Ga direct naar inhoud

Beleggingsbeleid

Wil je gaan beleggen? Of beleg je al bij Nationale-Nederlanden? Weet dan in ieder geval dat je beleggingen bij ons in goede handen zijn. Uiteraard willen wij een zo hoog mogelijk financieel resultaat behalen.

Informatie over de beleggingsfondsen van Nationale-Nederlanden

Bij Nationale-Nederlanden kun je beleggen in verschillende beleggingsfondsen. Ieder fonds heeft zijn eigen kenmerken en zijn eigen beleid. Als je meer wilt weten over de verschillende beleggingsfondsen kun je op drie plekken terecht:

Lijst met beleggingsfondsen van Nationale-Nederlanden

Dit is een overzicht van onze beleggingsfondsen. Als je klikt op een fondsnaam, kun je in een PDF-document lezen wat het beleid van dit fonds is. Ook vind je in deze PDF informatie over de rendementsontwikkeling, portefeuilleverdeling, statistieken en de kosten van het fonds. We werken de gegevens iedere maand bij.

Bekijk het overzicht van de fondsen

Prospectus en Essentiële Beleggersinformatie

Van elk beleggingsfonds dat Nationale-Nederlanden aanbiedt, is uiterlijk vanaf 22 juli 2014 een prospectus en een EBI (Essentiële Beleggersinformatie) beschikbaar. In het prospectus staat informatie waarmee je zich een oordeel kunt vormen over de fondsen die beleggingsinstellingen aanbieden. De EBI is een voorgeschreven document voor beleggers. Hiermee kun je informatie over de beleggingsfondsen goed met elkaar vergelijken.

Lees meer over het prospectus

Lees meer over Essentiële Beleggersinformatie

Jaarverslagen

Alle beleggingsfondsen van Nationale-Nederlanden hebben een jaarverslag. Hierin kun je bijvoorbeeld de winst- en verliesrekening vinden. We specificeren alle beleggingen van het fonds en laten je zien wat hun beurswaarde aan het eind van het boekjaar was.

Bekijk de jaarverslagen

Maatschappelijk verantwoord beleggingsbeleid

Nationale-Nederlanden wil een zo hoog mogelijk financieel resultaat behalen. Maar dat doen we wel op een maatschappelijk verantwoorde manier. Wij denken dat het milieu, sociale factoren en goed bestuur invloed hebben op een gunstig beleggingsresultaat. Lees meer over verantwoord beleggen op de website van NN Group.

Duurzaam beleggingsbeleid en SFDR

Vanaf 10 maart 2021 geldt de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR). In de SFDR staat welke informatie financiële instellingen moeten geven over de duurzaamheid van hun beleggingen.

Lees meer over ons duurzame beleggingsbeleid en de SFDR