Ga direct naar inhoud

Bekijk alles over duurzaam ondernemerschap

Met handige tips, interviews en achtergrondartikelen werken we samen om succesvol zaken te doen.

Maak het verschil als ondernemer en ontdek alles wat met duurzaam ondernemerschap te maken heeft

Hier vind je alles wat je nodig hebt om het beste uit je team en onderneming te halen. We bieden waardevolle inzichten en praktische adviezen om je te helpen aan een gezond bedrijf in de dynamische wereld van het ondernemen.

Thema's

Overzicht ondernemers

8 tips om aan de slag te gaan met innovatie

In onzekere tijden als deze moeten ondernemers wendbaar en innovatief zijn. Innovatie-expert Jurgen Wildvank deelt 8 tips.

Lees meer

6 tips voor meer inclusiviteit op de werkvloer

Medewerkers die gelukkig zijn en zich veilig voelen. Inclusiviteit op de werkvloer helpt daarbij. Lees onze 6 tips voor een inclusievere werkvloer.

Lees meer

In 6 stappen een pensioen voor je medewerkers afsluiten

Een pensioenregeling is een goede arbeidsvoorwaarde. Je trekt medewerkers aan en behoudt ze. Met deze 6 stappen sluit je een regeling af.

Lees meer

Checklist: heb jij de 7 eigenschappen van een effectieve leider?

Met deze 7 eigenschappen van effectief leiderschap zorg je dat jouw medewerkers goed presteren in een fijne en veilige werksfeer. Welke heb jij (al)?

Lees meer

“Denk niet in problemen, maar kijk in kansen”

De witte bestelbus werd een Cookiemobiel en de bakfiets promoveerde tot Gebaksfiets. Horecaondernemer Fiona zag nieuwe kansen in crisistijd.

Lees meer

“Je kunt je bedrijf alléén laten groeien als je gelooft in wat je doet”

Het leek een goed idee: uit goede bedoelingen een bedrijf overnemen. Na het faillissement verruilt Liesbeth haar struisvogeltactiek voor een adelaarsvisie,

Lees meer


Ondernemerslust

In deze podcast spreekt Harmen van der Veen met ondernemers over wat ze drijft en hoe ze omgaan met continue verandering.

Luister de podcast

6 manieren om innovatie bij je werknemers te stimuleren

Op deze 6 manieren stimuleer je innovatieve ideeën bij je werknemers en gebruik je hun input om innovatie op de werkvloer vorm te geven.

Lees meer

Een verdienmodel: hoe werkt dat?

Wat is een verdienmodel? Hoe bepaal je een verdienmodel? Lees hoe het verdienmodel canvas helpt en bekijk de voorbeelden van verdienmodellen.

Lees meer

Steeds meer duurzaamheid

Nationale-Nederlanden is de pensioenuitvoerder van Eternit en Etex Building Performance. Lees hier hoe zij bijdragen aan duurzaam ondernemerschap.

Lees meer

Duurzame oplossingen zijn de toekomst

Nationale-Nederlanden is pensioenuitvoerder van Tauw. Dit onafhankelijke adviesbureau is erg milieubewust. Ook bij het beleggen van het pensioengeld.

Lees meer

In 10 stappen stress bespreekbaar maken op de werkvloer

Door regelmatig met werknemers te praten over stress, kun je verzuim voorkomen. Maar hoe pak je zo’n gesprek aan?

Lees meer

Trendrapport ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid juni 2023

Het ziekteverzuim in Nederland blijft hoog. Ziekteverzuim voorkomen is steeds belangrijker. Meer weten? Alle trends en nieuwe inzichten in ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid lees je in het nieuwe trendrapport van Nationale-Nederlanden.

Lees meer

“Mijn motto is: no ego, no problem”

Eveline Helmink is hoofdredacteur van het tijdschrift Happinez en schrijver van een bestseller. Ze deelt haar drie meest waardevolle lessen als werkgever.

Lees meer

"Volg altijd je gevoel. Dat liegt niet."

