Ga direct naar inhoud

Ondernemen doe je samen

Kennisplatform voor en door ondernemers.

  • Innovatie
  • Personeel
  • Ondernemersverhalen
  • Cyber

Hoe het team van Stefan hem een betere leider maakt

Ondernemer Stefan controleerde alles wat zijn werknemers deden. Tot ze hem een harde boodschap gaven. Ontdek zijn verhaal.

Lees meer

De overgang naar duurzaam ondernemen: 5 tips

Duurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker. Voor het milieu maar ook door nieuwe regels. Hoe start je met duurzaam ondernemen?

Lees meer


Dag van de ondernemer

Vrijdag 19 november is het de 'Dag van de ondernemer.’ Een dag waarop we ondernemers een hart onder de riem steken. En ze bedanken voor hun lef en doorzettingsvermogen. In heel Nederland zetten we ondernemers, zoals Laura, Rob, Joyce en Jelle in het zonnetje. Doe je mee?

Stuur een digitaal kaartje naar de ondernemer die dat verdient

uniqueid

Personeel

Personeel werven: originele manieren die wél werken

Hoe vind ik een werknemer? Personeel werven is lastig in de huidige arbeidsmarkt. Laat je inspireren door deze originele manieren en wervingsacties.

Lees meer

Goed werkgeverschap: zo zorg je voor gelukkige werknemers

Goed werkgeverschap start bij 6 beginselen. In dit artikel kijken we verder: ontdek hoe je het inzet als je werknemers wil aantrekken én behouden.

Lees meer

Ga naar alle artikelen over Personeel

Zo ondersteun je werknemers met mantelzorgtaken

Wist je dat één op de vier Nederlanders mantelzorg combineert met een betaalde baan? Dat kan vermoeiend zijn. Met deze 5 tips help je je werknemers.

Lees meer


Kom erachter hoe het écht met je collega's gaat

Op het “Hoe gaat het?”-platform bieden we managers en werknemers handvatten om het gesprek over (mentale) vitaliteit aan te gaan, met video’s, artikelen en een podcast. Elke Wiss, filosoof en schrijver van “Socrates op sneakers”, deelt concrete tips over hoe je een goed gesprek voert.

Lees meer over het voeren van een goed gesprek

uniqueid

Innovatie

Digitale transformatie in 4 stappen

Met digitale transformatie gebruik je digitale technieken om een bedrijf te bouwen voor de toekomst. Maar wat is het precies? En welke kansen biedt het?

Lees meer

Hoe ga je als organisatie aan de slag met innovatie?

Vooruitkijken en innoveren. Dat is in deze veranderende samenleving steeds belangrijker. Lees hoe je dat volgens Marco Derksen als organisatie doet.

Lees meer

Ga naar alle artikelen over Innovatie

Duurzaam ondernemen: je impact meten in 5 stappen

Duurzaam ondernemen: impact-expert Edith Kroese vertelt hoe je in 5 stappen je impact meet. En wat de voordelen zijn van duurzaam ondernemen. Lees meer.

Lees meer


Ondernemersverhalen

Hoe corona deze 3 bedrijven aan blijvende innovaties hielp

Innoveren ging soms enorm traag. Tijdens de coronacrisis moesten we ons allemaal aanpassen. Lees hier welke innovaties blijven bij 3 ondernemers.

Lees meer

Hoe gaat het nu met De Regelmeisjes?

Van een volle agenda naar lege pagina's. Kirsten van Schaik van De Regelmeisjes vertelt hoe het een jaar later met haar bedrijf gaat. Lees meer.

Lees meer

Ga naar alle Ondernemersverhalen

Zo blijf je fysiek en mentaal fit op je werk

Wat kun jj van een topsporter leren over vitaliteit op de werkvloer? Voormalig Olympisch atleet en ondernemer Patrick van Luijk deelt zijn tips.

Lees meer


Cyber

De enige manier om een cyberaanval te voorkomen

Twee keer gehackt in twee jaar tijd. Het overkwam Harko de Vlaming. Wat voor impact heeft dit? Om een derde hack te voorkomen neemt hij deze maatregelen.

Lees meer

Zo helpt de cyberwacht gehackte ondernemers

Een telefonische spoedlijn voor gehackt Nederland. Dat is het idee achter de Cyberwacht. Hoe helpt de Cyberwacht jou als ondernemer in de praktijk?

Lees meer

Ga naar alle artikelen over Cyber

Zo beperk je de schade van een cyberaanval

Lees hier welke verzekering je bedrijf dekt voor schade door cybercriminaliteit én ervoor zorgt dat de hack snel is opgelost zodat je weer door kunt.

Lees meer

In gesprek met MKB-Nederland en Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden gelooft in de kracht van ondernemers. Daarom zijn wij partner van MKB-Nederland.

Coronavirus, je zakelijke product en andere informatie