Ga direct naar inhoud

Geld schenken: waar moet je aan denken?

Wil je geld schenken? Ontdek de regels, mogelijkheden en tips voor slim schenken. Schenking gekregen? Lees wat je ermee kunt doen en waar je op moet letten.

Wat te doen met een ontvangen schenking?

Vraag je je af hoe de belastingdienst schenkingen controleert? Lees de regels en voorkom problemen met de belasting bij het ontvangen van een schenking.

Lees meer

Beleggen voor je (klein)kind: help ze hun dromen waar te maken

Wil jij ook beleggen voor je kind of kleinkind? Lees hier hoe je dat aanpakt. Start nu met vermogensopbouw voor hun toekomst!

Lees meer

Schenken nu de jubelton is afgeschaft?

Ontdek alles over de jubelton, de voorwaarden en schenkingsmogelijkheden. Blijf op de hoogte van de wijzigingen in 2023 en profiteer van deze regeling.

Lees meer

Slim geld schenken: let op deze belastingregels

Hoeveel schenkingsvrijstelling heb je in 2023? Lees hier meer over belastingvrij schenken in 2023 en tips om slim te schenken.

Lees meer

Geld schenken aan je kind van 40 jaar of ouder: kan dat?

Wil je je kind belastingvrij schenken in 2023 en duizenden euro's besparen? Lees hier hoeveel je belastingvrij kunt schenken aan je kind boven de 40 jaar.

Lees meer

Schenken: iemand financieel ondersteunen bij verandering

Wil je een schenking geven en vraagt je je af of je hiervoor contant geld moet gebruiken? Lees hier waarom een overboeking beter is en hoe je het aanpakt.

Lees meer

Doe je aangifte schenkbelasting voor maart

Wil je aangifte schenkbelasting doen of meer informatie lezen over schenkingsbelasting en aangiften? Wil je schenkbelasting aangeven? Bekijk onze tips.

Lees meer

Dankzij de schenking van zijn ouders kon Julian een huis kopen

Als starter een huis kopen in de grote stad? Best moeilijk. Toch deed Julian het. Lees hoe hij dat voor elkaar kreeg door de schenking van zijn ouders.

Lees meer