Ga direct naar inhoud

Groener leven in en om je huis

Deze informatie hoort bij Verduurzamen van je woning

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Binnen en buiten ons huis. We helpen je graag op weg om met grote én kleine aanpassingen groener te leven.

Vragen over groener leven in en om je huis

Hoe zorg ik voor minder afval in huis

In Nederland gooien we per persoon ruim 500 kilo afval per jaar weg. Dat wordt steeds meer en is – als je het vergelijkt met andere Europese landen – bovengemiddeld veel. Hoe kun je zorgen dat je thuis minder afval produceert?

10 tips voor minder afval in huis

Zorgt meer groen in huis voor een gezonder binnenklimaat?

Kamerplanten vrolijken je huis op, maar ze brengen ook andere voordelen met zich mee. Sommige kamerplanten hebben namelijk een luchtzuiverende werking. Dat is goed voor de luchtkwaliteit in huis.

Groene vrienden: de beste luchtzuiverende planten

Ontdek hoe gezond de lucht is die jij thuis inademt

Met welke kleine aanpassingen kan ik energie besparen?

Je hoeft helemaal niet groot te denken om energie te besparen. Sluit bijvoorbeeld alle deuren in huis en verwarm alleen de ruimtes waar je veel komt.

Ontdek de 8 snelle tips om energiezuinig te wonen

Hoe ruim ik verantwoord mijn huis op?

Is het tijd voor een grote schoonmaak? Ruim je woning dan op een duurzame manier op. Vraag jezelf af of je spullen kunt upcyclen bijvoorbeeld.

Zo ruim jij je woning verantwoord op

Hoe maak ik een duurzame tuin?

Een tuin waar het niet alleen voor jou fijn vertoeven is, maar ook voor planten en dieren? Het kan! En wel met een duurzame tuin. Die heeft onder andere duurzame planten, verlichting op zonne-energie en is onderhoudsvrij.

Hoe maak je je tuin duurzaam?

Ontdek hoe jij je huis duurzamer maakt

Powerly helpt je duurzame keuzes te vinden passend bij jouw situatie en wensen. Of het nu gaat om geld besparen of je CO₂-uitstoot verminderen.

  • Geef aan welke keuzes je al hebt gemaakt en welke je nog wilt maken.
  • Bekijk hoeveel je investeert en wat het je oplevert.
  • Krijg alle slimme keuzes voor jouw huis op een rij.

Powerly werkt samen met een landelijk dekkend netwerk van installateurs. Door afspraken te maken met de installateurs over kwaliteit en eerlijke prijzen, krijg jij de beste duurzame oplossingen.

Doe de Woningcheck

Goed om te weten: Powerly is een initiatief van Nationale-Nederlanden. De uitkomst van de woningcheck is een inschatting. Die is gebaseerd op de gegevens die je invult en op een gemiddeld huishouden. Powerly gebruikt je postcode om je huis te vinden en jouw duurzame mogelijkheden op een rij te zetten. Wil je weten hoe we omgaan met je gegevens? Bekijk dan onze cookieverklaring en privacystatement.

uniqueid