Ga direct naar inhoud

Fondsen wijzigen

Fondsen wijzigen kan alleen als uw product het toelaat. U kunt fondsen alleen wijzigen bij producten die geen vaste fondsverdeling hebben. Bovendien kan de keuze uit fondsen per product verschillen. Bekijk daarom de voorwaarden van uw polis vóór u het switchformulier invult. In die voorwaarden leest u of uw product fondswijziging toelaat.
De Balans Mix fondsen zijn beschikbaar in een aantal pensioenproducten. Alleen werkgevers kunnen deze pensioenproducten sluiten. U kunt de Balans Mix fondsen zelf niet vrij kiezen.

Direct beleggingsfondsen wijzigen

Heeft u een beleggingsverzekering?

Heeft u de beleggingsverzekering afgesloten bij Delta Lloyd? Neem dan contact op met ons voor een switchformulier. U kunt een bericht naar ons sturen via het contactformulier.

Het wijzigen van de Nationale-Nederlanden beleggingsfondsen kan met onderstaande formulieren:

Heeft u een pensioenbeleggingsverzekering via uw (voormalige) werkgever?

Bent u deelnemer in Prestatie Pensioen, Bewust Pensioen of heeft u een Persoonlijke Pensioenuitkering van NN? Dan kunt u uw beleggingskeuzes wijzigen via mijn.nn voor de werknemer.

Bent u deelnemer in de Collectieve Beleggingsverzekering (CBV), het NN-BedrijfsPensioen of het BedrijfsPlusPensioen? Ga dan naar de pagina Mijn Beleggingspensioen om uw beleggingskeuzes te wijzigen.

Switchen van beleggingsfondsen

Switchen is het omzetten van participaties van het ene naar het andere fonds. In de Voorwaarden van Verzekering noemen wij dit ‘omzetting van participaties’. Als u wilt switchen, dan kunt u het opdrachtformulier voor switchen aan ons opsturen. Op het formulier kunt u aangeven:

  • Hoeveel participaties u wilt switchen.
  • Hoeveel fondswaarde u wilt switchen.
  • Welk percentage van de fondswaarde u wilt switchen.

Switchen op eerste werkdag na ontvangst verzoek

Wij zetten de participaties om tegen de koers die geldt op de eerste werkdag ná de dag van ontvangst van uw schriftelijke verzoek. Voorwaarde is wel dat wij uw verzoek op tijd ontvangen. Als u participaties wilt verkopen of aankopen moet uw verzoek uiterlijk om 16.30 uur binnen zijn. Als uw verzoek later binnen komt, dan zetten wij de participaties niet om tegen de koers van de volgende werkdag, maar tegen de koers van de werkdag die daarop volgt. Dus de koers van twee werkdagen later.

Switchen op een andere dag

Als u op een latere dag wilt omzetten, is dit ook mogelijk. Dan zetten wij om tegen de koers die geldt op de door u gevraagde werkdag. Omzetting van participaties in het verleden is niet mogelijk. Het is immers niet toegestaan te handelen met voorkennis.

Kosten Switchen

In de eerste drie maanden nadat u een brief over uw vergoeding voor kosten heeft ontvangen is switchen kosteloos. U betaalt dan geen mutatiekosten en geen aankoopkosten. Na deze drie maanden worden aankoopkosten gerekend van 0,5%. Verder verrekenen wij geen mutatiekosten (€ 45,38), tot een maximum van tien switches per jaar per klant. Switcht u elf keer dan betaalt u één keer mutatiekosten. Deze kosten trekken wij af van de fondswaarde van uw verzekering.

Uitzondering op deze regels is het product Groei & Garant Vermogen. Bij het product Groei & Garant Vermogen betaalt u géén aankoopkosten. Ook betaalt u géén omzettingskosten. Wel moet er altijd 20% van de fondswaarde in het GS Euro Rente Fonds blijven.

Heeft u de beleggingsverzekering afgesloten bij Delta Lloyd en wilt u uw beleggingsfondsen wijzigen? Dan gelden andere regels en kosten. Neem contact met ons op voor meer informatie. Dat kan via het contactformulier.

Wijzigen verdeelsleutel Nationale-Nederlanden beleggingsfondsen

Door het wijzigen van de verdeelsleutel belegt u uw premies in het vervolg in andere fondsen. In de Voorwaarden van Verzekering noemen wij dit ‘wijzigen aanwending beleggingsdeel’. Als u de verdeelsleutel wilt wijzigen, kunt u het opdrachtformulier voor het wijzigen van de verdeelsleutel aan ons opsturen of faxen. Totaal moet de fondsverdeling altijd op 100% uitkomen.

Wijzigen verdeelsleutel op eerste werkdag na ontvangst verzoek

Wij wijzigen de verdeelsleutel op de eerste werkdag ná de dag van ontvangst van uw schriftelijke verzoek.

Wijzigen verdeelsleutel op een andere dag

Als u de verdeelsleutel op een latere dag wilt wijzigen, is dit ook mogelijk. Dan wijzigen wij op de door u gevraagde werkdag. Het wijzigen van de verdeelsleutel in het verleden is niet mogelijk. Het is immers niet toegestaan te handelen met voorkennis.

Kosten wijzigen verdeelsleutel

Het wijzigen van de verdeelsleutel is gratis.

Informatie over Nationale-Nederlanden beleggingsfondsen

Via onze gratis koerslijn 0800 022 40 70 kunt u op de hoogte blijven van de actuele koersen. Op onze website vindt u naast actuele koersen ook actuele fondsinformatie.

Lees meer over Fondsen en Koersen


Kunnen wij u helpen?