interessant

Meer over de Ongevallenverzekering

Dekkingen

Voor welk bedrag verzekert u zich?

Bij deze verzekering bent u standaard verzekerd voor blijvende invaliditeit. U kunt extra bedragen meeverzekeren voor het geval dat één van de verzekerden door een ongeval overlijdt. U kunt ook tandartskosten van uw kinderen extra meeverzekeren. De bedragen waarvoor u zich kunt verzekeren, vindt u in de volgende tabel:

Blijvende invaliditeit * Overlijden ** Tandartskosten
kind tot negentien jaar**
€ 25.000,- € 5.000,- € 500,-
€ 50.000,- € 10.000,-
€ 75.000,- € 15.000,-
€ 100.000,- € 20.000,-
€ 150.000,-
€ 200.000,-
€ 250.000,-

* Standaard dekking
** Extra mee te verzekeren

Lichamelijk letsel

Als u door een ongeluk een bepaald lichaamsdeel niet meer kunt gebruiken, dan krijgt u van ons een percentage van uw verzekerd bedrag. In onderstaande tabel ziet u de percentages bij blijvende invaliditeit. Deze percentages keren we alleen uit als u dat lichaamsdeel helemaal niet meer kunt gebruiken. Bijvoorbeeld: u bent verzekerd voor een bedrag van € 100.000,-. Door een ongeval mist u een duim. Uw uitkering is dan: € 100.000,- (verzekerd bedrag) x 25% (uitkeringspercentage voor een duim) = € 25.000,-. In dit geval zou u dus € 25.000,- uitbetaald krijgen.

Lichaamsdeel/orgaan Percentage van het verzekerd bedrag
Gezichtsvermogen van beide ogen 100%
Gezichtsvermogen van één oog 30%
Gezichtsvermogen van één oog bij totaal verlies 70%
Gehoor van beide oren 60%
Gehoor van één oor 25%
Gehoor van één oor bij totaalverlies gehoor 35%
Een arm 75%
Een hand of meer dan drie Vingers aan die hand 60%
Duim 25%
Wijsvinger 15%
Middelvinger 12%
Ringvinger 10%
Pink 10%
Been 70%
Voet 50%
Grote teen 5%
Een andere teen dan grote teen 3%
Milt 5%
Reukvermogen 5%
Smaakvermogen 5%
Nier 10%

Gedeeltelijk invalide

Kunt u door een ongeluk een bepaald lichaamsdeel nog maar gedeeltelijk gebruiken? Dan keren we het percentage uit van het gedeelte dat niet meer functioneert. Bijvoorbeeld: u bent verzekerd voor een bedrag van € 100.000,-. Na een ongeluk verklaart een arts dat uw been voor 10% invalide is geworden. Uw uitkering is dan: € 100.000,- (verzekerd bedrag) x 70% (uitkeringspercentage bij invaliditeit van een been) x 10% (deel van invaliditeit van het been) = € 7.000,-. In dit geval zou u dus € 7.000,- uitbetaald krijgen.

Overlijden

Wanneer meeverzekerd, vergoeden we bij overlijden als gevolg van een ongeval het door u gekozen verzekerd bedrag.

Tandartskosten kind tot negentien jaar

Wanneer meeverzekerd, vergoeden we bij tandheelkundige behandeling maximaal € 500,- per ongeval.

Uw premie

Wat bepaalt de hoogte van uw premie?

De premie voor deze verzekering is niet voor iedereen hetzelfde. De premie hangt af van onder andere:

 • uw gezinssamenstelling;
 • de dekkingen die u kiest;
 • de verzekerde bedragen die u kiest.

Profiteer van pakketkorting

Deze verzekering maakt deel uit van het ZekerheidsPakket Particulieren. Daarin kunt u verschillende verzekeringen afsluiten en profiteert u van pakketkorting. De verzekeringen zijn verdeeld in vijf rubrieken: Recht & Plicht, Wonen, Vervoer, Vrije tijd en Inkomen. Als u in twee rubrieken een verzekering kiest, dan ontvangt u 2% korting. Voor elke extra rubriek waarin u een verzekering afsluit, krijgt u 2% extra korting op de totaalpremie. Als u in alle rubrieken een verzekering afsluit, dan loopt uw pakketkorting dus op tot 8%.

Korting bij betaling

U betaalt één totaalpremie voor uw ZekerheidsPakket Particulieren. Sluit u het pakket rechtstreeks bij Nationale-Nederlanden af? Dan betaalt u de premie per maand.

U kunt de verzekeringen in het ZekerheidsPakket Particulieren ook afsluiten via uw verzekeringsadviseur. U kunt dan per maand, per kwartaal of jaarlijks betalen. Betaalt u per kwartaal of per jaar? Dan profiteert u van de volgende korting:

 • Betalen per jaar: 3% korting
 • Betalen per kwartaal: 1,5% korting

Lees meer over het ZekerheidsPakket Particulieren

Schade?

Bent u, of is een gezinslid, gewond geraakt bij een ongeluk? Meld dit dan telefonisch via 0318 66 30 25. Wij helpen u graag verder.

uniqueid