Ga direct naar inhoud

Bekijk alles over duurzaam ondernemerschap

Met handige tips, interviews en achtergrondartikelen werken we samen om succesvol zaken te doen.

Maak het verschil als ondernemer en ontdek alles wat met duurzaam ondernemerschap te maken heeft

Hier vind je alles wat je nodig hebt om het beste uit je team en onderneming te halen. We bieden waardevolle inzichten en praktische adviezen om je te helpen aan een gezond bedrijf in de dynamische wereld van het ondernemen.

Thema's

Overzicht ondernemers

Waarom een functioneringsgesprek belangrijk is

Een goed gesprek tussen werkgever en werknemer is in de huidige arbeidsmarkt, belangrijker dan ooit. Lees wat een functioneringsgesprek je oplevert.

Lees meer

“Door goed voor je personeel te zorgen, kan je bedrijf groeien”

Sociaal ondernemer Ilse zet vol in op het smeden van een hecht, tevreden team. Lees hoe het afsluiten van een pensioenregeling haar daar bij helpt.

Lees meer

In 6 stappen een pensioen voor je medewerkers afsluiten

Een pensioenregeling is een goede arbeidsvoorwaarde. Je trekt medewerkers aan en behoudt ze. Met deze 6 stappen sluit je een regeling af.

Lees meer

In 10 stappen naar een duurzamer bedrijfspand

Voor veel bedrijfspanden is sinds 1 januari energielabel C verplicht. Lees hier hoe je in tien slimme stappen je pand verduurzaamt en energie bespaart.

Lees meer

"Jongeren en ouderen vullen elkaar aan"

Elske pleit niet alléén voor grijs op de werkvloer maar juist voor de mix tussen jong en oud. Stoppen met leeftijdsdenken levert haar veel successen op.

Lees meer

Checklist: zo ga je om met personeelstekort

Heb jij een tekort aan personeel? Dat zet je de hele organisatie onder druk. Lees onze checklist en ontdek hoe je je bedrijf zo goed mogelijk draaiende houdt.

Lees meer


Ondernemerslust

In deze podcast spreekt Harmen van der Veen met ondernemers over wat ze drijft en hoe ze omgaan met continue verandering.

Luister de podcast

10 essentiële duurzaamheidsbegrippen voor verantwoordelijke groei

Een duurzaam bedrijf dat blijft groeien? Het kan. Deze 10 begrippen over duurzaamheid en het klimaat helpen je op weg.

Lees meer

"Zo hard groeien is geweldig, maar ook een uitdaging"

In de podcast Ondernemerslust vertelt Teun van Leijsen van warmtekussenbedrijf Stoov over een stap opzij doen als CEO. Wat levert hem dat op? Luister nu.

Lees meer

Steeds meer duurzaamheid

Nationale-Nederlanden is de pensioenuitvoerder van Eternit en Etex Building Performance. Lees hier hoe zij bijdragen aan duurzaam ondernemerschap.

Lees meer

Duurzame oplossingen zijn de toekomst

Nationale-Nederlanden is pensioenuitvoerder van Tauw. Dit onafhankelijke adviesbureau is erg milieubewust. Ook bij het beleggen van het pensioengeld.

Lees meer

In 10 stappen stress bespreekbaar maken op de werkvloer

Door regelmatig met werknemers te praten over stress, kun je verzuim voorkomen. Maar hoe pak je zo’n gesprek aan?

Lees meer

Trendrapport ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid juni 2023

Het ziekteverzuim in Nederland blijft hoog. Ziekteverzuim voorkomen is steeds belangrijker. Meer weten? Alle trends en nieuwe inzichten in ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid lees je in het nieuwe trendrapport van Nationale-Nederlanden.

Lees meer

"Gelukkig zet ik me vrij snel over teleurstellingen heen"

Na een blessure stopt Rocky Hehakaija bij Jong Oranje. Ze begint met ondernemen en zet een succesvolle stichting op. Luister haar verhaal nu.

