Ga direct naar inhoud

Fondsen wijzigen

Fondsen wijzigen kan alleen als jouw product het toelaat. Je kunt fondsen alleen wijzigen bij producten die geen vaste fondsverdeling hebben. Bovendien kan de keuze uit fondsen per product verschillen. Bekijk daarom de voorwaarden van je polis vóór je het switchformulier invult. In die voorwaarden lees je of je product fondswijziging toelaat.
De Balans Mix fondsen zijn beschikbaar in een aantal pensioenproducten. Alleen werkgevers kunnen deze pensioenproducten sluiten. Je kunt de Balans Mix fondsen zelf niet vrij kiezen.

Direct beleggingsfondsen wijzigen

Heb je een beleggingsverzekering?

Heb je de beleggingsverzekering afgesloten bij Delta Lloyd? Neem dan contact op met ons voor een switchformulier. Je kunt een bericht naar ons sturen via het contactformulier.

Het wijzigen van de Nationale-Nederlanden beleggingsfondsen kan met onderstaande formulieren:

Heb je een pensioenbeleggingsverzekering via uw (voormalige) werkgever?

Ben je deelnemer in Prestatie Pensioen, Bewust Pensioen of heb je een Persoonlijke Pensioenuitkering van NN? Dan kun je jouw beleggingskeuzes wijzigen via mijn.nn voor de werknemer.

Ben je deelnemer in de Collectieve Beleggingsverzekering (CBV), het NN-BedrijfsPensioen of het BedrijfsPlusPensioen? Ga dan naar de pagina Mijn Beleggingspensioen om je beleggingskeuzes te wijzigen.

Switchen van beleggingsfondsen

Switchen is het omzetten van participaties van het ene naar het andere fonds. In de Voorwaarden van Verzekering noemen wij dit ‘omzetting van participaties’. Als je wilt switchen, dan kun je het opdrachtformulier voor switchen aan ons opsturen. Op het formulier kun je aangeven:

  • Hoeveel participaties je wilt switchen.
  • Hoeveel fondswaarde je wilt switchen.
  • Welk percentage van de fondswaarde je wilt switchen.

Switchen op eerste werkdag na ontvangst verzoek

Wij zetten de participaties om tegen de koers die geldt op de eerste werkdag ná de dag van ontvangst van je schriftelijke verzoek. Voorwaarde is wel dat wij je verzoek op tijd ontvangen. Als je participaties wilt verkopen of aankopen moet je verzoek uiterlijk om 16.30 uur binnen zijn. Als je verzoek later binnen komt, dan zetten wij de participaties niet om tegen de koers van de volgende werkdag, maar tegen de koers van de werkdag die daarop volgt. Dus de koers van twee werkdagen later.

Switchen op een andere dag

Als je op een latere dag wilt omzetten, is dit ook mogelijk. Dan zetten wij om tegen de koers die geldt op de door jou gevraagde werkdag. Omzetting van participaties in het verleden is niet mogelijk. Het is immers niet toegestaan te handelen met voorkennis.

Kosten Switchen

In de eerste drie maanden nadat je een brief over je vergoeding voor kosten heeft ontvangen is switchen kosteloos. Je betaalt dan geen mutatiekosten en geen aankoopkosten. Na deze drie maanden worden aankoopkosten gerekend van 0,5%. Verder verrekenen wij geen mutatiekosten (€ 45,38), tot een maximum van tien switches per jaar per klant. Switch je elf keer dan betaalt je één keer mutatiekosten. Deze kosten trekken wij af van de fondswaarde van je verzekering.

Uitzondering op deze regels is het product Groei & Garant Vermogen. Bij het product Groei & Garant Vermogen betaal je géén aankoopkosten. Ook betaal je géén omzettingskosten. Wel moet er altijd 20% van de fondswaarde in het GS Euro Rente Fonds blijven.

Heb je de beleggingsverzekering afgesloten bij Delta Lloyd en wil je je beleggingsfondsen wijzigen? Dan gelden andere regels en kosten. Neem contact met ons op voor meer informatie. Dat kan via het contactformulier.

Wijzigen verdeelsleutel Nationale-Nederlanden beleggingsfondsen

Door het wijzigen van de verdeelsleutel beleg je jouw premies in het vervolg in andere fondsen. In de Voorwaarden van Verzekering noemen wij dit ‘wijzigen aanwending beleggingsdeel’. Als je de verdeelsleutel wilt wijzigen, kun je het opdrachtformulier voor het wijzigen van de verdeelsleutel aan ons opsturen of faxen. Totaal moet de fondsverdeling altijd op 100% uitkomen.

Wijzigen verdeelsleutel op eerste werkdag na ontvangst verzoek

Wij wijzigen de verdeelsleutel op de eerste werkdag ná de dag van ontvangst van jouw schriftelijke verzoek.

Wijzigen verdeelsleutel op een andere dag

Als je de verdeelsleutel op een latere dag wilt wijzigen, is dit ook mogelijk. Dan wijzigen wij op de door jou gevraagde werkdag. Het wijzigen van de verdeelsleutel in het verleden is niet mogelijk. Het is immers niet toegestaan te handelen met voorkennis.

Kosten wijzigen verdeelsleutel

Het wijzigen van de verdeelsleutel is gratis.

Informatie over Nationale-Nederlanden beleggingsfondsen

Via onze gratis koerslijn 0800 022 40 70 kun je op de hoogte blijven van de actuele koersen. Op onze website vind je naast actuele koersen ook actuele fondsinformatie.

Lees meer over Fondsen en Koersen

Zo neem je contact op