Service en contact: Levensverzekering

Online zelf regelen

Je verzekering stopzetten

Je wil je levensverzekering stopzetten. En de waarde ontvangen, als je verzekering die heeft. Dat noemen we afkopen. Afkoop van een levensverzekering voor de einddatum is vaak niet gunstig en soms mag het volgens de voorwaarden niet. Laat je daarom goed adviseren over de gevolgen.

Ik wil eerst meer informatie

Ik wil mijn verzekering stopzetten

Je lijfrentekapitaal in één keer ontvangen

Stopt je lijfrenteverzekering binnenkort of is deze al gestopt? En wil je het lijfrentekapitaal in een keer ontvangen? Dan betaal je misschien belasting over de uitkering. En de Belastingdienst kan een boete rekenen. Laat je daarom goed adviseren over de gevolgen.

Ik wil eerst meer informatie

Ik wil mijn lijfrentekapitaal in één keer ontvangen

Meer online zelf regelen

Veelgestelde vragen

Wat is een levensverzekering?

De meest eenvoudige uitleg van een levensverzekering is: je betaalt nu premie en later keren we een bedrag uit. Wie de uitkering ontvangt, hangt af van degene die je daarvoor hebt aangewezen. Je kunt de uitkering bijvoorbeeld gebruiken voor de aflossing van een hypotheek of voor de aanvulling van het (nabestaanden)pensioen.

Verschillende soorten levensverzekeringen
Er zijn verschillende soorten levensverzekeringen. Sommige verzekeringen keren uit als de verzekerde op een bepaalde datum leeft. Andere verzekeringen keren juist uit als de verzekerde voor een bepaalde datum overlijdt. En weer andere verzekeringen keren uit als de verzekerde in leven is of eerder overlijdt. Meer weten over de verschillende levensverzekeringen? Ga dan naar nn.nl/levensverzekering

Mijn lijfrenteverzekering bereikt de einddatum. Wat kan ik doen?

Drie maanden voor de einddatum van je verzekering krijg je bericht van ons. In dit bericht vertellen we meer over de mogelijkheden die je hebt met de uitkering. De keuzes hangen af van de datum waarop je de lijfrenteverzekering hebt gesloten. Hierover lees je meer op de pagina Soorten en regels. Op de pagina Jouw lijfrentekapitaal komt vrij zie je alle mogelijkheden op een rij. Heb je een adviseur? Hij kan je meer vertellen over de mogelijkheid die het beste bij jou past.

Hoe kan ik mijn verzekering stopzetten (afkopen)?

Afkopen betekent dat je de levensverzekering stopt voor de einddatum. Je krijgt dan de afkoopwaarde, als je verzekering die heeft. Afkopen kan niet altijd. Je hebt je levensverzekering bijvoorbeeld gekoppeld aan een lening (verpand). Dan heb je eerst toestemming nodig van de geldverstrekker. Afkopen is ook niet altijd gunstig. Soms betaal je veel belasting over de afkoopwaarde. En je betaalt soms een belastingboete (revisierente) van 20%. Laat je daarom goed adviseren over de gevolgen. Je leest meer over de gevolgen van afkoop op de pagina Stopzetten (afkopen). Wil je een opgave van de afkoopwaarde van je levensverzekering? Deze kun je eenvoudig online bij ons opvragen. Of kijk in mijn.nn.

Waar vind ik meer informatie over levensverzekeringen?

Alle informatie over levensverzekeringen lees je op nn.nl/levensverzekering. Of log in op mijn.nn om jouw verzekering in te zien.

Veelgestelde vragen over Levensverzekeringen

Meer over levensverzekeringen

Service en Contact

We kunnen je op verschillende manieren helpen.

Chatten

Start de chat

Chat met Sanne, onze digitale assistent.

Bellen

088 663 00 00

Bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur. Houd rekening met een wachttijd.