Ga direct naar inhoud

Groener leven in en om je huis

Deze informatie hoort bij Verduurzamen van je woning

Duurzaamheid wordt voor steeds belangrijker. Binnen en buiten ons huis. We helpen je graag op weg om met grote én kleine aanpassingen groener te leven.

Vragen over groener leven in en om je huis

Hoe zorg ik voor minder afval in huis

In Nederland gooien we per persoon ruim 500 kilo afval per jaar weg. Dat wordt steeds meer en is – als je het vergelijkt met andere Europese landen – bovengemiddeld veel. Hoe kun je zorgen dat je thuis minder afval produceert?

10 tips voor minder afval in huis

Zorgt meer groen in huis voor een gezonder binnenklimaat?

Kamerplanten vrolijken je huis op, maar ze brengen ook andere voordelen met zich mee. Sommige kamerplanten hebben namelijk een luchtzuiverende werking. Dat is goed voor de luchtkwaliteit in huis.

Groene vrienden: de beste luchtzuiverende planten

Met welke kleine aanpassingen kan ik energie besparen?

Je hoeft helemaal niet groot te denken om energie te besparen. Sluit bijvoorbeeld alle deuren in huis en verwarm alleen de ruimtes waar je veel komt.

Ontdek de 8 snelle tips om energiezuinig te wonen

Hoe ruim ik verantwoord mijn huis op?

Is het tijd voor een grote schoonmaak? Ruim je woning dan op een duurzame manier op. Vraag jezelf af of je spullen kunt upcyclen bijvoorbeeld.

Zo ruim jij je woning verantwoord op

Hoe maak ik een duurzame tuin?

Een tuin waar het niet alleen voor jou fijn vertoeven is, maar ook voor planten en dieren? Het kan! En wel met een duurzame tuin. Die heeft onder andere duurzame planten, verlichting op zonne-energie en is onderhoudsvrij.

Hoe maak je je tuin duurzaam?