Ga direct naar: inhoud

Bouwverzekering voor particulieren

  • Schade aan het bouwwerk en de bouwmaterialen verzekerd
  • Ook dekking als u een aannemer of installateur inschakelt
  • Ondersteuning en preventieadvies van onze bouwspecialisten

Zonder zorgen uw bouw of verbouwing uitvoeren

Ontstaat tijdens bouwwerkzaamheden schade aan het werk in aanbouw door een uitvoeringsfout? Of veroorzaakt u zelf per ongeluk schade aan iemand anders of aan de eigendommen van iemand anders door de werkzaamheden? Dan kunt u een beroep doen op de Bouwverzekering voor particulieren. Deze verzekering biedt dekking voor particulieren die in eigen beheer bijvoorbeeld een woonhuis, garage of schuur bouwen of verbouwen.

Meest voorkomende risico’s gedekt

Het werk in aanbouw en de bouwmaterialen op de bouwplaats zijn verzekerd. De dekking geldt voor alle betrokken partijen. Voor u, voor de aannemer, de onderaannemers en de installateurs. Ook de werkzaamheden die een vriend of kennis uitvoert zijn verzekerd.

Ook verzekerd als u een aannemer inschakelt

Vaak heeft een aannemer al een verzekering afgesloten. Toch kan het voor u verstandig zijn om zelf een verzekering af te sluiten: alle aannemers zijn meeverzekerd en als u zelf (delen van) de bouw uitvoert dan zijn die werkzaamheden ook gedekt. Daarnaast heeft u zekerheid dat de premie is betaald en er dus dekking is.

Schade - Schade melden - Nationale-Nederlanden

Schade melden

Wilt u schade melden? Neem dan contact op met uw verzekeringsadviseur of een schademanager van Nationale-Nederlanden. Zodat u snel weer door kunt gaan met uw bouwwerkzaamheden.

Meld uw schade

Afsluiten via uw verzekeringsadviseur

Deze verzekering kunt u op dit moment alleen afsluiten via een verzekeringsadviseur. Ook voor een premieberekening en antwoord op uw vragen kunt u terecht bij uw adviseur. Hij kan u verder helpen met uw Bouwverzekering voor particulieren en andere financiële producten.

Zoek een adviseur bij u in de buurt

Er is standaard dekking voor:

Dekking: Toelichting:
Het Bouwwerk Dekking tegen schade aan het bouwwerk door bijvoorbeeld storm, brand, instorting, vandalisme of waterschade. Ook diefstal van bouwmaterialen is gedekt.
Aansprakelijkheid Dekking voor u als opdrachtgever aan derden. De aannemer voert bijvoorbeeld heiwerkzaamheden uit en u wordt aangesproken voor schade aan naastgelegen woningen als gevolg van deze werkzaamheden. Ook schade aan derden veroorzaakt door uw eigen bouwwerkzaamheden is gedekt.

Dekkingen waaruit u kunt kiezen:

Dekking: Toelichting:
Bestaande eigendommen Dekking tegen schade aan uw eigendommen als gevolg van de werkzaamheden. Bijvoorbeeld scheuren in de muren of instorting van (een deel van) de bestaande woning.
Hulpmateriaal Dekking tegen schade aan uw eigen of gehuurd hulpmateriaal als gevolg van de werkzaamheden of diefstal daarvan.
Huisvestingskosten Dekking voor huisvestingskosten, mits die kosten het gevolg zijn van een gedekte schade onder de dekking Het Bouwwerk en/of Bestaande eigendommen.

Waarvoor bent u bijvoorbeeld niet verzekerd?

Met de Bouwverzekering voor particulieren bent u goed verzekerd. U bent echter niet verzekerd voor:

  • Schade die u expres heeft veroorzaakt
  • Als geen sprake is van beschadiging

Bijvoorbeeld als u een vloer heeft gestort die niet aan de eisen voldoet en u het werk opnieuw moet doen.

Veelgestelde vragen

Alle veelgestelde vragen


Aanvragen en wijzigen via Zakelijk Schade

U kunt de Bouwverzekering voor particulieren afsluiten via uw verzekeringsadviseur. Vanwege de kennis en kunde over de bouwverzekeringen voor ondernemers, behandelen onze specialisten van Zakelijk Schade de aanvraag. Ook voor wijzigingen op een lopende Bouwverzekering voor particulieren kunt u terecht bij Zakelijk Schade.


Verzekeringskaart

Met de Verzekeringskaart kunt u eenvoudig onze producten vergelijken met andere aanbieders.

Bouwverzekering voor particulieren

Documenten