Ga direct naar inhoud

Hulp bij betalingsproblemen

Ben je al in een moeilijke situatie beland of ben je daar bang voor? Voor hulp bij betalingsproblemen kijken we graag met je mee naar de beste oplossing. Bekijk hieronder per product hoe we je kunnen helpen.

Hypotheek

Het kan gebeuren dat wij de maandtermijn van je hypotheek niet van je rekening kunnen afschrijven. Bekijk welke betaalmogelijkheden er zijn om te voorkomen dat de betalingsachterstand verder oploopt. Eventueel is het ook mogelijk om een betalingsregeling af te spreken.

Hulp bij betalingsproblemen

Lening

Heb je moeite met het betalen van je lening? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Dan kijken we samen welke mogelijkheden er zijn om het probleem op te lossen of te beperken.

Levens- of beleggingsverzekering

Heb je een betalingsachterstand of moeite met het betalen van de premie van je levens- of beleggingsverzekering? We helpen je graag als je een betalingsachterstand hebt. Bijvoorbeeld met een betalingsregeling.

Betalingsachterstand op je levensverzekering

Schadeverzekering

Heb je een schadeverzekering, zoals een Inboedel-, Auto- of Reisverzekering? We kijken graag samen met jou wat we kunnen doen om je financiële zorgen te verlichten. Zo kunnen we in overleg de dekking beperken. Of we kunnen je een betalingsregeling aanbieden, als het een keer niet lukt om je premie op tijd te betalen.

Het betalen van je premie


Let op! heb je een schadeverzekering afgesloten via een onafhankelijke adviseur? Neem dan bij betalingsproblemen contact op met je adviseur.

Hulp bij betalingsproblemen als adviseursklant

Zorgverzekering

In Mijn NN Zorgverzekering zie je de status van je betalingen.
Heb je moeite met de betaling van de premie of andere kosten van jouw zorgverzekering? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. We kijken dan samen met jou naar de mogelijkheden voor een betalingsregeling. Je kunt zo grotere problemen voorkomen.

Je kunt het verplicht eigen risico van jouw Zorgverzekering ook in 10 maandelijkse termijnen gespreid betalen. Vraag dit aan vóór het nieuwe verzekeringsjaar.

Hulp bij betalingen

Wat kun je nog meer zelf doen?

Wijzer in geldzaken: wegwijzer naar betrouwbare informatie over jouw geldzaken

Onafhankelijk platform Wijzer in geldzaken is een initiatief van de Rijksoverheid en partners. Het platform geeft je betrouwbare onafhankelijke informatie over jouw geldzaken. Daarmee ben je beter in staat om financiële beslissingen te nemen.

Geldfit: weer grip op je geld!

Wil je weten of je financieel 'fit' bent? Doe dan gratis de anonieme test van Geldfit. Binnen 2 minuten weet je hoe je financiën ervoor staan en je ziet direct waar je terecht kunt voor hulp. Zo helpt Geldfit je om grip op je geld te houden of te krijgen!

Nibud: bespaartips en financieel overzicht

Een groot deel van de mensen heeft onvoldoende inzicht in hun inkomsten en uitgaven. Het is wel belangrijk om goed financieel overzicht te hebben. Op de website van het Nibud (Nationaal instituut voor Budgetvoorlichting) vind je tips over besparingen en informatie over hoe je je financiën in kaart kunt brengen.

Gemeente: woonkostentoeslag

Bij veel gemeenten kun je een 'woonkostentoeslag' aanvragen. Dit is een bijdrage in de woonlasten. Hoeveel woonkostentoeslag je ontvangt is onder andere afhankelijk van de hoogte van jouw hypotheek en het inkomen van jou en je partner. Meer informatie over de woonkostentoeslag kun je vinden op de website van je gemeente.

Je werkgever kan je helpen bij het treffen van een betalingsregeling. Je kunt bijvoorbeeld afspreken om een gedeelte van jouw maandsalaris rechtstreeks naar Nationale-Nederlanden over te laten maken, zodat je hypotheek tijdig wordt betaald en/of betalingsachterstand kan worden ingelopen.

Service en Contact

We kunnen je op verschillende manieren helpen.