Ga direct naar inhoud

Fondsen

We informeren u graag over de fondsen die we aanbieden voor uw pensioenbeleggingsverzekering. Hier kunt u actuele informatie vinden die maandelijks door onze beleggers wordt bijgewerkt. Als u detailinformatie van het fonds over het laatste boekjaar wilt weten, dan kunt u dit terugvinden in de jaarverslagen. Wilt u weten hoe de juridische en fiscale structuur van onze fondsen is, kijk dan in de prospectussen.

NN Protected Mix Fonds

Het NN Protected Mix 70 is in november 2018 opgeheven. De afgelopen jaren werd het fonds steeds minder gebruikt. Hierdoor nam het fondsvermogen af. Door de afname van het fondsvermogen verwachtte de fondsbeheerder NN Investment Partners dat de lopende kosten in het fonds steeds verder zouden toenemen. Hierdoor zou de opbrengst uit het fonds steeds minder worden. Daarom is NN Investment Partners gestopt met het NN Protected Mix 70 Fonds. De participaties van het fonds zijn zonder kosten omgezet in participaties van het NN Continu Click Fonds. We hebben voor het NN Continu Click Fonds gekozen, omdat dit fonds beschermt tegen dalende koersen, net als het NN Protected Mix 70 Fonds. Klanten die deelnamen in fonds zijn hierover geïnformeerd.

NN Verre Oosten Fonds

De fondsbeheerder NN Investment Partners vormt het ‘NN Verre Oosten Fonds’ om naar het ‘NN Opkomende Markten Fonds’. Dit gebeurt op 1 mei 2019. Het fonds belegt vanaf dat moment op een duurzame manier in bedrijven in opkomende markten. Deze opkomende markten zijn in Azië, Afrika, Latijns-Amerika en Oost-Europa. Het ‘NN Verre Oosten Fonds’ belegde in de regio’s Azië-Pacific en Japan.

Wat betekent dit voor klanten?

Klanten die nu beleggen in het 'NN Verre Oosten Fonds' ontvangen in april een brief over de wijziging van het fonds. De opgebouwde waarde en (eventuele) toekomstige premie in het ‘NN Verre Oosten Fonds’ zetten wij vanaf 1 mei 2019 automatisch voort in het ‘NN Opkomende Markten Fonds’. Uiteraard kunnen klanten er ook voor kiezen om naar een ander fonds over te stappen. In dat geval rekenen wij tot 1 juni 2019 geen kosten voor een switch.Beheerd Beleggen

Bij Beheerd Beleggen besteedt u het beleggen uit aan onze beleggingsexperts.

Lees meer


Veelgestelde vragen

Wat is een beleggingsfonds?

Een beleggingsfonds is in feite een 'verzamelpunt' voor beleggers. Van diverse beleggers wordt geld ontvangen. Het beleggingsfonds belegt dat geld. Lees meer informatie over onze Beleggingsfondsen.

Waar vind ik informatie over koersen?

U vindt de koersen van de beleggingsfondsen van Beheerd Beleggen, Basis Beheerd Beleggen en Begeleid Beleggen op mijn.nn.

Wat bedraagt de maximum op- en afslag (spread) bij de beleggingsverzekering?

Fondsen van Nationale-Nederlanden hanteren geen spread.


Zo neem je contact op