Lees meer

"Doordat ik altijd dichtbij mezelf blijf, kom ik nooit in de knoei"

"Duurzaamheid is voor ons echt het allerbelangrijkste." In Ondernemerslust vertelt Shirley Schijvens hoe ze haar familiebedrijf verduurzaamde. Luister nu.

Lees meer

"Verzand niet in details en investeer in je mensen”

Hidde Stolwijk is mede-eigenaar en CEO van Karma Kebab, dé plantaardige (nacht)snack. Met ons deelt Hidde zijn drie lessen om duurzaam te groeien.

Lees meer

Goed wagenparkbeheer? Dat zit zo

Goed wagenparkbeheer helpt je aan een schadevrij wagenpark. In dit artikel praten we je bij over ontwikkelingen binnen het wagenparkbeheer.

Lees meer

"Ik wil groeien in impact, niet in omvang"

Ondernemer Douwe Snoek ontdekte zijn empathische kant. De band met zijn werknemers is veel beter en het verzuim lager dan ooit. Luister nu naar zijn verhaal.

Lees meer

"Ik kies altijd voor mijn mensen, in plaats van voor de cijfers"

Ondernemer Laamia Elyounoussi koestert haar werknemers en hun ambities. En dat is te zien aan het lage ziekteverzuim. Luister naar haar verhaal.

Lees meer

“Als het niet op onze duurzame manier kan, doen we het niet"

Ondernemer Ruud Zanders van Kipster runt een duurzame pluimveehouderij. Zijn missie: laten zien dat het kippen houden ook anders kan. Luister nu.

Lees meer

Een verstandige boer kent z'n bedrijfsrisico's

Hoe ga je als boer om met je bedrijfsrisico's? Johan en Genevieve spelen daarop in en openen een horecazaak naast de boerderij.

Lees meer

Duurzame inzetbaarheid: zo helpen onze experts jou daarbij

Duurzaam inzetbare werknemers: daar wordt iedere werkgever blij van. Onze experts helpen je graag het verschil te maken bij praktisch beleid.

Lees meer

6 tips voor meer inclusiviteit op de werkvloer

Medewerkers die gelukkig zijn en zich veilig voelen. Inclusiviteit op de werkvloer helpt daarbij. Lees onze 6 tips voor een inclusievere werkvloer.

Lees meer

Checklist: heb jij de 7 eigenschappen van een effectieve leider?

Met deze 7 eigenschappen van effectief leiderschap zorg je dat jouw medewerkers goed presteren in een fijne en veilige werksfeer. Welke heb jij (al)?

Lees meer

8 tips om aan de slag te gaan met innovatie

In onzekere tijden als deze moeten ondernemers wendbaar en innovatief zijn. Innovatie-expert Jurgen Wildvank deelt 8 tips.

Lees meer

11 Verzuimoorzaken waar je niet zo snel aan denkt

Een griepje, gebroken been of burn-out: dat dit kan leiden tot ziekteverzuim, weten we allemaal. Maar er zijn ook verzuimoorzaken waar je minder snel aan denkt. In dit artikel noemen we elf minder bekende – maar wel belangrijke – verzuimoorzaken.

Lees meer

5 maatregelen om je bedrijf te beschermen tegen cybercrime

Twee van de drie cyberaanvallen zijn gericht op het mkb. Deze 5 maatregelen kan je nemen om je bedrijf te beschermen tegen cybercrime.

Lees meer

6 tips voor meer inclusiviteit op de werkvloer

Medewerkers die gelukkig zijn en zich veilig voelen. Inclusiviteit op de werkvloer helpt daarbij. Lees onze 6 tips voor een inclusievere werkvloer.

Lees meer

“Denk niet in problemen, maar kijk in kansen”

De witte bestelbus werd een Cookiemobiel en de bakfiets promoveerde tot Gebaksfiets. Horecaondernemer Fiona zag nieuwe kansen in crisistijd.

Lees meer

“Je kunt je bedrijf alléén laten groeien als je gelooft in wat je doet”

Het leek een goed idee: uit goede bedoelingen een bedrijf overnemen. Na het faillissement verruilt Liesbeth haar struisvogeltactiek voor een adelaarsvisie,

Lees meer


Oplossingen