Ga direct naar inhoud

Spaarrekening openen

  • Variabele rente
  • Storten en opnemen wanneer je wilt
  • Geen verplichte minimale inleg of storting

Open een rekening

Internetsparen in 3 stappen

Internetsparen vraag je online eenvoudig in enkele minuten aan. Je hoeft niets te printen of op de post te doen. Ben je particulier, woon je in Nederland en ben je minimaal 18 jaar? Open dan een internetspaarrekening.

Heb je het volgende bij de hand?

  • Je paspoort of identiteitskaart (geen rijbewijs) en eventueel een geldige verblijfsvergunning.
  • De gegevens van je betaalrekening bij een andere Nederlandse bank. Deze betaalrekening koppel je aan je internetspaarrekening. Deze betaalrekening wordt je tegenrekening. Alleen vanaf deze rekening kun je geld overmaken en opnemen. Let op: deze betaalrekening moet op dezelfde naam/namen staan, als de persoon/personen waarvoor je de internetspaarrekening aanvraagt.
  • Je eigen e-mailadres.
  • Je burgerservicenummer (BSN).
  • Je mobiele telefoon met camera en verbinding met internet. In het privacy statement lees je waarom we dit vragen. En hoe we met deze gegevens omgaan. Op nn.nl/identiteit lees je meer over het proces en waar je toestel aan moet voldoen.

Stap 1: Vraag je rekening aan

Kies hieronder voor ‘Spaarrekening openen’ en vul het online aanvraagformulier in. Je ontvangt daarna een e-mail met een activatiecode. Hiermee maak je een account aan in mijn.nn. Dat is je persoonlijke online omgeving.

Let op: je kunt de rekening nog niet gebruiken. Het is belangrijk dat je eerst alle stappen doorloopt.

Stap 2: Bevestig je identiteit

In mijn.nn vragen we je je identiteit en je tegenrekening te bevestigen. Ga in mijn.nn naar je nieuwe rekening en volg de aanwijzingen. Je bevestigt je identiteit met een foto van je paspoort of identiteitskaart. Plus een foto van je gezicht. In het privacy statement lees je waarom we dit vragen. En hoe we met deze gegevens omgaan. Op nn.nl/identiteit lees je meer over het proces en waar je toestel aan moet voldoen.

Stap 3: Start met sparen

Zodra je identificatie is goedgekeurd, kun je beginnen met sparen. Veel spaarplezier!

Spaarrekening openen

Service en Contact

We kunnen je op verschillende manieren helpen.

Regel het eenvoudig zelf of neem contact met ons op.

Naar Service en Contact