Ga direct naar inhoud

Deposito beëindigen

Deposito beëindigen op de vervaldatum

Wilt u uw deposito op de vervaldatum opheffen? Dan hoeft u niets te doen. Het saldo van uw deposito gaat op de vervaldatum naar uw internetspaarrekening. Daarna kunt u het saldo opnemen.

Deposito beëindigen voor de vervaldatum

Bij voortijdige beëindiging van uw deposito kunnen zich twee situaties voordoen:

  • Beëindiging tijdens de bedenktijd
  • Beëindiging na de bedenktijd

Bedenktijd

Er is een bedenktijd van 14 dagen na het openen van uw deposito. In die periode kunt u uw deposito kosteloos opheffen. Wilt u na die periode van 14 dagen stoppen en uw saldo opnemen, dan betaalt u mogelijk opnamekosten.

Opnamekosten

U betaalt geen opnamekosten als de rente op uw deposito hoger dan of gelijk is aan de actuele rente. U betaalt wel opnamekosten als de rente op uw deposito is lager dan de actuele rente. Voordat uw deposito kan worden beëindigd dient u (dezelfde dag) akkoord te gaan met de eventuele opnamekosten. Hierover wordt contact met u opgenomen.

U heeft een termijn afgesproken (de looptijd) waarover u een vaste rente krijgt. Het kan zijn dat de rente die u ontvangt lager is dan de rente die op dat moment geldt voor een nieuw deposito. In dat geval brengen wij u het verschil in rekening. Dit zijn de opnamekosten. Deze opnamekosten worden ingehouden op uw saldo. Het resterende bedrag gaat naar uw internetspaarrekening.

Rekenvoorbeeld

Deposito beëindigen bij overlijden

Voor het beëindigen van een deposito bij overlijden van de (een van de) rekeninghouders gelden andere regels. Neem in deze situatie contact met ons op.

Uw deposito beëindigen

Wilt u uw deposito vroegtijdig beëindigen? Stuur uw verzoek per e-mail naar internetsparen@nn.nl


Kunnen wij je helpen?

Je kunt met ons bellen en chatten van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur.