Ga direct naar inhoud

Spaarrekening openen

  • Variabele rente
  • Storten en opnemen wanneer u wilt
  • Geen verplichte minimale inleg of storting

Open een rekening

Internetsparen in 3 stappen

Internetsparen is eenvoudig online in enkele minuten aan te vragen. U hoeft niets te printen of op de post te doen. U kunt als particulier een internetspaarrekening openen als u in Nederland woont en minimaal 18 jaar bent.

Heeft u de volgende gegevens bij de hand?

  • Uw paspoort of identiteitsbewijs (geen rijbewijs) en eventueel een geldige verblijfsvergunning.
  • De gegevens van uw betaalrekening bij een andere Nederlandse bank. Deze betaalrekening koppelt u aan uw internetspaarrekening. Deze betaalrekening wordt uw tegenrekening. Alleen vanaf deze rekening kunt u geld overmaken en opnemen. Let op: deze betaalrekening moet op dezelfde naam of namen staan als de persoon of personen waarvoor u de internetspaarrekening aanvraagt.
  • Uw eigen e-mailadres.
  • Uw burgerservicenummer (BSN).
  • Uw mobiele telefoon of tablet met camera, locatiebepaler (GPS) en verbinding met internet. In het privacy statement identiteitscontrole leest u waarom we dit vragen en hoe we met deze gegevens omgaan. Op nn.nl/identiteit leest u meer over het proces en waar uw toestel aan moet voldoen.

Stap 1: Vraag uw rekening aan

Kies hieronder voor ‘Spaarrekening openen’ en vul het online aanvraagformulier in. U ontvangt daarna een e-mail met een activatiecode. Hiermee maakt u een account aan in mijn.nn, uw persoonlijke online omgeving.

Let op: u kunt de rekening nog niet gebruiken. Het is belangrijk dat u alle stappen doorloopt.

Stap 2: Bevestig uw identiteit

In mijn.nn vragen we u om uw identiteit en uw tegenrekening te bevestigen. Ga in mijn.nn naar uw nieuwe rekening en volg de aanwijzingen. U bevestigt uw identiteit met een foto van uw paspoort of identiteitskaart, en van uw gezicht. Ook geeft u uw locatie door. In het privacy statement identiteitscontrole leest u waarom we dit vragen en hoe we met deze gegevens omgaan. Op nn.nl/identiteit leest u meer over het proces en waar uw toestel aan moet voldoen.

Stap 3: Bevestig uw tegenrekening

U bevestigt uw tegenrekening door € 0,01 te betalen met iDEAL. Dit doet u in mijn.nn. Wij storten dit bedrag weer terug.

Hierna kunt u geld overmaken naar uw nieuwe internetspaarrekening. 

Spaarrekening openen


Kunnen wij je helpen?

Je kunt met ons bellen en chatten van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur.