Ga direct naar inhoud

Hulp bij betalingsproblemen

Bent u in een moeilijke financiële situatie beland? En heeft u een betalingsachterstand of bent u daar bang voor? Dan kijken we graag samen met u naar de beste oplossing. Bekijk hieronder per product hoe we u kunnen helpen.

Hypotheek

Het kan gebeuren dat wij de maandtermijn van uw hypotheek niet van uw rekening kunnen afschrijven. Het is dan belangrijk dat u het gemiste hypotheekbedrag zo snel mogelijk betaalt. Bekijk welke betaalmogelijkheden er zijn om te voorkomen dat de betalingsachterstand verder oploopt. Eventueel is het ook mogelijk om een betalingsregeling af te spreken.

Hulp bij betalingsproblemen

Lening

Heeft u moeite met het betalen van uw lening? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Dan kijken we samen welke mogelijkheden er zijn om het probleem op te lossen of te beperken.

Betalingsproblemen en uw lening

Levens- of beleggingsverzekering

Heeft u een betalingsachterstand of moeite met het betalen van de premie van uw levens- of beleggingsverzekering? We helpen u graag als u een betalingsachterstand heeft. Bijvoorbeeld met een betalingsregeling.

Betalingsachterstand op uw levensverzekering

Schadeverzekering

Heb je een schadeverzekering, zoals een Inboedel-, Auto- of Reisverzekering? We kijken graag samen met jou wat we kunnen doen om je financiële zorgen te verlichten. Zo kunnen we in overleg de dekking beperken. Of we kunnen je een betalingsregeling aanbieden, als het een keer niet lukt om je premie op tijd te betalen.

Het betalen van je premie

Zorgverzekering

In Mijn NN Zorgverzekering ziet u de status van uw betalingen.
Heeft u moeite met de betaling van de premie of andere kosten van uw zorgverzekering? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. We kijken dan samen met u naar de mogelijkheden voor een betalingsregeling. U kunt zo grotere problemen voorkomen.

U kunt het verplicht eigen risico van uw Zorgverzekering ook in 10 maandelijkse termijnen gespreid betalen. Vraag dit aan vóór het nieuwe verzekeringsjaar.

Hulp bij betalingen

Wat kunt u nog meer zelf doen?

Nibud: bespaartips en financieel overzicht

Een groot deel van de mensen heeft onvoldoende inzicht in hun inkomsten en uitgaven. Het is wel belangrijk om goed financieel overzicht te hebben. Op de website van het Nibud (Nationaal instituut voor Budgetvoorlichting) vindt u tips over besparingen en informatie over hoe u uw financiën in kaart kunt brengen.

Belastingdienst: voorlopige teruggave
Gemeente: woonkostentoeslag

Bij veel gemeenten kunt u een 'woonkostentoeslag' aanvragen. Dit is een bijdrage in de woonlasten. Hoeveel woonkostentoeslag u ontvangt is onder andere afhankelijk van de hoogte van uw hypotheek en het inkomen van u en uw partner. Meer informatie over de woonkostentoeslag kunt u vinden op de website van uw gemeente. Werkgever Uw werkgever kan u helpen bij het treffen van een betalingsregeling. U kunt bijvoorbeeld afspreken om een gedeelte van uw maandsalaris rechtstreeks naar Nationale-Nederlanden over te laten maken, zodat uw hypotheek tijdig wordt betaald en/of betalingsachterstand kan worden ingelopen.

Geldfit: weer grip op uw geld!

Wilt u weten of u financieel ‘fit’ bent? Doe dan gratis de anonieme test van Geldfit. Binnen 2 minuten weet u hoe uw financiën ervoor staan en u ziet direct waar u terecht kunt voor hulp. Zo helpt Geldfit u om grip op uw geld te houden of te krijgen!


Kunnen wij je helpen?