Het leven van een ondernemer is niet altijd makkelijk. In de rubriek Zonder Dalen Geen Pieken vertelt Ingrid van Westen over het opzetten van een miljoenenbedrijf. Tot het noodlot toeslaat.

Lees meer

Goed wagenparkbeheer? Dat zit zo

Goed wagenparkbeheer helpt je aan een schadevrij wagenpark. In dit artikel praten we je bij over ontwikkelingen binnen het wagenparkbeheer.

Lees meer

Een verstandige boer kent z'n bedrijfsrisico's

Hoe ga je als boer om met je bedrijfsrisico's? Johan en Genevieve spelen daarop in en openen een horecazaak naast de boerderij.

Lees meer

Zo blijf je als ondernemer financieel gezond: 9 tips

Over Rood helpt ondernemers die het financieel moeilijk hebben. Operationeel manager Boris Rood geeft 9 tips om als ondernemer financieel fit te blijven.

Lees meer

De kracht van een compliment: 6 tips voor op de werkvloer

Als ondernemer wil je waardering uitspreken naar medewerkers. Complimenten zorgen ervoor dat medewerkers productiever, loyaler én minder snel ziek zijn.

Lees meer

“Natuurlijk gaan wij de wereld veroveren”

Dennis Deen bedacht een manier om stenen te stapelen zonder cement. Samen met compagnon Reinout Lempers is Drystack nu bezig de wereld te veroveren.

Lees meer

5 maatregelen om je bedrijf te beschermen tegen cybercrime

Twee van de drie cyberaanvallen zijn gericht op het mkb. Deze 5 maatregelen kan je nemen om je bedrijf te beschermen tegen cybercrime.

Lees meer

Duurzame inzetbaarheid: zo helpen onze experts jou daarbij

Duurzaam inzetbare werknemers: daar wordt iedere werkgever blij van. Onze experts helpen je graag het verschil te maken bij praktisch beleid.

Lees meer

Zo maak je écht duurzaamheidsimpact als ondernemer

‘Impact Innovator’ Menno van Leeuwen legt uit hoe ondernemers in een veranderende wereld meer duurzaamheidsimpact kunnen maken.

Lees meer

Duurzaam ondernemen: op welke wetswijzigingen kun je nu al inspelen?

Ontdek welke wetswijzigingen duurzaamheid eraan komen en wat jij als ondernemer kunt doen om jouw bedrijf erop voor te bereiden.

Lees meer

80.000 verjaardagsfeestjes door Stichting Jarige Job

Het verhaal van Stichting Jarige Job begon twaalf jaar geleden. Het was een hectische start, maar met succes. Huib deelt zijn grootste drie lessen.

Lees meer

11 Verzuimoorzaken waar je niet zo snel aan denkt

Een griepje, gebroken been of burn-out: dat dit kan leiden tot ziekteverzuim, weten we allemaal. Maar er zijn ook verzuimoorzaken waar je minder snel aan denkt. In dit artikel noemen we elf minder bekende – maar wel belangrijke – verzuimoorzaken.

Lees meer

Zo helpt de Cyberwacht gehackte ondernemers

Een telefonische spoedlijn voor gehackt Nederland. Dat is het idee achter de Cyberwacht. Hoe helpt de Cyberwacht jou als ondernemer in de praktijk?

Lees meer

Zo maak je écht duurzaamheidsimpact als ondernemer

‘Impact Innovator’ Menno van Leeuwen legt uit hoe ondernemers in een veranderende wereld meer duurzaamheidsimpact kunnen maken.

Lees meer

“Als ik strakke doelen had gesteld, was ik misschien mijn carrière misgelopen”

Janneke Niessen is succesvol tech-onderneemster en founder van CapitalT. Ze deelt haar belangrijkste ondernemerslessen in deze De Grote Drie.

Lees meer

5 duurzame investeringen om direct mee te besparen

Duurzaam ondernemen én besparen. Deze blog bewijst dat het kan. Ontdek vijf manieren om met duurzame investeringen te besparen.

Lees meer


Oplossingen