Ga direct naar inhoud

Fondsen wijzigen

Fondsen wijzigen kan alleen als jouw product het toelaat. Je kunt fondsen alleen wijzigen bij producten die geen vaste fondsverdeling hebben. De keuze uit fondsen kan per product verschillen. Bekijk de voorwaarden van je verzekering of je product fondswijziging toelaat.

Direct beleggingsfondsen wijzigen

Heb je een beleggingsverzekering?

Heb je de beleggingsverzekering afgesloten bij Delta Lloyd? Neem dan contact op met ons voor een switchformulier. Je kunt een bericht naar ons sturen via het contactformulier.

Heb je een beleggingsverzekering gesloten bij ABN AMRO Levensverzekering? Neem dan telefonisch contact op met je adviseur via 0900 92 15.

Heb je een beleggingsverzekering gesloten bij Nationale-Nederlanden? Je wijzigt de Nationale-Nederlanden beleggingsfondsen met onderstaande formulieren:

Heb je een pensioenbeleggingsverzekering via je (voormalige) werkgever?

Ben je deelnemer in Prestatie Pensioen, Bewust Pensioen of heb je een Persoonlijke Pensioenuitkering van NN? Dan kun je jouw beleggingskeuzes wijzigen via mijn.nn voor de werknemer.

Ben je deelnemer in de Collectieve Beleggingsverzekering (CBV), het NN-BedrijfsPensioen of het BedrijfsPlusPensioen? Ga dan naar de pagina Mijn Beleggingspensioen om je beleggingskeuzes te wijzigen.

Switchen van beleggingsfondsen

Je kunt de opgebouwde waarde in een fonds (gedeeltelijk) omzetten naar een ander fonds. We noemen dit switchen. We beleggen dan alleen de waarde van de participaties die je hebt opgebouwd in het nieuwe fonds. De premie die je nog moet betalen, beleggen we in het fonds waarin we al voor je belegden. Wil je switchen? Vul dan het opdrachtformulier voor switchen in. En stuur het formulier naar ons op. Op het formulier geef je aan:

  • Hoeveel participaties je wilt switchen.
  • Hoeveel waarde je wilt switchen.
  • Welk deel van de waarde je wilt switchen.

Switchen op eerste werkdag na ontvangst verzoek

We zetten de participaties om tegen de koers die geldt op de eerste werkdag ná de dag van ontvangst van je verzoek. Voorwaarde is dat we je verzoek op tijd ontvangen. Wil je de participaties verkopen of aankopen? Dan moet je verzoek uiterlijk om 16.30 uur bij ons binnen zijn. Komt je verzoek later binnen? Dan zetten we de participaties niet om tegen de koers van de volgende werkdag. Maar tegen de koers van de werkdag die daarop volgt. Dus de koers van twee werkdagen later.

Switchen op een andere dag

Je kunt ook switchen op een andere dag. We zetten de participaties om tegen de koers die geldt op de door jou gevraagde werkdag. Switchen in het verleden is niet mogelijk. Het is niet toegestaan te handelen met voorkennis.

Kosten voor switchen

Je mag maximaal tien keer per jaar wisselen van beleggingsfonds zonder dat je daarvoor mutatiekosten betaalt. Switch je meer dan tien keer? Dan berekenen we vanaf de elfde keer mutatiekosten. Deze mutatiekosten tellen niet mee voor het kostenmaximum van 1,25%.

We brengen bij een switch aankoopkosten in rekening. De eerste twee keer dat je switcht, tellen de aankoopkosten mee voor het kostenmaximum van 1,25%. Switch je vaker? Dan tellen de aankoopkosten niet mee voor het kostenmaximum.

Uitzondering op deze regels is het product Groei & Garant Vermogen. Bij het product Groei & Garant Vermogen betaal je géén aankoopkosten. Ook betaal je géén omzettingskosten. Wel moet er altijd 20% van de fondswaarde in het GS Euro Rente Fonds blijven.

Heb je de beleggingsverzekering afgesloten bij Delta Lloyd of bij ABN AMRO Levensverzekering? En wil je je beleggingsfondsen wijzigen? Dan gelden andere regels en kosten. Neem contact met ons op voor meer informatie. Dat kan via het contactformulier.

Premie anders beleggen

Je kunt de premie die je nog moet betalen anders laten beleggen. Het gaat dan over de waarde die je in de toekomst opbouwt. In de voorwaarden van je verzekering noemen we dit 'wijzigen van de verdeelsleutel' of 'heraanwijzen'. De waarde die je eerder hebt opgebouwd, blijft belegd in het oorspronkelijke fonds. Wil je de premie anders beleggen? Vul dan het opdrachtformulier premie anders beleggen in. En stuur het naar ons op. Let op: het totaal van de fondsverdeling moet altijd 100% zijn.

Premie anders beleggen op eerste werkdag na ontvangst verzoek

We beleggen de premie anders vanaf de eerste werkdag ná de dag van ontvangst van jouw verzoek.

Premie anders beleggen op een andere dag

Wil je de premie anders beleggen vanaf een andere dag? We beleggen de premie dan anders vanaf de door jou gevraagde werkdag. De premie anders beleggen in het verleden is niet mogelijk. Het is niet toegestaan te handelen met voorkennis.

Kosten premie anders beleggen

De premie anders beleggen is gratis.

Informatie over Nationale-Nederlanden beleggingsfondsen

Op onze website vind je naast actuele koersen ook actuele fondsinformatie.

Lees meer over Fondsen en Koersen

Service en Contact

We kunnen je op verschillende manieren helpen.