Ga direct naar inhoud

Lifecycle-methode

Met beleggen loopt u risico. Met de lifecycle-methode binnen Beheerd Beleggen nemen we steeds minder risico met uw beleggingen naarmate u dichter bij uw doeldatum komt. Uw doeldatum is de datum waarop u wilt beschikken over uw vermogen.

Belegt u voor een bepaald doel zoals aanvulling op uw pensioen of de aflossing van uw hypotheek? Dan passen wij de lifecycle-methode altijd toe. Naarmate de einddatum van uw beleggingsdoel dichterbij komt, nemen onze beleggingsexperts steeds minder risico. Als u niet voor een specifiek doel belegt, kunt u lifecycle-methode zelf aan- of uitzetten.


Waarom we dit doen?

Naarmate de einddatum van uw beleggingsdoel dichterbij komt, hebben wij voor u minder kans om eventuele beleggingsverliezen in de resterende tijd tot aan de doeldatum goed te maken. We nemen daarom een lager beleggingsrisico als uw doeldatum dichterbij komt. Dit doen we ongeacht of u een offensief, defensief of neutraal beleggingsprofiel heeft. Komt uw doeldatum dichterbij? Dan gaan wij bijvoorbeeld minder voor u beleggen in meer risicovolle beleggingsfondsen en meer in minder risicovolle beleggingsfondsen. Of we verhogen het deel liquide middelen.

Deze video bekijken?

U heeft ervoor gekozen om ons geen toestemming te geven om de persoonsgegevens die wij verkrijgen en afleiden uit uw gebruik van onze website door middel van cookies en vergelijkbare technieken te mogen gebruiken om: Te adverteren op social media platforms.
Om die reden kunt u deze video niet bekijken. Klik op ‘Toestemming geven’ om de video alsnog te bekijken of lees meer.

Toestemming geven